Filo 60.Editasyonu Pozitif Verilerle Geride Kaldı

Uluslararası İplik ve Elyaf Fuarı Filo’nun 60’ncı edisyonu, hem ziyaretçi sayısında hem de katılımcı sayısında %30'luk bir artışla sonuçlandı.

  02 Kasım 2023 08:51 Perşembe
Filo 60.Editasyonu Pozitif Verilerle Geride Kaldı

Filo'nun faaliyetinin otuz yılını kutlayan 60’ncı edisyonun önemli hedefi, hem ziyaretçi sayısında hem de katılımcı sayısında %30'luk bir artışla farkını ortaya koydu. Fuarın iki günü yoğun çalışma ve hem İtalyan hem de yabancı alıcıların sürekli akışıyla karakterize edildi.

Filo'dan Sorumlu Paolo Monfermoso şöyle diyor; “Filo'nun 60’ncı edisyonunu, yapılan çalışmalardan elde ettiğimiz büyük bir memnuniyetle kapatıyoruz. Filo'nun tamamen bu sektörde çalışan operatörlere özel, benzersiz bir iş platformu olduğunu bir kez daha kanıtladığına inanıyoruz. Bunlar tekstil endüstrisi profesyonelleri arasında başarıyı belirleyen unsurlardır: Filo'ya katılarak çok kaliteli koleksiyonların yanı sıra iplikler ve malzemelerin arz ve talebi arasındaki iş birliğini ve eşleşmeyi daha kolay sağlamak için planlanmış ve tasarlanmış hizmetler bulacaklarını biliyorlar. Filo'nun sunmak istediği tedarik zinciri vizyonunu güçlendirmek amacıyla, fuara ilk kez katılan, en rafine ve çok yönlü elyaflardan birini temsil eden Pamuk Mısır Birliği'nin katılımını vurgulamak isterim.”

Filo’nun 60’ncı edisyonunun fil rouge’u “İyi, Sağlıklı, Temiz, Adil ve Dayanıklı” tekstiller oldu. Açılış töreninde, Yavaş Elyaf'ın Kurucusu Dario Casalini ve Slow Food İtalya Başkanı Barbara Nappini'nin yanı sıra, bazıları Filo'nun katılımcısı olan, ağa bağlı bazı şirketlerle birlikte konu özellikle açılış töreninde tartışıldı. Monfermoso da altını çiziyor; “'İyi, sağlıklı, temiz, adil ve dayanıklı' tekstiller konusunu, tekstil dünyasının profesyonellerine ayrılmış bir fuarda tartışmanın; sorunların ve çözüm yollarının anlaşılması için ele alınmasının gerekli olduğunu düşündüğümüz için seçtik. Sürdürülebilirlik, uzun süre ele alacağımız bir konudur ve düzenleyici açıdan da geleceğin tekstil endüstrisini tanımlamaktadır: bu temalara ışık tutmak, Filo'nun görevlerinden biridir, toplantılar ve tartışmalar için olduğu kadar iş için de bir yer.”

Sürdürülebilir ürünlere ilişkin yeni UE stratejisinin içeriğinin Avrupa Yeşil Mutabakat ile bağlantılı olarak açıklanması ve açıklığa kavuşturulması, Avrupa'da tekstil endüstrisini temsil eden birlik olan Euratex'in hedefidir. Euratex Genel Müdürü Dirk Vantyghem, “Dialoghi di Confronto”nun baş destekçisiydi. Vantyghem şunu söylüyor; “Filo'ya katılmak çok ilginçti. Bu, tedarik zincirindeki üretim öncesi şirketlerine yeni Avrupa mevzuatından doğan hem sonuçları hem de zorlukları gösterme fırsatıydı. Bunun Filo ve Euratex arasındaki uzun süreli iş birliğinin başlangıcı olmasını umuyoruz.”

Filo'nun sürdürülebilir yaratıcılığa ve sorumlu yeniliğe olan bağlılığı, Filo'nun şirketlere sürdürülebilirlik konusunda birçok yönüyle bilgi ve somut öneriler sağlamak amacıyla eko-hub C.L.A.S.S. ile iş birliği içinde ulaşılabilir kıldığı "A'dan Z'ye Sürdürülebilirlik" hizmetiyle de gösterilmektedir.

Yabancı ziyaretçi ve katılımcı sayısındaki artış (bu edisyonda 16 kişi daha) Filo'nun uluslararası doğasını kanıtlıyor. Alıcılara gelince, Filo ve ITA Ajansı arasındaki tarihi iş birliği, 11 ülkeden gelen 41 yabancı profesyonelden oluşan bir heyetin organize edilmesini sağladı: Belçika, Şili, Çin, Güney Kore, Fransa, Hindistan, Filistin, Peru, B.K., Güney Afrika ve Türkiye.

Filo ile Piedmont Bölgesi arasındaki iş birliği; Polonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Belçika ve Portekiz'den gelen 18 alıcıdan oluşan bir heyetin Progetto Integrato di Filiera (PIF) “Tessile” sayesinde fuarı ziyaretiyle sonuçlandı, Piano di Sviluppo e Coesione 2000-2020'nin bir parçası olarak Piedmont Bölgesi adına bölgesel uluslararasılaşma ajansı Ceipiemonte tarafından uygulandı. Filo ve Piedmont Bölgesi arasındaki iş birliği kapsamında alıcılar, Biella bölgesini farklılaştıran mükemmel üretim hattını daha iyi anlamak için fuar sonunda Biella bölgesinde bir inceleme gezisine katıldı.

Monfermoso ekliyor; “Filo'nun yeni sona eren edisyonu altmışıncı oldu, önemli bir dönüm noktasıydı. Yıldönümünü, otuz yıllık tarihimizin önemli adımlarından bazılarının kimi görseller aracılığıyla izini süren bir gösteriyle kutlamak istedik. Fuar aynı zamanda Filo'nun tekstil panoramasında en beğenilen fuarlardan biri olmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etmek amacıyla da tasarlandı. Filo'nun başarısı büyük ölçüde şirketlerimizin araştırma ve yenilik yapma becerisine, yani geleceği hayal etme becerisine bağlı olduğundan, biz de Filo olarak gelecek ve Filo'nun 61’nci edisyonu hakkında düşünmeye bugünden başlıyoruz.”

Filo'nun 61’nci edisyonu 21 ve 22 Şubat 2024 tarihlerinde Allianz MiCo-Milan'da gerçekleşecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.