Fespa Global Print Expo 2019 'Deneyim Dönüşü' Ek Değeri Sundu

FESPA’ya olan ilgi her geçen yıl giderek artıyor. FESPA artık bir Avrupa etkinliğinden çok uluslararası bir etkinliğe dönüşüyor.

  12 Temmuz 2019 00:00 Cuma
Fespa Global Print Expo 2019 'Deneyim Dönüşü' Ek Değeri Sundu

FESPA Global Print Expo, özel baskı ve tabelaların önde gelen uluslararası sergisi olma statüsünü tartışmasız bir şekilde korumaya devam ediyor. Almanya’da düzenlenen fuar Mayıs 2019 etkinliği sırasında dört gün boyunca 137 ülkeden 20.780 bireysel ziyaretçi ağırladı.

Daha önceki etkinliklerle tutarlı olarak, ev sahibi ülke toplam ziyaretçi sayısının % 25'ine en büyük ulusal ziyaretçi delegasyonunu sundu. Genel olarak; İsrail, Türkiye, Çin, Japonya, ABD ve Avustralya gibi daha uzak bölgelerden gelen ziyaretçiler de dahil olmak üzere, Avrupa'nın çok ötesine taşan çeşitli uluslararası izleyici kitlesini kendisine çekti.

Her 3 ziyaretçiden 1'inin  nihai karar verici olduğu FESPA Global Print Expo’nun baskı endüstrisi takviminde kilit bir satın alma etkinliği olarak statüsü güçlendi.

FESPA Fuar Direktörü Roz Guarnori şunları söyledi: “Genel katılım rakamları, FESPA Global Print Expo gibi bir sergiye azalmayan bir ilgi olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, en fazla ödüllendirici olan, gösterinin 'deneyim dönüşü' anlamında nasıl sunulduğuna dair geribildirimidir; bu da ziyaretçilerin ve katılımcıların yatırım getirisi başına maliyet düşünmeden gösteriden ve özelliklerinden kazanılan değerli bir anlayış ve bilgi birikimine odaklandıklarını gösterir. Sonuçlar, özellikle her zaman özel baskıların sunduğu olanaklara ilham olmak ve bunları vurgulamak isteyen bir etkinlik için cesaret vericidir’’

Dijital baskı makineleri, ziyaretçilerin %41'i için ana ilgi odağı oldu ve dijital baskı sarf malzemeleri bu ilgiyi % 31 ile takip ediyor. FESPA’nın tekstil baskı ve konfeksiyon imalatı toplulukları için uluslararası bir buluşma yeri olarak önemini ortaya koyan bu oranlar tekstil ve kumaşla ilgilenen ziyaretçilerin oranıyla doğrudan eşleşmekte. Ayrıca bu da, Mart 2020'de İspanya'nın Madrid kentinde FESPA Global Print Expo ile ortaklaşa düzenlenecek olan yeni Sportswear Pro etkinliğinin tanıtımına yansıyor.

FESPA'nın baskı işletmelerine eğitim ve en iyi pratik rehberlik konusunda destek sağlama misyonuyla uyumlu olarak, FESPA 2019 etkinlik programı, Yazıcılar (basılı iç dekor), Baskı Giysileri (giysi baskısı ve üretimi) ve Color L * A * B * (renk yönetimi),  popüler Trend Tiyatrosu, FESPA Ödülleri ve World Wrap Masters araç kaplama şampiyonluğu gibi bir dizi sürükleyici etkinlik içeriyor. Toplu olarak, yaratıcı sunumlar, ilgi çekici konuşmacılar, rehberli turlar ve pratik gösterilerin bir araya gelmesiyle binlerce ziyaretçiyi cezbetti.

İlklerin gösterisi

FESPA Global Print Expo 2019’un ‘Fırsatların Keşfedilmesi ’sloganı, özel baskıda iş geliştirme olanaklarına aktarıldı. Bu, fuarda tanıtılan ürün lansmanlarının ve gelişimlerinin ürün yelpazesinden açıkça görülebiliyordu. Toplam 700 katılımcı ile Messe Münih’in altı salonu birden doldu, bir dizi yeni ekipman ve renkli uygulamalar sergilendi.

EFI ve Mimaki, sırasıyla yeni flatbed yazıcılarını, Pro 30f'yi ve JFX200-2513 EX'i piyasaya sürmek için platform olarak FESPA 2019'u seçerken, Epson SureColor SC-S serisini iki yeni endüstriyel çıktı modelinin eklenmesiyle birlikte SC-S60600L ve SC80600L olarak genişletti. Rulodan ruloya baskı diğer önemli yeniliklerden birisiydi, Canon'un en son sistemi olarak tanıttığı Océ Colorado 1650', öte yandan ilk rulodan ruloya yazıcı olan Karibu swissQprint tarafından piyasaya sürüldü. Durst, müşterilere 'pikselden çıktıya' otomatik bir üretim birimi sağlamak için kendi modüler yazılım çözümlerini (Durst Workflow, Durst Analytics ve Durst Smart Shop) de tanıttı.

Başka yerlerde, tekstil baskısı, HP’nin 3,2 metre genişliğindeki S1000 Stitch boya süblimasyon yazıcısının amiral gemisi gibi bazı önemli donanım duyurularına şahit oldu. Kornit Digital ilk kez, süper endüstriyel giysi dekorasyon işletmeleri için yaratılan ağır hizmet sistemi olan Kornit Atlas'ı ve endüstrinin ilk dijital baskı endüstrisinde polyester üzerine yüksek kalitede baskı için NeoPolyTM Teknolojisini içeren Kornit Avalanche Poly Pro'yu sergiledi

Olumlu geribildirim

Canon Europe ve Dataline gibi katılımcılar fuarda ortaya çıkan güçlü müşteri adayları hakkında yorumda bulundu. Canon Avrupa Geniş Formatlı Grafik Satış ve Pazarlama Direktörü Wouter Derichs: “FESPA, satış boru hattımızı geliştirmek için EMEA'nın her yerinden gelen müşterilerle ve fırsatlarla tanışma imkanı buluyor ve bu yıl tüm ürünlerimizdeki potansiyel müşterilerimizden beklentilerimizin üzerine çıkıyoruz.” dedi. Dataline CEO'su Dirk Deroo, “Daha iyi bir zamanda daha iyi bir yerde olamazdık, yüksek kalite adaylarla tüm hedeflerimizi geçtik bile.” dedi.

Diğer şirketler ziyaretçi kitlesinin uluslararası kapsamını vurgulamaya hevesliydi. Mimaki Europe şirketinde EMEA Kıdemli Pazarlama Müdürü Danna Drion, “Bizi özellikle FESPA'nın giderek daha fazla uluslararası bir sergi haline gelme şekline şahit olmak memnun etti. Aslında, FESPA 2019'da yalnızca EMEA'dan değil, Amerika, Asya ve Avustralya'dan gelen ziyaretçilerle de tanıştık ve şimdiye kadarki en geniş uluslararası izleyici kitlesine ulaştık.” açıklamalarında bulundu.

Çok sayıda memnun kalmış olan katılımcı FESPA Global Print Expo 2020'yi bekliyor. Bickers’in satış danışmanı Stephen Keimer şunları söyledi, “Bu bizim için en iyi FESPA gösterilerinden biri oldu. Ziyaretçilerin kalitesi mükemmeldi - karar merciileriyle üretken sohbetler yaptık, bazılarıyla satış konusunda bile anlaşıldı. FESPA organizatörleri harika bir iş çıkarıyor ve gelecek yıl Madrid'e geri dönmek için sabırsızlanıyoruz.”

İlk kez katılım gösteren DS Smith Pazarlama ve Yeni İşletme Direktörü Louis Patruno da etkinlik konusunda özellikle hevesliydi: “Gösteri bizim için hayli yararlı bir deneyim oldu. Ziyaretçilerle ve potansiyel müşterilerle yaptığımız görüşmelerden sektörde üç önemli eğilim olduğunu fark ettik: her şeyden önce, ilk olarak FESPA gerçekten uluslararası bir izleyici kitlesi edinmiştir -gösteri artık bir Avrupa fuarı olarak sınıflandırılamaz- katılımcılar için bir dizi yeni iş fırsatı da sunar. İkincisi, kitlenin kalitesinden çok etkilendik -ziyaretçiler ne istediklerini biliyorlar ve karşılayabilmemiz gereken çok özel gereksinimlere sahipler-. Ve son olarak, çevre dostu uygulamalar benimsemek isteyen artan sayıda müşteri ile sürdürülebilirlik konusu kilit nokta haline geldi ve isteklerine yönelik ürünler sunabilmemiz gerekiyor.”

Roz, “Münih'teki ziyaretçilerden ve katılımcılardan gelen olumlu geri bildirim dalgası bizleri çok yoğun bir şekilde etkiledi. FESPA'nın dijital, ekran ve tekstil baskısında teknolojik yeniliklerin önde gelen küresel vitrini ve yatırım kararları için yıllık önemli bir etkinlik olarak görülmesi giderek daha yaygın hale geliyor. Önümüzdeki yıllarda Madrid'deki 2020 Global Print Expo'muzdan başlayarak, bu ünü geliştirmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

FESPA Global Print Expo 2020, İspanya'dan 24 - 27 Mart 2020 tarihlerinde IFEMA - Feria de Madrid'de düzenlenecek. Ayrıca, etkinliğin yanında yer alan ve basılı olmayan tabelalar için Avrupa Sign Expo 2020 ve FESPA’nın sadece spor giyim üretimine adanmış yeni tanıtımı olan Sportswear Pro 2020’nun basılması planlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.