FESPA 2020’den Dikkat Çeken Coronavirus Önlemi

06-08 Ekim tarihleri arasında Feria de Madrid’de düzenlenecek olan FESPA Global Print Expo 2020’de Coronavirus salgınına karşı önlemler alındı.

  30 Mart 2020 16:18 Pazartesi
FESPA 2020’den Dikkat Çeken Coronavirus Önlemi

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde baş gösteren Coronavirus salgını alınan tüm önlemlere rağmen hızla yayılmayı sürdürüyor. Çok sayıda kişinin hayatına mal olan virüs, Çin ekonomisini de olumsuz yönde etkiledi. Bununla beraber birçok ülke Çin’den ürün tedarikini durdurdu. Tekstil ve hazır giyim sektöründen de küresel marka işbirlikleri farklı ülkelere kaydı. Bu noktada tekstil sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörler için büyük önem taşıyan fuarlar da virüsten nasibini aldı. Avrupa'nın en büyük serigrafi ve dijital geniş format baskı, tekstil baskı ve yüzey baskı fuarı olarak anılan FESPA Global Print Expo 2020 ise fuar kapsamında virüse karşı alınan ciddi önlemlerle gündemde.

Şartlara Uymayan Çinli Şirketler Fuara Alınmayacak

Fuar yetkilileri, 20 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere FESPA, Madrid 2020 kapsamında düzenlenen üç sergide yer alacak tüm Çinli katılımcı firmalarla resmi olarak temasa geçtiklerini açıkladı. Firmaların sergilere katılan tüm temsilcilerini kapsayan birtakım katılım şartı oluşturuldu. Çinli katılımcıların fuara katılım sağlayabilmeleri için 5 Mart 2020’den sonra ya da bu tarihin öncesinde Çin’e uzun ya da kısa süreli herhangi bir ziyaretlerini veya ikametlerinin gerçekleşmediğine dair belgelenmiş kanıtlar sunması önkoşul olarak duyuruldu. Belirtilen şartları yerine getirmeyen Çinli şirket temsilcilerinin Madrid 2020 fuarlarına alınmayacağının altı çizildi. Aldıkları bu sert önlemle FESPA yetkilileri, virüs salgınının olumsuz etkilerini en aza indirgemeyi amaçladıklarını ve WHO'dan (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından paylaşılan güncel bilgiler ışığında hareket ederek başarılı bir fuar gerçekleşeceğini vurguladı.

Çok sayıda fuar ertelendi

Birçok ülkede çok sayıda fuar, salgının yayılmasını en aza indirgeme amaçlı olarak ya bilinmeyen tarihlere ertelendi ya da iptal edildi. 11-13 Mart tarihleri arasında Şangay’da gerçekleşmesi planlanan Intertextile Shanghai Hazır-Giyim Kumaşları - Bahar Edisyonu, Intertextile Shanghai  Ev Tekstili  ve Yann Expo,  Apparel Sourcing Week 2020, IGATEX, Dhaka Uluslararası Tekstil ve Giyim Makineleri Fuarı, Asia Apparel Expo, Prolight + Sound Guangzhou, SPS - Guangzhou'daki Endüstriyel Otomasyon Fuarı Guangzhou (SIAF) ve Asiamold ve Toy & Edu, Baby & Stroller ve Shenzhen Çin fuarları da ertelenen fuarlar arasındaki yerini aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.