Farklı Malzemelerden Halılar Tek Çatı Altında

Halı sektörünü ağırlayacak Domotex Turkey’de yün, ipek, kaşmir, bambu lifi ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş halı tasarımları görücüye çıkacak.

  20 Mart 2018 01:00 Salı
Farklı Malzemelerden Halılar Tek Çatı Altında

Halı ve zemin kaplamaları fuarı Domotex Turkey, Türk halıcılık sektörünün başkenti Gaziantep’te ulusal ve uluslararası markaları bir araya getirmeye hazırlanıyor. Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası iş birliği ile Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Domotex Turkey, 24-27 Nisan tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yeni Nesil Ürünler Görücüye Çıkacak

Halı ve zemin kaplama sektörünün önde gelen firmalarının katılacağı Domotex Turkey’de yeni nesil ürün ve tasarımlar beğeniye sunulacak. Domotex Turkey’de bu yıl yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımları görücüye çıkacak. Fuar kapsamında, ihracatta önemli bir paya sahip olan makine halılarının yanı sıra; Türk kültürünü temsil eden el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parkeler de sergilenecek.

Türk Halıcılık Sektörü 2,5 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

İhracatını her yıl artıran Türk halıcılık sektörünün Türkiye’nin marka yüzü olduğunu belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi: “Türk halıcılık sektörü, dünyanın en büyük oyuncularından biri. Sektör geçtiğimiz yıl 2 milyar 165 milyon 689 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdi. 2018’de ise 2,5 milyar dolar ihracat hedefliyor. Bir dünya markası konumunda olan ‘Türk Halısı’ kavramı güçlendikçe, sektör oyuncuları ihracatta avantaj sağlayacaktır.” Ulusal ve uluslararası firmaları, Türk halıcılık sektörünün merkezi Gaziantep'te buluşturacak olan Domotex Turkey, sektörün ticaret hacminde kayda değer bir artış hedefliyor. Fuarın geçen yıl 203 katılımcı ile kendi rekorunu kırdığını belirten Kühnel, katılımcıların 36’sının da Ortadoğu başta olmak üzere 10 farklı ülkeden geldiğini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.