Dosso Dossi Dünyaya Açılıyor

İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle dikkat çeken Dosso Dossi Fashion Show (DDFS), Türkiye’nin ardından Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan etkinlikleri ile dünyaya açılıyor.

  09 Ocak 2018 01:00 Salı
Dosso Dossi Dünyaya Açılıyor

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, düzenlediği basın toplantısında, 2018’de yurt dışına açılım ve ürün kategorisini çeşitlendirme konusunda iki önemli projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Antalya ile özdeşleşen Dosso Dossi Fashion Show’un aynısını 1-3 Mart 2018 tarihlerinde Bakü’de düzenleyeceklerini belirten Hikmet Eraslan; “Yurt dışına açılım stratejimizin ilk adımlarını geçen Eylül ayında Moskova’daki CPM ve Almatı’daki Cat Expo ile attık. Dosso Dossi olarak farklı bir soluk getirdiğimiz bu iki fuarda yerimizi almaya devam edeceğiz. Fuar alanının yarısı Dosso Dossi’ye tahsis edilen 11 -13 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecek Cat Expo’ya 30 firmamız ile iddialı bir katılım sağlayacağız. Yurt dışı açılımımızda en büyük sürprizi ise kardeş ülke Azerbaycan ile yapacağız. Cat Expo’dan hemen önce, 1-3 Mart tarihleri arasında Dosso Dossi Fashion Show’un benzerini Bakü’de düzenleyeceğiz. ‘Dosso Dossi Fashion Show Bakü’, Antalya’daki ile hemen hemen aynı konseptte olacak. İlk organizasyon için Türkiye’den kadın, erkek, çocuk giyim ve ayakkabı kategorilerinde toplam 40 firmamızı Bakü’ye götüreceğiz” dedi.

Ortadoğu Pazarına Çocuk Giyimle Ulaşıldı

Dosso Dossi’nin başından itibaren kadın giyime odaklandığını hatırlatan Eraslan, özgün çalışma modellerine yurt içinde farklı kategorilerde üretim yapan firmalardan yoğun katılım talepleri geldiğinin altını çizdi. “Ülkesini seven, insanına vefa borcu bulunan bir girişimci olarak elbette taleplere kulağımızı tıkayamazdık” diyen Eraslan, şöyle devam etti; “Ürün kategorimizi geliştirme stratejimizin ilk adımını bu yıl ‘Dosso Dossi Kids’ ile attık. Çocuk giyiminde sektörün önde gelen 40 firmasının ürünlerini Laleli’deki yeni merkezimizde ve online toptan satış mağazamız üzerinden yurt dışındaki alıcılarla buluşturduk. Söz konusu firmalarımızdan 15’ini ilk kez Antalya’da alıcılarla bir araya getirdik. Çocuk giyim tahmin ettiğimiz gibi Ortadoğu ülkelerindeki alıcılar için yeni bir cazibe alanı oluşturdu. Bölge ülkelerinden gelen alıcılarımızın sayısında yüzde 100 artış yakaladık. Haziran ayındaki organizasyonumuzda ürün kategorimize ayakkabı ve çanta ile erkek giyimi de ekleyeceğiz. Yeni ürün kategorileriyle birlikte iki yılda alıcı sayımızı 7 bin 500’e, yıllık ciromuzu da yüzde 40 artışla 140 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

Ayakkabı ve çantada farklı bir büyüme stratejisi izleyeceklerini anlatan Hikmet Eraslan, ‘Dosso Dossi Shoes’ adıyla kendi ticari markalarını yaratacaklarını bildirdi. Ağırlıklı olarak yurt dışında mağazalaşmayı öngördüklerini belirten Eraslan: “Öncelikli hedef pazarımız Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri olacak. Franchise yöntemiyle Dosso Dossi Shoes’i bu ülkelerde büyüteceğiz. İlk mağazamızı en geç 2019’da açmayı ve yurt dışında 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.