Dörtaral-Redman’ın Yerli Üretim Telleri KTM 2019 Fuarı’nda

Günümüzde tekstil başta olmak üzere birçok sektöre esnek tel tipleri ile hizmet veren Dörtaral A.Ş., yerli üretim Redman tekstil telleri ile KTM 2019 Fuarı’na katılıyor.

  19 Eylül 2019 00:00 Perşembe
Dörtaral-Redman’ın Yerli Üretim Telleri KTM 2019 Fuarı’nda

Tekstil sektöründeki deneyimi, kaliteli ve yenilikçi ürün gamı ile hizmet veren Dörtaral A.Ş, yerli üretim Redman tekstil telleri ile beşinci kez kapılarını açan Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nda yer alacak.

Tekstil telleri alanında yaklaşık 100 yıllık bilgi birikime sahip olan Redman Card Co. firmasını üretim hatları ile birlikte bünyesine dahil eden Dörtaral A.Ş., tüm üretim süreçlerini İstanbul’daki fabrikalarında gerçekleştiriyor.

Dörtaral A.Ş. sahibi Simla Aral, firma hakkında bilgiler vererek, “2004 yılında Redman Card Co. tüm deneyimini ve üretim hattını Dörtaral’a aktardı. Şu anda Redman markası tamamen Dörtaral’a aittir. Türkiye’de bir ilk olarak 14 senedir Türk menşei ile tüm esnek tel tiplerini yurtiçine ve yurtdışına İstanbul’daki fabrikamızdan temin ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kullanılan ham maddeler ithal olsa da, kalan tüm işçiliğin kendileri tarafından İstanbul’daki fabrikalarında yapıldığını söyleyen Aral; “Biz bunun altını gururla çizdik hep. Gerçi, yerli ürüne olan ön yargıyı kırmamız zaman aldı ancak bizim tek rakibimiz zamandı, bunu biliyorduk. Kalitemizi bozmadığımız sürece, zaman bizim lehimize işleyecek dedik ve aynen de öyle oldu.” ifadelerini kullandı.

“Birçok Sektörde Kullanılan Tüm Esnek Telleri Üretebiliyoruz”

Üretim hattında sahip olduğu yüksek esneklik ile müşteri taleplerine özel üretimler sunabilen Dörtaral-Redman, birçok sektöre esnek tel üretimi gerçekleştirebiliyor. “Müşterilerimizin rahatça ulaşabildiği bir üretim tesisi olmamız en önemli esnekliğimiz” diyen Simla Aral, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gelen talep doğrultusunda, belirli teknik kurallar çerçevesinde değişik numune çalışmaları yapabiliyoruz. Müşterimiz numune aşamasındaki her değişikliği yakinen takip edebiliyor, bu da alıcıya güven ve kolaylık sağlıyor. Ürün gamımız sadece şardon teli ile sınırlı değil. Boya, otomotiv, iplik, deri ve hatta gıda sektöründe kullanılan tüm esnek telleri üretebiliyoruz.“

Özellikle Avrupa ve Uzak Doğu pazarlarına yaptıkları ihracatın ürün yelpazesine de yansıdığını belirten Aral, “Yurtdışı müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda, yeni tel tipleri geliştiriyoruz. Farklı pazarlara, farklı kesit ve özelliklerdeki tellerle yaptığımız çalışmaların sonuçlarını başarı ile aldık. Aldığımız bu başarılı sonuçlar, marka bilinirliliğimizi bir hayli arttırdı.  Yurtdışında edindiğimiz tecrübeleri, yapılan Ar-Ge çalışmaları ile yurtiçi müşterilerimizle de paylaşıyoruz. Dolayısıyla, ihracatta kuvvetli olmamız ürün çeşitliliğimizi arttırıyor.” dedi.

“Ürün Çeşitliliğimiz ve Kalitemiz Bizi Diğerlerinden Ayırıyor”

Sundukları ürün çeşitliliği ve kalite standardı ile tüm dünyada güvenilir bir marka olarak anılmaya başladıklarını belirten Simla Aral; “Dünyada bilinen, kalitesine ve adına güvenilen bir markayız. Ürün çeşitliliğimiz ve kalitemiz bizi diğerlerinden ayırıyor. Kendimizi kanıtladığımız belli başlı ürünlerimizin benzerleri dünyada birçok firma tarafından yapılmaya çalışıldı. Hatta web sitelerinde ‘Redman tipi tel üretilir’ ibaresini kullanan yabancı üreticiler bile oldu, fakat aynı kaliteyi yakalayamadılar ve nihai sonuca ulaşamadılar. Müşteri ürünü kullandığında memnun kalmadı.” sözlerine yer verdi.

Türkiye’de daha önce yapılmayan bir ürünü yaptıklarını da sözlerine ekleyen Simla Aral, ihracat artışında ülkeye katkı sağlıyor olmanın, işlerine duydukları hazzı arttırdığını kaydetti. “Made in Turkey damgası ile ürünlerimizi ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz” diyen Aral, “Bunun getirisi sadece maddi kazançla ölçülemez. Bu sektörde bir mihenk taşı olmanın mutluluğu ve hazzı ile yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Mevcut Ürünlerle Birlikte Tüm Yenilikler KTM 2019’da

Katılacakları 5. Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Aral,  fuarda sergileyecekleri ürün grupları hakkında şu sözlere yer verdi; “Dünya’nın farklı yerlerinde de fuarlara katılıyoruz. Bölgenin ihtiyacına göre hazırlıklı olmak gerekiyor. Kullanılan ürünler bölgelere veya ülkelere göre ufak tefek farklılıklar gösterebiliyor. Bizim de üretimde geniş bir yelpazemiz var. Kahramanmaraş’ta keçe tabanlı tellerimiz çokça kullanılıyor. Çoğu üreticiyle uzun zamandır çalıştığımız için ihtiyaçlarını, beklentilerini biliyoruz. Fuara da hem hali hazırda temin ettiğimiz hem de yeni ürünlerimizle katılacağız.”

Redman tekstil telleri ile sektörün en çok tercih edilen firmaları arasında yer aldıklarını belirten Aral, ürünleriyle tekstil sektörünün en önemli şehirlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aral, bölgenin önemi konusunda ise değerlendirmelerini; “Kahramanmaraş, tekstil sektörünün en önemli şehirlerinden biridir. Coğrafi konumu itibariyle sektörün atar damarları olan Kayseri, Adana ve Gaziantep yörelerinin tam ortasında bulunması bölgenin bu bağlamda süratle gelişmesine sebep olmuş ve tekstil yatırımlarını çekmiştir. Yıllardır takip ettiğimiz bir bölge olduğu için seneler içinde ne kadar geliştiğine şahit olduk. Haliyle bölgenin öneminin farkındayız, bölgeye özel servis ve çalışmalarımız devam ediyor.” sözleriyle paylaştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.