Domotex 2019 Hannover’da Gerçekleşti

11-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Domotex etkinliğinin son edisyonu ziyaretçi ve katılımcı sayısındaki istikrarını koruyor.

  21 Şubat 2019 00:00 Perşembe
Domotex 2019 Hannover’da Gerçekleşti

11-14 Ocak tarihleri arasında yer alan dünyanın önde gelen halı ve zemin kaplamaları vitrini olan Domotex'in son edisyonu, sektörün en önemli iş, inovasyon ve trendlerini bir araya getirdi. Bu yepyeni iş yılı başlarken, 60'ın üzerinde ülkeden 1.400'den fazla katılımcı Hannover'a geldi. Bütün katılımcıların neredeyse %90’ıyla beraber fuarın çapına oranla ziyaretçiler, katılımcıların da doğruladığı üzere oldukça yüksek bir sayıdaydı. Market yoğunluğuna oranla Domotex, katılımda hafif bir düşüş kaydetti. Ankete göre, ziyaretçi başına satın alım oranı artarken, katılımcıların sipariş oranları satabil kaldı. Tüm Domotex katılımcılarının yaklaşık yüzde 70'i bir kez daha yurtdışından gelerek fuarın uluslar arası çekiciliğini doğruladı. Ziyaretçilere bakıldığında, toptan satış ve perakende profesyoneller göz önünde bulundurulduğunda katılımda artış söz konusu. Rakamlar ayrıca mimarlar, iç dekorasyon tasarımcıları ve otelcilik sektörünün profesyonellerinin katılımında bir artışa işaret ediyor. Domotex 2019’da stant alanı satışlarının oranında da artış gözlendi.

Deutsche Messe'de Domotex Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Gruchow, “Güçlü uluslararası düzenleme gücümüz sayesinde Domotex, global bir pazar yeri olarak hizmet vermekte.  2019 yılındaki pozitif görünüm, bu seneki fuarın başarısının da kanıtladığı gibi gözle görünür bir seviyedeydi.” Dedi.

Pozitif Katılımcı Yorumları

Fuarın kuruluşundan beri fuara katılımını sürdüren Balta Group Pazarlama Direktörü Geert Vanden Bossche ise; “Halı segmenti küresel bir iş kolu ve dünyanın her yanından gelen insanlar ve müşterilerle başğlantı kurmak için bu fuar çok uygun bir yer. Sadece 4 gün içinde birçok müşteriyle konuştuk, yatırımlarımıza dair olumlu geri dönüşler aldık.” İfadelerini kullandı.

Ragolle Rugs Genel Müdürü Myriam Ragolle için Domotex fuarı sadece dört günlük bir süre içinde dünyanın her yanından alıcılara yeni ürünleri sunmak için harika bir şans ifade ediyor. Myriam Ragolle, fuar hakkında; “Bu işi seyahat ederk başarmak imkansız. Ayrıca dünyanın her yanından yeni müşteriler edinebiliyoruz, ve bu da Domotex’i eşsiz yapıyor.” Dedi.

Satış Ve Pazarlama Için Dijital Araçlar

Etkinlikte öne çıkan  bir şey de, halıların ve yer kaplamalarının dijital sunumuna yönelik çözümlerdi. Yeni dijital çözümler, pazarlama karmasının her yönü için görselleştirme yardımcıları dahil olmak üzere VR ve AR uygulamalarının yanı sıra, müşterilere dijital ürünler için yeni seçenekler sunarken, en sevdikleri tasarımları ve koleksiyonları keşfetmelerini kolaylaştıran yenilikçi yazılımlar ürün sunumu ve satış konusunda hizmet sağladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.