CPM Fuarı Başarı İle Gerçekleştirildi

Hazır Giyim Moda ve Aksesuarları fuarı CPM'nin 36. editasyonu, Moskova’da 500 üretici firmayı, 20 ülkeden 650 moda markasını ve 12.887 ziyaretçiyi bir araya getirdi.

  08 Kasım 2021 09:00 Pazartesi
CPM Fuarı Başarı İle Gerçekleştirildi

31 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında Doğu Avrupa ve Orta Asya'nın en büyük moda giyim ve aksesuar fuarı olan Collection Première Moskova CPM,  İlkbahar-Yaz 2022 sezonu için ticari oturumunu gerçekleştirdi. Fuar aynı zamanda iç çamaşırı, spor giyim, yoga ve ev giyimi, plaj modası ve erotik moda - dream by CPM body & beach pazarının oyuncularını bir araya getiren yeni bir projeyi de tanıttı.

31 Ağustos'taki resmi açılış töreninde Türkiye’den İstanbul Hazır Giyim Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe yanısıra Türkiye Cumhuriyeti Rusya Büyükelçisi Mehmet Samsar da hazır bulundu.

''Rus Moda Pazarının Gücü''

Messe Düsseldorf Moscow Genel Müdürü Thomas Stenzel, ‘’36. CPM sezonunun verilerini gözden geçirdiğimde, bu 'yüz yüze' etkileşimin, yeni alıcıları çeken ve çok çeşitli markaları ve moda giysi üreticilerini kombine bir fuar alanında ürün tanıtımları için biraraya getiren bir etkinlik olarak kendisini aştığını söyleyebilirim. Yeni bir düzen, Rus moda pazarının gücünü gösterdi - büyük bir Made in Russia sergisi, özel bir Avrupa pavilyonu, Türk şirketlerinin büyük ölçekli varlığı. Sipariş alımlarından sonra katılımcıların ve ziyaretçilerin mutlu yüzlerini gördük, birlikte geleceğe doğru ortak teşvikle yol alıyoruz’’dedi.

CPM'nin 36. sezonu, 500 üretici firmayı, 20 ülkeden 650 moda markasını ve 12 887 ziyaretçiyi - alıcılar, üreticiler, tasarımcılar ve moda endüstrisinin diğer oyuncularını bir araya getirdi. İtalya, Almanya, Fransa ve Türkiye'den İlkbahar-Yaz 2022 sezonunun koleksiyonları, moda endüstrisinin ulusal derneklerinin stratejik desteği sayesinde profesyonel alıcılara tanıtıldı: Ente Moda Italia (EMI), Alman Moda Moderband Deutschland eV, Federasyon Francaise du Pret a Porter Feminin, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB). Önemli yenilik, Made in Russia sergisinin Pavilion 7'den Expocentre Pavilion 2'ye taşınmasıdır. Bu karar, ziyaretçilerin konforunu artırdı, tüm CPM salonları arasında daha rahat bir lojistik imkanı sağladı ve moda endüstrisinde girişimciliği destekleme programının bir parçası olarak 15 ortak Rus bölgesel standı da dahil olmak üzere daha fazla koleksiyonun vitrinde yer almasında rol oynadı.

CPM Proje Direktörü Nikolay Yartsev,’’Fuar katılımcıları bu yeniden toparlanma sürecinde olan bir pazarda başladı. Mevcut durum, Rusya ve komşu ülkelerden şirketlere müşteri ve iş ortağı sayısını artırmak için çok iyi bir fırsat sundu ve elde edilen veriler ışığında bunu başardılar. Yerel katılımcı sayısı arttı, ancak daha da önemlisi, ana göstergenin, yani CPM'yi ziyaret eden uzmanların sayısı da arttı. Rusya ve Avrupa arasındaki hava trafiğinin canlanmasıyla, artan sayıda uluslararası katılımcıyı anında gözlemleyebiliyoruz: en büyük pavilyonlar Türkiye, Almanya ve İtalya menşeli firmalar tarafından ayrıldı. Fransa, Yunanistan, Danimarka ve diğer ülkelerin de oldukça aktif bir katılım sağladığını belirtmekte fayda var.’’ dedi.

Fuar katılımcıları memnun

Waldemar Gerbst, Roeckl (Almanya):''CPM’den beklentilerimiz öngörülebilirdi ve etkinlik geçen yılki gibi bütünüyle beklentilerimizi karşıladı.. Alıcılar aktif, araştırıyor ve çalışıyor, hepsi buradaydı - bu yüzden fuardan çok memnunuz ve gelecek sezonda aynı yerde yer almayı planlıyoruz. CPM bugün Avrupa'da, Alman ve İtalyan moda endüstrisinin maksimum sayıda marka ve temsilcisini ziyaret etmemize ve diğer ülkelerden koleksiyonları çok etkin ve kapsamlı bir şekilde incelememize ortam sağlayan yegane platformdur. Moskova'nın merkezinde faaliyet gösteren çok verimli bir showroomumuz var, ancak CPM'de yer almak bizim için bir onurdur.''

İtalyanlar yaz kolleksiyonunu sundu

İhracat Müdürü, İtalyan Piero Moretti İhracat Müdürü Tatyana Polynkina, ‘’Şubat ayıyla karşılaştırılabilir miktarda sipariş toplamayı planladık, ancak elimizde daha fazlası var. Bu günlerde CPM'deki çalışmalarımızdan çok memnunuz: herkes koleksiyonu beğendi, daha önce hiç çalışmadığımız bölgelerden, örneğin Vladivostok, Irkutsk ve Moskova Bölgesi Bölgesi dahil olmak üzere yeni müşteriler çekmeyi başardık. Yaz koleksiyonlarımız model yelpazesi açısından daha geniştir ve daha ilginç baskılar sunar, muhtemelen alıcıların bu kadar meşgul olmasının nedeni budur’’dedi.

Fransızlar için verimli geçti

Leo & Ugo (Fransa) Ticari Direktörü Julia Efremova, ‘’СРМ'a 17 yıldır katılıyoruz ve projeyi her zaman destekliyoruz, geçen yıl da oradaydık. Siparişlere gelince, planı yerine getirmeyi başardık, önemli müşterilerin bizimle kalması ve sipariş vermesinden memnunuz, ayrıca yeni alıcılar standımızı ziyaret etti, bu yüzden katılımımızın verimli olduğunu düşünüyoruz.'' dedi.

Türk firmalar gelecek sezon ki fuarda da yerini ayrıttı

Yıldızer Nanuli, Direktör, Nana Pelle (Türkiye), ‘’Bu bizim ikinci CPM etkinliği ve bu fırsattan dolayı mutluyuz. Organizasyonu beğendik– bu çok kaliteli bir etkinlik ve bu ticaret fuarı bizim için uluslararası pazara çıkmamız için gerçek bir fırsat. Bu mekandan ve işleyişinden çok etkilendim. Gelecek sezon da kesinlikle yer alacağım''dedi.

CPM–Collection Première Moscow'un gelecek 37. sezonu, Moskova'daki Expocentre Fuar Alanı'nda 21-24 Şubat 2022'de gerçekleşecek. Katılımcılar, 2022/23 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını sergileyecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.