CPI’de Siparişler Beklentileri Aştı

Moda dünyasını İstanbul’da buluşturan Collection Première Istanbul (CPI), kent ekonomisine ve hazırgiyim üreticilerine önemli avantajlar sağladı.

  15 Mart 2012 22:57 Perşembe
CPI’de Siparişler Beklentileri Aştı

İstanbul Fashion Week ile eş zamanlı düzenlenen Collection Première İstanbul (CPI) önemli sipariş rakamlarına ulaştı. 15 bin 286 profesyonel ziyaretçinin takip ettiği fuar katılan üreticileri sevindirdi. 2011 yılında gerçekleştirilen organizasyonda ki katılımcı sayısını geride bırakan CPI, bu sene 3 bin 552'si yabancı olmak üzere toplam 15 bin 286 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Geçen sene 49 ülkeden 10.579 kişinin ziyaret ettiği fuar bu yıl 55 ülkeden ziyaretçi ağırladı. Fuarda; bay-bayan hazır giyim, triko, çocuk giyim, spor giyim, iç giyim, çorap, denim, abiye ve gelinlik ürünleri sergilendi.

CPI, İstanbul Fuarcılık organizasyonu, İHKİB işbirliği ve İGEDO Company danışmanlığı ile hazır giyim üreticilerini ve alıcılarını profesyonel bir fuar ortamında buluşturdu. Rusya'nın hipermarketi Magnit Mağazaları, Kazakistan'ın spor giyim mağazası Zibroo, Puma'nın İran ve Rusya başta olmak üzere 5 ülkeden satın alma ofisleri, İspanya'nın mağazası El Corte Ingles, İran'ın gelinlik mağazası Aroos, Almanya'nın online alışveriş mağazası Navabi, İsviçre'nin Charles Vögele ve İtalya'dan Nico Spa gibi kendi ülkelerinde öne çıkmış markalar fuara gelen önemli alıcı gruplar arasında yer aldı. CPI'a en çok ziyaretçi gönderen ülkeler ise İran, Rusya, Yunanistan, Mısır, Ukrayna ve Almanya olarak öne çıktı.

Türkiye’den de Önemli Markalar Katıldı

İstanbul'u hem moda hem de satış merkezi haline getirme hedefiyle yola çıkan CPI'e Türkiye'den de Kiğılı, Colin's, Avva, Sabra, Damat, Argento, Sezgi Abiye, Vekem, Climber Jeans ve Mondo Bazar gibi önemli markalar katıldı. 3 gün boyunca açık kalan fuarda tanınmış markalar müşteri sayılarını arttırırken, CPI aracılığıyla uluslararası arenada kendini kanıtlama fırsatı buldu. 

Fuara bireysel yeteneklerini sergilemek için katılan genç tasarımcılar da kendi açılımlarını yapma fırsatı yakaladı. İTKİB'in düzenlediği yarışmalarda çok sayıda ödül kazanan Burcu Özpeker'in oyuncaklar, hırdavatlar ve giyim detaylarından ilham alarak hazırladığı ayakkabı koleksiyonu, Prag'dan gelen moda haftasının kurucularının ve gençlere yönelik ürünleriyle bilinen giyim markası Oxxo'nun dikkatini çekti. Oxxo'dan sipariş alan Özpeker koleksiyonunu Prag’da sergileme imkanı bulacak. CPI’nın bir sonraki edisyonu ise 20-22 Eylül 2012’de gerçekleştirilecek.

Sektör Örgütlerinden Tam Destek

CPI, İHKİB öncülüğünde, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Triko Sanayicileri Derneği(TRİSAD), Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Birleşik Markalar Derneği (BMD) tarafından da destekleniyor.

CPI 2011'e 49 ülkeden gelen yabancı alıcılar, katılımcı firmalarla görüşerek büyük çaplı işbirliklerine imza attılar. Türk ve dünya modasına yön veren firmaları buluşturan fuarı 1.411'i yabancı olmak üzere toplamda 10.579 profesyonel ziyaret etti. Fuarda Almanya 12, Romanya ise 7 firma ile özel pavyon oluşturdu. CPI 2011'e Türkiye, Japonya, Sırbistan ve Yunanistan'dan 150 firma ve çok sayıda tasarımcı katıldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster