Brückner Techtextil’de Yenilikler Sergileyecek

Tekstil teknoloji üreticisi Brückner, nonwoven ve hijyen alanında geliştirdiği yenilikleri Frankfurt’ta gerçekleşecek olan Techtextil’de sergileyecek.

  19 Nisan 2019 00:00 Cuma
Brückner Techtextil’de Yenilikler Sergileyecek

Özellikle nonwoven hijyen alanında trend, daha yumuşak bir tutuş, daha fazla hacim ve daha düzgün dokuya sahip daha kaliteli ürünlere doğru gidiyor. Dünyadaki nonwoven üreticileri, bu derece yüksek kalitede son ürünler üretme teknolojisini sunan yeni Brückner SUPRA-FLOW BA kayış fırını ile destekleniyor.

Yeni SUPRA-FLOW BA, nonwoven ipliğin özellikle yumuşak bir şekilde taşınmasını garanti ediyor. Bu, sofistike bir hava sirkülasyonu tasarımı ile sağlanıyor. Aynı zamanda minimum ısı tüketimi, yüksek akış homojenliği ve tüm çalışma genişliği boyunca sabit sıcaklık dağılımı ile karakterize oluyor. Fırın haznesinin erişilebilirliği, bakım kolaylığı sağlıyor. Kurutucu 4600 mm'ye kadar çalışma genişliği sunuyor. 250 m / dk'ya kadar üretim hızları için tasarlanmıştır ve bu nedenle hat optimizasyonu için potansiyel sunuyor.

Havalandırma ilkesine göre Brückner SUPRA-FLOW BA son teknoloji thermofusion fırınına yapıştırılan tipik son ürünler; çocuk bezleri(ADL, üst tabaka, arka tabaka), kadın bakım ürünlerinden oluşmakta, ayrıca dokunmamış ürünleri filtre etmemekle beraber özel kumaşlardan oluşuyor.

Brückner SUPRA-FLOW BX Çift Kayışlı Kurutucu

Brückner, bir yıl önce, yüksek tavanlı dokunmamış yüzeylerin termo füzyonu için revize edilmiş çift bantlı fırını uzman kamuoyuna sundu. Amaç, dokunmamış üretimi kaynaklardan korumak için birincil enerji kullanımını azaltmak ve böylece üretim maliyetlerini azaltmak. Brückner'in mühendisleri, piyasada kurulan çift bantlı fırın SUPRA-FLOW BX ile, sadece verimlilikte gözlenen artışı değil, aynı zamanda daha az bireysel parçaya sahip hava sirkülasyonunu rehberlik prensibi olan " İyi Tasarım Basittir " anlayışına uygun olarak yeniden oluşturmayı başardılar. Dahası, 2018'de bu kadar SUPRA-FLOW BX'in daha önce hiç olmadığı gibi farklı yapılandırmalarla satılmasını sağlayan birçok küçük iyileştirme vardı.

Fırın, doğal, sentetik veya geri dönüştürülmüş elyaftan yapılmış yüksek oranda sıkıştırılmış elyaf levhaların yanı sıra, yüksek tavanlı nonwoven kumaş üretimi için uygundur. Hava geçiş prensibine göre çalışan konvektif bir fırın sistemidir. Her bölmede akış yönü, ürün ihtiyacına göre ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Çoğu durumda, matris ipliklerin yanında bulunan temel materyal, iki bileşenli iplikler (PES / CoPES, PP / PR) ve PP gibi düşük sıcaklıklarda erimekte olan bağlayıcı ipliklerdir. Termoplastik veya duroplastik tozlar bağlayıcı olarak da kullanılabilir.

SUPRA-FLOW BX, daha yüksek ağırlık, kalınlık ve / veya yoğunluğu olan ve ürün boyunca akış sırasında nispeten yüksek basınç kayıplarına sahip ürünler için özellikle uygundur. Sistemde şu Termofüzyon (PP yapıştırma, PET / CoPET, PP / PE), ısı ayarı ve kurutma işlemleri uygulanabilir. SUPRA-FLOW BX özellikle şilte, yorgan, iç döşeme, yalıtım, mobilya (döşeme, minder), temizlik (kuru ve ıslak mendil, boyacı kapak folyoları), otomotiv parçaları (tavan döşemeleri, ısı yalıtımı, ses yalıtımı, koltuk kılıfları), inşaat sektöründe ısı ve ses yalıtımı ve taşıyıcı malzemeler (zemin kaplamaları, teknik kaplamalar) için de kullanılabilir.

Brückner SUPRA-FLOW BE Kemer Kurutucusu

Bu tip bir fırın, özellikle bağlayıcı ile bağlanmış hafif dokunmamış kumaşların nazikçe kurutulması için uygundur. Bu tür hatlar için Brückner, SUPRA-FLOW BE tipi bant kurutucunun yanı sıra köpük dolguyu, silindir kurutucu grubunu ve kurutucunun akış aşağı akışını yumuşatıcı kalender sağlayabiliyor. Brückner SUPRA-FLOW BE başarıyla işletiliyor ve tıp sektörü için yüksek kaliteli nonwoven kumaş üretiyor.

Minimum Uygulama Birimi ECO-COAT

Brückner, asgari uygulama ünitesini daha da geliştirdi ve daha da geliştirdi. Müşteriler bir pede göre; düşük Eklenti teknolojisi (kumaş nemi <60 g / m²), düşük su tüketimi, sonraki kurutma işlemlerinde yüksek enerji tasarrufu, düşük artık likör (çalışma genişliği başına 2,5 l) ve böylece parti değişimi sırasında atılması gereken daha az kimyasal madde kullanımı gibi avantajlar sağlar.

Eco-Coat ünitesi kumaş ağın üst veya alt tarafına emprenye ve hassas tek taraflı Kiss Rulo kaplamanın yanı sıra, gravür merdane ön dozajı yoluyla hidrofobizasyon veya yumuşatıcı uygulaması gibi işlevsellik sağlıyor. Ek olarak, tek taraflı mürekkep püskürtmeli hazırlama mümkün. Özellikle moda ve teknik uygulamalar için çok çeşitli son işlem kimyasalları içeren tek taraflı işlevsellikler gerçekleştirilebiliyor. BRÜCKNER, herhangi bir zamanda, Leonberg'deki laboratuar fabrikasında, teknoloji uzmanlarının tavsiyesi üzerine testler yapma imkanı sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.