Brückner ITMA 2019’a İnovasyonuyla Damga Vurdu

Brückner 70 yıllık tecrübesiyle ITMA 2019’da tüm teknolojik yeniliklerini uzmanları eşliğinde sergiledi.

  08 Temmuz 2019 00:00 Pazartesi
Brückner ITMA 2019’a İnovasyonuyla Damga Vurdu

70 yıllık geçmişiyle Brückner, müşterilerine kurutma, kaplama ve terbiye konusunda dünya çapında bir ortak olmuştur. Giyim kumaşları, nonwoven kumaşlar, halı, cam veya paltoluk kumaşlarda işlenecek malzemelerin çeşitliliği hiçbir zaman kısıtlı olmamıştır.

Günümüzde söz konusu olan tek şeyin makineler olmadığının altını çizen firma; artık otomasyon ve kontrol sistemlerinin de devreye girdiğini vurgulayarak dijitalleştirme ve Endüstri 4.0 konusu, verimliliği artırma, kaynak kullanımını azaltma ve kaliteyi yükseltme konularında tamamen yeni olanaklar sunuyor.

Son yıllarda bu alanda birçok yatırım yapan Brückner; akıllı yardım sistemleri, arka plandaki makine ayarlarını izler ve makine operatörüne, sistemi daha verimli bir şekilde çalıştırma ve daha az kaynak tüketme hakkında bilgi sağlar.

Araştırmalar, üretim parametrelerinin optimize edilmesinin üretim hızını% 40'a kadar artırabileceğini ve/veya enerji tüketimini % 30'a kadar azaltabileceğini gösteriyor.

Yeni geliştirilen bir simülasyon aracı, mevcut tarifleri optimize etmeye yardımcı oluyor. Ayarlanacak birçok makine parametresi, temel ihtiyaçlara indirgenmiş ve gelecekte tekstil anahtar verilerine dayanarak otomatik olarak hesaplanabilir hale gelmiştir.

Servis için, makine operatörüne veya bakım departmanı servisine bir kayıt defterinde izlenebilecek talimatları proaktif olarak veren yeni bir bakım aracı var. Gelecekte, yeni geliştirilmiş bir çevrimiçi servis platformu, müşterilerin tüm servis taleplerini destekliyor. Teknisyenler, kısmen artırılmış gerçeklikle, doğrudan video konferans aracılığıyla müşteriyle iletişim kuruyor.

Devre şemaları veya bakım kılavuzları gibi belgeler, birlikte görüntülenebilir, açıklanabilir ve yedek parçalar doğrudan sipariş edilebilir. Düzenli bakım işlemleri için, fotoğraf veya video illüstrasyonları yerel dilde saklanabilir. zTeknik nedenli duruş süreleri bu yeni sistemler tarafından önemli ölçüde azaltılabilir. Bu sistem, kullanılabilirliği ve dolayısıyla verimliliği artırıyor.

Brückner Ürün Portföyünün Çeşitliliğini Sergiliyor

Makine verilerinin daha yüksek seviyedeki kontrol istasyonu veya ERP sistemleri ile değişimi OPC-UA kullanılarak kolayca mümkündür. Bu, tekstil fabrikasındaki işlemleri rasyonalize etmeye ve kaliteyi izlemeye olanak sağlar.

Otomasyon alanındaki bu çabalara ek olarak Brückner, deneyimlerinin ve ürün portföyünün çeşitliliğini de göstermektedir. Bu çeşitlilik ve danışmanlık yetkinliği, uzun yıllar süren inovasyon üzerine inşa edilmiştir.

Kumaşın her iki tarafının üst boyama veya terbiye işlemleri genellikle Brückner dolgusu ile yapılır. Minimum uygulama birimi ile tek taraflı işlevselleştirme veya boyama gerçekleştirilir. Brückner uzmanları her soruyu cevaplıyor ve ilgili işlemlerin avantajlarını açıklama konusunda iddialılar.

Özellikle dikkat çeken, minimum uygulama teknolojisi ile ekonomik terbiyedir ve denim kumaşların bitiminde bir diğer önemli bileşen, bu fuarda tanıtılan, kanıtlanmış Brückner Sanfor serisi Power-Shrınk'dir. ITMA’daki Brückner uzmanları ziyaretçilere bu konuda gerekli bilgileri sundu.

Brückner kontinü boyama alanında yeni konseptler sunabilir. Sürekli olarak geliştirilen Power-Infratherm Ir ön kurutucusunun 5 saniyeden daha az ısınma ve soğutma süreleri vardır. Özel metal elyaftan yapılmış şeritsiz kurutma brülörü segmentleri ve yüksek sıcaklık kontrol aralığı, tutarlı ve yeniden üretilebilir yüksek kumaş kalitesini garanti eder.

BRÜCKNER’de En Uygun Boyama Sonuçları

Brückner Power-Colortherm Hotflue, kumaşın tüm bölmeler boyunca eşit bir şekilde kurumasını sağlar. En uygun boyama sonuçları, daha geniş bir makinede dar kumaş ağları ile sağlanabilir. Simetrik tasarım ve invertör kontrollü fanlar sayesinde, üst ve alt nozullardaki düzgün hava dağılımı, mekanik kanatlar aracılığıyla gereksiz bir hacim ayarı yapar. İsteğe bağlı olarak, hassas kumaşlarla (şerit saten/perdelik/atkı-elastik kumaş) kırışıksız kullanım ve ayrıca yüksek etkili, tam otomatik bir rulo temizleme sistemi olan patentli, etkin özel yayma silindirleri bulunmaktadır.

Barselona'daki Brückner uzmanları da bu alandaki sorularınızı yanıtlamak için hazır olup, size bilgi vermekten memnuniyet duyacaklarını belirtiyor.

Brückner'in ayrıca çok katmanlı stentler alanında da sunacağı yeni bir şey var. Çok katmanlı stenterler çoğunlukla az alan olan yerlerde kullanılırlar. Dokuma veya boyutsal olarak stabil örme kumaş, nonwovenler, iğne keçesi, teknik tekstiller veya yün endüstrisi için terbiye işlemine uygundurlar.

Yeni Brückner Power-Frame Vne çok katmanlı stenterde, giriş ve çıkış aynı makine tarafında olduğu için yalnızca bir makine operatörü gerekmektedir. Bu hem iki hem de altı kumaş geçişi olan versiyon için geçerlidir.

Yeni VNE makine konsepti, küçük bir zeminde veya çok sınırlı bir alanda, uzun bir hava akımı bölümü içerisinde mümkün olan en yüksek güç yoğunluğunu sunar. Kurutucunun kendisi Brückner'ın patentli ayrık akışlı hava sirkülasyon sistemi ile donatılmıştır ve her bir yarım bölmedeki değişen düzen ek olarak kumaşın optimum ve düzgün hava sirkülasyonu ve ısıl işlem görmesini sağlar.

Diğer bir avantaj, çok katmanlı gericinin tamamen yağsız kumaş taşıma zinciridir, çünkü bu versiyonda kurutucunun iç kısmında kesinlikle yağ yoktur.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.
Çok güzel
misafir 30 Eylül 2019 18:50 Pazartesi
   
Yorum Sayısı (1)