5.Uluslararası Tekstil Zirvesi’nde İhracat ve Finans Konuşulacak

5. Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) 11 Kasım 2021’de Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2021 fuarıyla eş zamanlı olarak Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek.

  03 Kasım 2021 09:00 Çarşamba
5.Uluslararası Tekstil Zirvesi’nde İhracat ve Finans Konuşulacak

Türk tekstil üretiminin önemli bir kısmını sağlayan ve geçtiğimiz ay tüm zamanların en büyük ihracatını gerçekleştiren Kahramanmaraş’ta düzenlenecek zirve, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde KTM2021 fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek. Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin bu yılki ana temasını ihracat ve finans oluşturuyor.

‘’Kahramanmaraş’ın sahip olduğu potansiyeli Dünya’ya açacağız’’

Bu yıl 5. kez düzenlenecek Uluslararası Tekstil Zirvesi  UTZ hakkında çeşitli bilgiler veren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Şahin Balcıoğlu ‘’Uluslararası Tekstil Zirvesinde bu yıl finans ve ihracat konuşulacak. Kahramanmaraş sanayicisi üretimle elde ettiği gücü ihracat ile taçlandırıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM verilerine göre geçtiğimiz ay Kahramanmaraş sanayicisi tüm zamanların en fazla ihracatına imza attı. Kahramanmaraş’ın sahip olduğu potansiyeli Dünya’ya açacağız’ ’dedi.

Balcıoğlu Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) nin bu yılki katılımcı konukları arasında Ticaret Bakan yardımcımız Tuna Toragay,  Türkiye İhracatçılar meclisi TİM Başkanımız İsmail Gülle, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan V. Veysi Kaynak, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı aynı zaman da Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Genel Müdürü  Alpaslan Çakar, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, İstanbul tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri ITHİB başkanı Ahmet Öksüz’ün yanı sıra finans ve  ekonomin bir çok önemli isminin yer alacağını belirtti.

Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM2021 ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Uluslararası Tekstil Zirvesi sırasında gerçekleştirilecek çalıştaylar ile Sanayicilerin İhracata yönelik finansa erişim imkanları ve Türk Eximbank’ın ihracata olan desteklemeleri konularında ayrıntılı görüşmeler yapılması planlanıyor. Uluslararası Tekstil Zirvesi programının son hali önümüzdeki günlerde UTZ’nin web sitesinde paylaşılacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.