Yeni Nesil Masuralarda Devrim

Roza Plastik tarafından geliştirilen yeni nesil karbon masura sektörde devrim niteliğinde farklılıkları ile uzun yıllar iplik işletmelerine katkı sağlayacak.

  17 Kasım 2020 09:05 Salı
Yeni Nesil Masuralarda Devrim

50 Yılı aşan tekstil tecrübesi ile 2010 yılında İstanbul'da kurulan Roza Plastik iplik üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için inovatif iplik taşıyıcı ürünlerin (ring masuraları, fitil kalemleri, fitil askıları, iplik boya bobinleri, aktarma bobinleri) üretimi ile sektöre hizmet veriyor. Son teknoloji ile donatılmış üretim tesislerinde ağırlıklı plastik iplik taşıyıcı ürünler başta olmak üzere 900 kalemden fazla ürün üretimi gerçekleştirilmektedir.

Patentli Ürünler

Türkiye’de Dünyada faaliyet gösteren bir çok tekstil işletmesine , İtalyan teknolojisini Türk/İtalyan bilgi birikimi ile birleştiren ve yerli üretim önceliği ile özel çözümler ve avantajlar sağlıyor. Ring Masuraları, Fitil Kalemleri,Fitil Askıları(SAMPRE), Boya Bobinleri, Silindirik ve Düz Konik gibi bir çok ürünü ve  çözümü sağlayan teknoloji ve sistemler Roza plastiğin patentli ürünlerinden oluşmaktadır. Yeni geliştirdikleri RoZa X TUBE ismini verdikleri masura sektörde çok konuşulacak. Dergimize özel açıklamalarda bulunan Roza Plastik Genel Müdürü Ali Zabunoğlu ‘’İki yılı aşkın bir süredir Ar-Ge çalışmaları içeresinde olduğumuz RoZa X TUBE masuralarını İplik üreticilerinin hizmetine sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Geliştirdiğimiz bu ürün ile işletme içerisinde max iplik üretimi artışı yakalanırken,enerji tasarrufu sağlanabiliyor. RoZa X TUBE ithal edilip özel olarak geliştirilen bir çok hammaddenin karışımı ile elde edilebilen karışımın plastik mühendisliği ile en iyi şekilde işlenmesi sonucu ortaya çıktı.’’dedi.

Denemeleri Başarılı Bir Şekilde Tamamladık

Zabunoğlu geliştirdikleri masuraların Ar-Ge teknolojisini pilot denemeler ile işletmelerde uygulamaya başladıklarını belirterek ‘’ Üçler Tekstil ve Gülle Tekstil gibi bir çok işletmelerde başladığımız denemeler beklentilerimizin üstünde iyi sonuçlar ortaya çıkardı. Tüm makina modelleri ve ölçülerinde et kalınlığını 1mm baz aldık ve ağırlığını ise ölçülerine göre 14-20 gr’a kadar düşürdüğümüz masuralarımızla 30/1 Ne çalışan ring makinesinin Bobin Üstübü Tasarrufu, Ring Üretim artışı, Bobin Enerji Tasarrufu, Ring Enerji tasarrufu , İşçilik tasarrufu ayrı ayrı ele alındığı zaman yüksek verimlilikler ve iplik kalite artışları elde edilmektedir. Karbon masuralarımız %100 pamuk veya karışımlarında takım sürelerini 30-70dk arasında uzatıyor, günlük 2-3 doff daha az yapıyor , işçiliği düşürüyor ,ÜSTÜBÜ’yü düşürüyor , Bobin makinalarında devirleri düşürüyor ve makinaların ömrünü uzatıyor.Ürünlerimizin amortisman süresi tüm faydaları bir araya toplandığında 1 seneden daha az bir süre yapıyor.’’dedi.

Roza Plastik Türkiyede Pazar Lideri

Üretim kapasitelerinin %60 lık kısmını ihraç eden, Türkiye’de faaliyette bulunan 100 iplik fabrikasından en az 70 inde roza plastik ürünleri kullanıldığını belirten Ali Zabunoğlu ‘’RoZa Plastik makina ve kalıplarının tamamını İtalya'dan tedarik etmektedir. Ürünlerimiz ile ilgili tüm yeni dizaynlar ve ARGE çalışmaları İtalya'daki kalıphanemiz tarafından yapılmaktadır. RoZa Plastik, müşterilerinin kullandığı iplik çeşitlerine göre ürün çeşitliliği sağlamaktadır. Müşterilerimize önerilen ürünlerin tamamı müşterilerimizin iplik çeşidine ve prosesine göre farklılık göstermektedir. Kullanılan hammaddelerin tamamı orjinal olup, müşterilerimizin talep ettiği proseslere uygun teknik spektli hammaddeler kullanılmaktadır. Yaptığımız bu çalışmaların tümü toplam kalite uygulamasına yönelik. Kaliteyi şirket politikası olarak belirlediğinizde sizi tercih eden sektörümüzün lider firmaların memnuniyetinin arttığını ve tekrar siparişler vererek kalitemizin müşterilerimiz tarafından ödüllendirildiğini görüyoruz.’’diyerek sözlerini tamamladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.