Uster, Nonwoven Kalite Kontrolü İçin Kombine Çözümler

Uster Nonwoven Kalite Kontrolü çözümlerini 19-22 Ekim tarihleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek Index fuarında sunacak.

  12 Kasım 2021 08:00 Cuma
Uster, Nonwoven Kalite Kontrolü İçin Kombine Çözümler

Dünyanın önde gelen nonwoven dernekleri EDANA ve INDA, kısa süre önce nonwoven ve ilgili endüstriler için 'Standart Prosedürler' kılavuzlarının 2021 baskısını yayınladı. Adı geçen yetki belgeleri, 107 bağımsız test rejimi de dahil olmak üzere kapsamında yer alan ürünlerin teknik terimlerle tanımlanmasını amaçlar. Bu özel çalışma, spunlace ve diğer dokunmamış teknolojiler için bir dizi ara önlemi ve test sürecini kapsar ve birinci sınıf ürünlerin nihai sınıflandırmasını yapar.

Sadece saf lifler

Dokunmamış malzemeler, elde edildikleri liflere kıyasla hiçbir şekilde daha iyi bir alternatif olamazlar.  Ancak kontaminasyon nedeniyle dokunmamış kumaşların kalitesine yönelik yaşayan bir tehdit var. Çözüm elyaf temizliğidir ve demet boyutu kilit ayrıntıdır: küçük ve kontamine etkili parçacıklar daha büyük kümelerin içinde saklanabilir ve bu da malzeme daha kompresif konumdayken tespitini zorlaştırır. Uster Jossi Vision Shield N, bunun üstesinden gelmek için çizgide, hassas açıcının hemen arkasında ideal olarak konumlandırılmıştır. Bu, elyaf demetlerinin en belirgin biçimde spektroskoplardan geçmesini sağlar.

Uster Jossi Vision Shield N, anketlerin, uluslararası nonwoven şirketleriyle yakın işbirliğinin ve uzun saatler süren saha testlerinin sonucudur. Elyaf temizleyicinin ince tasarımı mevcut hatlara mükemmel bir şekilde uyduğundan ve standart üretim hatlarının yüksek çıktısıyla kolayca uyum gösterebildiği için kurulum kolaydır. En iyi test verileri için, elyaf temizleyici, renkli elyaflar dahil dokunmamış kumaşlardaki tipik kontamine türlerini tanımlayacak şekilde ayarlanmıştır.

Artan talep, artan ihtiyaçlar

Geçen yıl Avrupa'da tıbbi uygulamalarda %118'lik bir talep artışı kaydedildi ve yine kişisel bakım ürünlerine yönelik %22'lik bir artış da kaydedildi. Bunlar, EDANA'ya göre en çok büyüyen iki segmenttir ve aynı zamanda 1 mm'den büyük kusurlar için sıfır tolerans seviyelerine doğru bir eğilim gösterirler. Diğer teknolojiler geleneksel renkli kameraları kullanırken, Uster Jossi Vision Shield N'nin yerleşik spektroskopları çok daha büyük bir dalga boyu aralığında çalışır. Bu, kızılötesi ve ultraviyole ışığın 'tespit edilemeyen' aralıktaki kontaminasyon ve hatta insan saçının inceliğine kadar, liflerin kendileriyle aynı veya benzer renkteki kontamine parçaların tespit edilmesini sağlar.

Veri Geçmişi: Uster Jossi Vision Shield N, İsviçre, Uster'de yapılmıştır. Üretim sürecinde otomatik denetim kullanarak sürekli olarak yüksek oranda hata tespiti sağlayan nonwoven kalite güvence sistemi Uster EVS Fabriq Vision N de öyle. “Müşterilerimiz, kendi müşteri ilişkilerini bir ileri safhaya taşımak için doğru kalite vaadi söz konusu olduğunda güven duyma beklentisindedir. Uster EVS Fabriq Vision N ile kalite uyumluluğunu garanti edebilir ve işletmelerini koruyabilirler," diyor Uster Technologies Bölge Satış Müdürü Grégory Winiger.

Sarımda doğru kalite

Uster nonwoven sistemleri, ara denetim sırasında otomatik kontrolden yararlanarak nihai kumaş kalite seviyesine ulaşır. Uster EVS Fabriq Vision N, görünür hataları objektif ve tutarlı bir şekilde tespit eder. Her rulodaki kusurlar, maksimum çalışma hızlarında bir kusur haritasında gösterimlernir ve kaydedilir.

Uster EVS Fabriq Vision N, herhangi bir üretim sürecine - ve ideal olarak nonwoven üretim hatlarına - kontaminasyonu, boşlukları, düzensizlikleri ve diğer kusurları tespit eden bir denetim sisteminin sorunsuz bir şekilde entegrasyonunu sağlar. Kurulum basit ve esnektir: Bir fikstür çubuğu, uygulama için gerektiği kadar çok spektroskop tutarak süreç hattının tüm genişliğini köprüler.

Winiger, "Geliştirilmiş kalite ve iyileştirilmiş birinci kalite verimliliği ile Uster EVS Fabriq Vision N, tüm uygulamalar için ek bir avantaj sunuyor" diyor. Eksiksiz kumaş kusur haritası ve kesim optimizasyon modülünün kombinasyonu, daha fazla birinci kalite rulo üretilebileceği ve standartların altında kalitenin elimine edilebileceği anlamına gelir.

Eksiksiz kaliteli çözüm

Uster otomatik kontaminasyon giderme ve kalite güvencesi kombinasyonu, günümüzde nonwoven üreticilerinin kaliteyi korumaları, malzeme israfını önlemeleri ve süreç optimizasyonu potansiyelinden tam olarak yararlanmaları için en iyi çözümdür. Winiger, "Uster Jossi Vision Shield N ve Uster EVS Fabriq Vision N'nin kombinasyonu, Uster'in nonwoven endüstrisi için eksiksiz ve benzersiz bir kalite izleme çözümü sunabileceği anlamına geliyor" diyor.

Uster bu çözümü 19-22 Ekim 2021 tarihleri ​​arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek INDEX 2020'de sunacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.