Uster Elyaf Temizleme Sistemleri İle Nonwoven Pazarında

USTER® elyaf temizleme sistemleri hijyen ve kozmetik uygulamalarında kirlenmeyi önlüyor.

  05 Mayıs 2017 01:15 Cuma
Uster Elyaf Temizleme Sistemleri İle Nonwoven Pazarında

İplik üreticileri, ürünlerinde kirlenmenin önlenmesinin ne kadar önemli olduğunun farkındalar. Uster tarafından üretilen JOSSI Elyaf Temizleme Sistemleri’nin dünya çapında toplam 3 bin 500 kuruluma sahip olması da bunu kanıtlıyor. USTER® JOSSI VISION SHIELD çözümleri polipropilen dâhil olmak üzere en küçük kirletici maddeleri bile gidermekte oldukça etkili. Ancak nonwoven üreticileri için örneğin tıbbi ve hijyen uygulamalarında kalite standartları oldukça önemli ve sıfır kirlenme şart.

Kontamine iplik, iplik üreticilerinin en büyük sorunlarından biridir ve polipropilen (PP) gibi sentetik partiküllerin kumaş boyahaneye varana kadar tespit edilememesi halinde müşteri şikâyet ve retlerine neden olmaktadır. USTER® JOSSI sistem serisinin pamuktaki yabancı maddeleri eğirme hazırlık aşamasında tespit edip gidererek bu problemle rakipsiz bir etkinlikle başa çıktığı kanıtlanmıştır.

Uster Technologies, JOSSİ AG’yi 2013 yılında satın aldı. Bugün ise ne kadar küçük olursa olsun tüm polipropilen parçacıklarını çıkarmak için çoklu tespit ilkeleri kullanarak USTER® JOSSI VISION SHIELD 2 ve USTER® JOSSI VISION SHIELD T sistemlerini uyguluyor. En küçük beyaz PP kontaminasyonu, USTER® JOSSI VISION SHIELD ile birlikte USTER® JOSSI MAGIC EYE kullanılarak güvenilir ve etkin bir şekilde tespit ediliyor. Uygulamada polipropilen ve polietilen de dâhil olmak üzere tüm yabancı madde türleri, asgari atık düzeyiyle USTER® JOSSI MAGIC EYE tarafından bertaraf ediliyor.

Nonwoven Üreticilerine Özgü Zorluklar

İplik eğirmeyle kıyaslandığında nonwoven ürünleri ve süreçlerin kendine özgü bazı zorlukları ve zorlayıcı gereklilikleri vardır. Örneğin bir makyaj çıkarma pedinde gelişigüzel bir polipropilen atığı veya emici pamuk, alkol bezi veya nonwoven gazlı bezinde herhangi bir kontaminasyon olması kesinlikle kabul edilemez. ABD, Avrupa ve Asya’da tıbbi ve hijyenik ürün piyasalarının aşırı derecede kalite odaklı olması şaşırtıcı değildir. Sentetik elyaftaki gelişmelere paralel olarak 25 yıl önce nonwoven uygulamalarında saf pamuktan sentetiğe geçmeye yönelik bir eğilim ortaya çıktı. Başlangıçta tüketiciler sentetik elyafların kuru ve hafif dokusunu tercih etti. Ancak son on yılda, özellikle cilt kızarıklığı ve tahriş gibi alerjik durumların mümkün olduğu durumlarda saf pamuğa dönüş söz konusu. Bu zorlayıcı nihai kullanımlar için nonwoven üreticileri artık ürünlerinde 1 mm’den daha fazla kusurlar için sıfır tolerans standardını garanti eden etkili bir kontaminasyon kontrol sistemine ihtiyaç duyuyor. İplik temizlemenin sarma aşamasında nihai bir kontrol yapabildiği eğirmenin aksine nonwoven ürünlerde elyaf temizleme kontaminasyonun kontrolü için tek yoldur. Bu nedenle nonwoven ürünlerde ürün kalitesi tamamen elyaf temizleme sisteminin etkinliğine bağlıdır ve bu da USTER® JOSSI VISION SHIELD sistemine yatırımı mantıklı bir adım haline getiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.