Trützschler TC 19i Sürdürülebilir ve Zeki

Trützschler’i enerji verimliliğine sahip taraklama işletmesinde standartları belirleyen lider kuruluş yapan da akıllı taraklama teknolojisi TC 19i olarak karşımıza çıkıyor.

  11 Kasım 2021 08:32 Perşembe
Trützschler TC 19i Sürdürülebilir ve Zeki

Küresel enerji tüketimi, sadece Koronavirüs pandemisi tarafından kontrol edilebilen, hızlı bir biçimde artış gösteren 40 yıllık bir trendin ardından 2019’da rekor seviyeye ulaştı. Enerji talebinin %80’den fazla bir bölümünün halen CO2 emisyonu üretme kapasitesine sahip ve iklim değişikliğine katkıda bulunan fosil yakıtlardan karşılandığı öngörülmektedir. Yenilenebilir enerji bu soruna bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor fakat buna rağmen enerji tasarrufu çok daha büyük etki yaratabilen bir yaklaşımdır.Trützschler’i enerji verimliliğine sahip taraklama işletmesinde standartları belirleyen lider kuruluş yapan da akıllı taraklama teknolojisi TC 19i olarak karşımıza çıkıyor.

İplik Üretiminde Kârlılığı Artırıyor

Sadece akıllı Trützschler taraklama makinası TC 19i, üretim sırasında tarama aralığını sürekli ve otomatik olarak izleyen ve ideal bir konuma ayarlayan benzersiz T-GO aralık optimize ediciye sahiptir. Şimdiye kadar, 2000'den fazla akıllı taraklama makinesi satışı gerçekleştirilirken bu veriler küresel çapta ulaşılan kalite ve üretimde yaşanan sıçramanın gün bazında çift haneli yüzdeli büyümeyle birlikte kilogram başına düşen enerji talebini azalttığını ortaya koyarken aynı zamanda inovatif tahrik ve hava teknolojisi TC19i’in enerji tüketimini daha da azaltabilmektedir. Bu sayede, gezegeni korumaya yönelik enerji tasarrufu sağlanırken ayrıca iplik üretimi için kârlılığı artırır.

TC 19i Düşük Emme Basıncı İle Yüksek Üretim

Bir tarak makinesindeki en enerji yoğunluklu elemanlar tahrik, toz emme işlemi ve basınçlı hava sistemidir. Ana kısımlarda toz ve pamuk atıklarını gidermek için kalıcı emiş gerekir. Trützschler taraklarının aksine, pazardaki birçok tarak, örneğin ön taraklama ve son taraklama alanlarındaki emme davlumbazları için basınçlı hava kullanır. Bu alanların akıllı optimizasyonu, akıllı tarak TC 19i'yi, diğer makinelere göre daha az elektrikle çalıştığı, daha düşük emme basıncına ihtiyaç duyduğu ve daha az basınçlı hava tüketimi ve şu anda pazardaki mevcut en yüksek üretim verilerine ulaştığı için taraklamada enerji verimliliği açısından bir ölçüt haline getirmiştir.

Kilogram Başına Yüzde 10 Daha Az Enerji

TC19i ile rakiplerinin sahip olduğu yüksek performanslı tarak makinası arasındaki kıyaslama, TC19i kilogram başına % 10 daha az enerji tüketiminden pamuk ve pamuk atığı karışımından elde edilen rotor ipliği üretiminde yararlanabilmektedir. Kıyaslamaya konu olan enerji değerleri, elektrik gücü tüketimini ve emme ve basınçlı hava için gereken enerjiyi içerirken her iki taraklama işinde de aynı üretim koşullarında 180 kg/saat olarak ölçüm sağlanmıştır. Bu noktada TC 19i tarafından kanıtlandığı gibi, üretilen her kilogram şerit için  %10'luk enerji tasarrufu, bir iplikhanenin kârlılığı üzerinde önemli bir etki yaratabilir; fabrikanın üretim çıktısı gibi faktörlere de bağlı olarak, genellikle beş haneli bir hesaplamada yıllık tasarruf mümkündür. Müşteri deneyleri ayrıca TC 19i'nin müşterinin alışılagelmiş 180 kg/saat üretim hızı seviyesinde sıradışı güvenilir ve hatta aynı uygulamada 300 kg/saat üretim hızında istikrarlı bir performansa ulaştığını ortaya koyar. T-GO aralık optimize edici TC 19i, kaliteden ödün vermeden maksimum üretim oranlarına ulaştığından, üreticiler enerji taleplerini ve yatırım maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilir: İstenen üretim çıktısını elde etmek için  daha az makineye ihtiyaç duyulurken  üretim başına enerji tüketimi azalır.

Enerji tasarruflu hava teknolojisi

Artan üretkenliğin yanı sıra hava teknolojisi, TC 19i'nin enerji dengesinde çok önemli bir rol oynar. Trützschler Hava Teknolojisi Başkanı Christian Freitag, TC 19i'in bu alandaki optimizasyonunu şu sözlerle açıkladı: “Öncelikle, mümkün olan her alanda basınçlı hava ihtiyacını azalttık” dedi ve ekledi, “İkincisi, emiş basıncını ve emiş için gereken hava  gereksinimini azalttık. Örneğin tüm hava toplayıcılarımız, potansiyel direnci elimine etmek ve ideal bir akışı kolaylaştırmak için özenle geliştirilmiştir.”

Bu iyileştirme, hava akışlarının matematiksel modellerinin yanı sıra akış simülasyonları ve prototiplerini içeren uzun ve bazen zorlu bir inovasyon süreciyle mümkün olmuştur. Trützschler uzmanları, TC 19i'de akış optimizasyonlu nihai parçalarını kombine ederek, sadece -740 Pa emiş basıncı ve sadece 4200 m³/saat hava gereksinimi ile çalışan bir tarak geliştirdiler. Bu, en son yüksek performansa sahip rakip teknolojilere kıyasla hava teknolojisi için %40 daha az enerji talebi anlamına gelir.

Trützschler'de Hava Teknolojisi Ar-Ge Mühendisi olan Ralf Helbig, "Bu başarılar harika - ama yerimizde saymadık" dedi ve ekledi, “Müşterilerimiz için giderek daha önemli hale gelen polyester uygulamalarında enerji talebini daha da azaltmayı mümkün kıldık. Polyester konfigürasyonda, TC 19i, ön taraklama ve son taraklama alanlarındaki elemanlarda iyileştirmeler ve emiş davlumbazlarının çıkarılması nedeniyle atık emme için gerekli basıncı %14 daha azaltabilir. Emiş hala aynı derecede güvenilir – ancak çok daha az enerji gerektiriyor.”

Çevre ve bilanço için iyi

Eşsiz aralık optimize edici T-GO, son teknoloji tahrikleri ve optimize edilmiş hava teknolojisi ile akıllı tarak TC 19i, enerji verimli taraklama pazarında liderdir. Başka hiçbir taraklama, bu kadar yüksek üretkenlik seviyelerinde istikrarlı performans veya tutarlı kalite ve enerji verimliliğine sahip olamaz. Sonuç olarak, TC 19i küresel sürdürülebilirliğe değerli bir katkı sağlıyor ve fabrikaları daha da karlı hale getiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.