TCO 21: Yüksek Hızda İşletmenizi Destekleyin

Denemeler, TCO 21'in Ne 20 iplik sayılarında bir rakibe ait mevcut penye makinesine kıyasla üretim çıktısında %20'lik bir artış sağlayabildiğini ve aynı zamanda daha az telef ürettiğini göstermiştir.

  20 Eylül 2022 08:44 Salı
TCO 21: Yüksek Hızda İşletmenizi Destekleyin

İplik üreticileri için önlerinde kat etmeleri gereken mesafe var. Ham madde kullanımlarını iyileştirmeleri gerekiyor. Ayrıca, kalite ve ekonomi dengesini sağlarken üretkenliği de arttırmaları gerekiyor. Müşteri gereksinimlerini kapsamlı bir şekilde karşılamak için ise iplik kalitesini artırmaları gerekiyor. Ve bütün bunları yüksek kalite standartlarının ön koşul olduğu penye uygulamalarında gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bunlar önümüze çıkan bazı büyük zorluklar. Trützschler'in TCO 21 Penye Makinesi ise bu zorluklara  yenilikçi bir çözüm sunuyor.

TCO 21, 2021'de ilk piyasaya lansmanından bu yana, inovatif özellikleri ve muazzam potansiyeli ile dünyanın dört bir köşesindeki müşterilere ulaşıyor. İlk büyük ölçekli yüklemeler şu anda gerçekleşti ve dünyanın en önemli penyeleme pazarlarında çalışmaktadır. Ve elde edilen veriler son derece olumlu!

TCO 21, otomatik optimizasyon işlevleri sunar ve %100 Trützschler teknolojisini vizyona çıkaran ilk penye makinesidir. Bu güçlü kombinasyon şimdi dünya çapında iplik üreten pazarlarda verimliliği, üretkenliği ve kaliteyi artırıyor.

Yüksek-Hızda Penyeleme için Optimize Edildi

TCO 21 benzersizdir çünkü özellikle yüksek-hızda penyeleme sırasında elyaf tansiyonunu azaltan PIECING OPTIMIZER teknolojisine sahiptir. Ve sadece tek bir düğmeyle çalışmaktadır. Bu, iplik üreticileri için değerlidir, çünkü pilger adım hareketi ve ayrıca sevk silindirlerinin genel hızlanma davranışı, 600 tarama/dk'ya kadar yüksek hızlarda çalışırken genellikle sadece bir darboğaz işlevi görür. Basit bir karşılaştırma: Yüksek hızlı bir penye makinesindeki sevk silindiri (48 g), formüle edilmiş bir yükleyiciden (6 g) yaklaşık 8 kat daha hızlıdır.

Test Verileri: Yüksek Hızda Penyeleme

Testler, PIECING OPTIMIZER teknolojisinin yüksek-hızda penyeleme için sunduğu potansiyel değeri açıkça ortaya koymaktadır. Teknologlar, müşterilerin ABD pamuğundan üretilen Ne 30 iplik sayımıyla ulaşabilecekleri performans seviyesini incelediler. Tarama hızı 500'den 600 tarama/dak'ya çıkarıldığında bile iplik kusurlarının sayısı sabit kaldı – bu da %20 daha yüksek bir üretim oranıdır. En önemlisi, telef miktarı da her üç denemede de aynı aralıklarda kalmıştır. Aslında, iplikteki (IPI olarak ölçülen) toplam kusur sayısı, daha az kalın nokta ve neps nedeniyle biraz daha düşüktü.

Genel olarak, TCO 21, üretim oranını %20'ye kadar artırırken bile optimal iplik verileri sağlamada kapasitesini kanıtlamıştır.

Test Verileri: Ne 20 İplik Sayımı ile Üretim Artışı

Denemeler, TCO 21'in Ne 20 iplik sayılarında bir rakibe ait mevcut penye makinesine kıyasla üretim çıktısında %20'lik bir artış sağlayabildiğini ve aynı zamanda daha az telef ürettiğini göstermiştir. 500 yerine 600 tarama/dak hızında çalışmak, penye seti başına iplik üretimini günde yaklaşık iki metrik ton artırır (belirli ayarlamalara bağlı olarak). Daha da önemlisi, TCO 21, IPI ve homojenlik açısından benzer iplik kalitesi sağlarken ve aynı zamanda telefleri azaltırken bu da üretim artışını destekleyebilir. Testler, TCO 21'in rakip makineye kıyasla penye telefi miktarını %0,43 oranında azaltabildiğini gösteriyor.

Test Verileri: Ne 40 İplik Numarası ile Üretim Artışı

TCO 21 ayrıca Ne 40 iplik sayımı için bir rakibin makinesine kıyasla %20 üretim artışı ve benzer seviyede iplik kalitesi gösterdi. %10'luk bir üretim artışı ile – örn. 500 tarama/dak yerine 550 tarama/dak üretim – TCO 21 ile iplik sonuçları iyileşme sağladı. Ayrıca, üretimde %20'lik bir artışla kilometre başına hata sayısı sadece çok sınırlı seviyelerde kaldı. Ayrıca, üretim hızı arttığında bile tüm denemelerde iplik uyumluluğu aynı seviyede kaldı. Penye telefi de yine aynı seviyedeydi.

Test Verileri: Ne 60 İplik Sayımı ile Üretim Artışı

Ne 60 iplik sayımını da dahil eden son denemede, TCO 21, iplik kalitesi için %26'ya kadar daha iyi verilerle %5 veya %10 daha yüksek üretim oranına ulaşmada kapasitesini kanıtladı. Elbette, daha kaba ipliklerle çalışırken üretim oranlarını iyileştirmek ve kaliteyi korumak daha zordur. Ancak bu karşılaştırmada da TCO 21, rakip ürüne kıyasla mükemmel performansını ve avantajını ortaya koydu. TCO 21 için üretim oranı %5 ve %10 arttığında, bu testte iplik sonuçları dikkate değer bir şekilde iyileşmiştir. Genel IPI, rekabete kıyasla %21 ve %26 daha düşüktü. Daha yüksek üretim oranlarına rağmen, iplik düzgünsüzlüğü de de rakip makinenin seviyesinden biraz daha iyi kalabildi. Ve telef, test edilen üç üretim oranının tamamında sabitti.

TCO 21'in Tüm Potansiyelini Ortaya Çıkarmak

Bu testlerin sonuçları son derece pozitiftir ve benzersiz makine konseptinin ek potansiyele sahip olduğundan eminiz. Trützschler'in uzmanları, çeşitli uygulama alanlarında bu makinenin performansını daha da optimize etmenin yeni yollarını ortaya çıkarmak için şimdi müşterilerimizle yan yana çalışıyor. Ancak %100 Trützschler teknolojisine sahip ilk penye makinemiz olan TCO 21, müşterilerimizin küresel iplik pazarındaki rekabetçi konumlarını iyileştirmelerine yardımcı olacaktır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.