Saurer : Makineler için sürdürülebilirlik E³ Enerji, Ekonomi, Ergonomi ile başlar

Pia Terasa, ‘’Tekstil makinelerine olan tutkumuz yenilikçi ürünler üretmeye sevk ediyor.’’

  29 Mart 2021 09:05 Pazartesi
Saurer : Makineler için sürdürülebilirlik E³ Enerji, Ekonomi, Ergonomi ile başlar

Saurer, makine, bileşen ve yazılım da dahil olmak üzere elyaf ve ipliğin işlenmesine yönelik yeniliklere odaklanan, dünya çapında faaliyet gösteren lider bir teknoloji şirketi olarak faliyet gösteriyor. 165 yılı aşan deneyimi ile müşterilerine amaca uygun akılcı çözümler sunan Saurer, tasarımından müşterileri hizmetlerine kadar tüm çalışmalarını, müşterilerine değer katmaya yönelik olarak planlıyor.

Tekstil sektöründe her zaman yeniliğe öncülük eden Saurer Spinning Solutions Pazarlama Müdürü Pia Terasa, ‘’Saurer bugün Saurer Spinning Solutions ve Saurer Technologies olmak üzere iki segmentten oluşmaktadır. Saurer Spinning Solutions, balyadan ipliğe ve bobine kadar kesikli elyaf işlemeye odaklanır ve tüm değer zinciri için gelişmiş ve müşteriye özel çözümler sunar. Saurer Technologies, büküm ve nakışın yanı sıra tamamlayıcı ürünlerde  mühendislik ve polimer çözümlerinde uzmanlaşmıştır.’’ dedi. Pia Terasa ile Saurer ile ilgili merak edilenleri konuştuk.

S.             Saurer Spinning Solutions olarak sektörde takip ettiğiniz temel ilkeler ve değerler nelerdir? Çevreye duyarlı üretim ve geri dönüşüm konusunda nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz?

C. Tasarım prensibimiz, tasarım felsefemizin temelini oluşturan Saurer E³ etiketini takip eder. E3, enerji kullanımını, ekonomiyi ve ergonomiyi optimize etmeye odaklanır. Artan bir şekilde, akıllı teknolojiyi ürünlerimize dahil ediyoruz. Tekstil makinelerine olan tutkumuz, bizi müşterilerimizin işletmelerinde gerçekten fark yaratan yenilikçi ürünler üretmeye sevk ediyor.

Çevreye duyarlı bir şirket olarak, ürünlerimizi olabildiğince enerji verimli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yaklaşım, müşterilerimizin enerji maliyetlerini düşürmenin yanı sıra, en iyi ham madde kullanımını sağlar   - bu, dünyanın karşı karşıya olduğu iklim zorlukları göz önüne alındığında bugün bir zorunluluktur.

Odak noktamız müşterilerimizin sürdürülebilir bir şekilde üretim yapmasını sağlamak olsa da, çevre dostu üretimde en son standartları karşıladığımızdan emin olmak için dünya çapındaki üretim tesislerimizi sürekli geliştiriyoruz. Bu, elektrik ve su tüketiminin en aza indirilmesini, ambalaj malzemesinin geri dönüştürülmesini ve makinenin sevkiyatlar için en uygun şekilde paketlenmesini sağlamayı ve böylece gerekli nakliye konteyneri sayısının azaltılmasını içerir.

S.             Genel olarak kısa ve orta vadeli hedeflerden bahsettiğimizde Covid-19'un şirketiniz üzerindeki etkisi nedir?

C. Saurer için, çoğu şirket gibi, Covid-19 iletişim biçimimizi değiştirdi, şirket içi toplantılara ve müşteri aramalarına dijital bir boyut ekleyerek, web seminerleri ve sanal sergileri de beraberinde getirdi.

Yine de, dijital medya, bir müşteriye kişisel bir ziyaretin veya bir fuarda yüz yüze görüşmenin ağırlığı ve öneminin yerini alamaz, ancak bu format kesinlikle ek fırsatlar sunar. Eminim ki 2020'de kazandığımız deneyimler birçok dijital gelişime olanak verecek ve sanal servis desteğinin kapsamınıda genişletecektir.

S.             Saurer iplik fabrikaları kullanıcılara ve işletmelere ne gibi faydalar sağlıyor? Sürdürülebilirlik ve yeniliğin değerlendirilmesinde Saurer teknolojilerinin öne çıkan özellikleri nelerdir?

C. Saurer'in makine portföyü, beş eğirme uygulamasının tümü için esnek çözümler sunar. Ring, kompakt, kamgarn ring, rotor ve havalı eğirme, Saurer'in müşteri odaklı ürün yeniliğine dönük yetkinlikleridir. Bunun sonucunda değer zincirinin balyadan bobine, büküm dahil genişletilmesi, Saurer'e değer zinciri boyunca iplik kalitesinin tam kontrolünü sağladı. Aynı zamanda Saurer'in kendi fabrika yönetim sistemi Senses, müşterilerin üretim Temel Performans Göstergelerini (KPI) sürekli olarak izlemelerine olanak tanır.

Saurer iplik hazırlık teknolojileri, eğirme sistemlerimizin temelidir. Esnek portföyümüz, devam eden süreçlerde her çeşit elyafın hazırlanması için doğru çözümleri sunar. Aynı zamanda, eğirmede yüksek verimlilik ve iplik kalitesi için yüksek kalite lif kullanımı ve şerit kalitesine olanak verir.

Open-end eğirme makinelerimiz esneklik açısından öncüdür. Yeni havalı iplik eğirme makinesi Autoairo ve pazar lideri otomatik rotorlu iplik eğirme makinesi Autocoro, üretimde benzersiz esneklik sağlayan yüksek üretim hızları ve bağımsız motorlu iğlerle karakterize edilir. Saurer'in rotorlu iplik eğirme portföyü, günümüzde büyüyen bir pazar trendi olan rejenere elyaf işlemede de öncüdür.

Ring iplikçiliğinde odak noktası esneklik ve yüksek hızdır. Yeni modüler yapı, müşterilerin Zinser 72XL için doğru modül kombinasyonunu seçmelerine olanak tanır. Ring iplik eğirme makinesinden Autoconer'a akıllı RFID tabanlı malzeme akışı ile doğrudan bağlantı, iki sistem uyum içinde çalışırken üretkenliği ve iplik kalitesini artırır.

Aynı zamanda, kesikli elyaf eğirme ve büküm tesislerinde eğirme ve ileri işlemlerin uygun maliyetli otomasyonu için artan talebi karşılıyoruz. Yeni Saurer Otomasyon Çözümleri, tüm tekstil değer zincirinde ileriye dönük ve entegre otomasyon çözümleri için uzman mühendislik ortağınız olarak hizmet eder.

Saurer ürünleri, müşterilerin iplik endüstrisindeki mevcut ve gelecek trendlere hızlı tepki vermesini sağlar. Yüksek üretkenlik sağlayan otomatik, akıllı ve esnek makineler, müşterinin bugün ve gelecekte karlılığını temin eder.

S.             2020'yi şirketiniz için nasıl değerlendiriyorsunuz? 2021'de hedefleriniz ve beklentileriniz nelerdir?

C. Geçtiğimiz yıl tekstil sektörünün büyük bir kısmı için zor geçerken aynı zamanda medikal tekstil sektöründeki şirketler büyüme yaşadı. Saurer'e gelince, satış sonrası ekiplerimiz işletmelerin kapanması ve yeniden faaliyete geçmesi sürecinde müşterilere destek olurken, tüm lokasyonlarda zamanında yedek parça bulunmasını sağlıyordu.

Yatırım yapan ve üreten fabrikalara parça ve makine tedarik etmek için elimizden geleni yaptık ve Covid önlemleri nedeniyle sevkiyat gecikmelerinin ortaya çıktığı yerlerde esneklik gösterdik. Saurer, tüm bu zorluklara rağmen Alman fabrikalarımızın yıl boyunca çalışıyor olmasıyla gurur duyuyor.

2021'i dört gözle bekliyoruz ve 2020 için planlanan yatırımların şimdi gerçekleştirildiğini görüyoruz. Tekstil sektörünün önümüzdeki aylarda toparlanma işaretleri göstereceği konusunda iyimseriz. Tekstil değer zincirinin bir parçası olarak değişim, bizi şekillendirendir . Moda, elyaf ve işlevsellik gibi sürekli gelişirken pazar taleplerini karşılamak, değişime ayak uydurmak,  DNA'mızdadır .


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.