Rieter Ring ve Kompakt İplik Makinalarının Çekiciliği Artıyor

Rieter, Autoconer X6 modelini İstanbul'da (Türkiye) geçekleşecek olan fuarda tanıtıyor ve şirketin ring ve kompakt iplik eğirme makinaları teklifinin çekiciliğini daha da arttırıyor.

  24 Haziran 2022 15:06 Cuma
Rieter Ring ve Kompakt İplik Makinalarının Çekiciliği Artıyor

Ayrıca Rieter, sadece 90 saniyede takım değiştiren F 40 fitil makinasını sergiliyor. SSM’nin NEO-YW hassas bobin makinası Avrupa pazarında piyasaya çıkarken komponentlerde üç önemli yenilik tanıtılıyor.

Autoconer X6, En Yüksek Verimlilik için Kilit Makinadır

Autoconer X6 en yüksek performans seviyesinde dünyaca tanınan bir bobin makinasıdır, bu da onu diğer tüm Rieter makinaları ile aynı seviyeye getirmektedir. Bobin makinası ring ve kompakt iplik eğirme prosesinde nihai kalite güvencesi olarak hizmet eder ve sonraki işlem aşamalarının performansı için kilit rol oynar. En yeni nesil ekleyici (splayser) OZ1 (Ne 20-120 ve daha ince) ve OZ2 (Ne 3-40) açık prizmaya dayalı en iyi ekleme (splays) kalitesini sunar. Pamuk esaslı elastik özlü iplikler, duo-core iplikler ve multi-core iplikler eklenirken, açık prizmalar Elastosplicer ile beraber kullanılır. Bu, kompozit iplikhanelerde halen başarıyla uygulanmaktadır.

Multilot'lu yeni Multilink sistemi maksimum esneklik sunar: Bir Autoconer’a dört adede kadar ring iplik makinası bağlanabilir ve her bir ring iplik makinası farklı türde iplik besleyebilir. Autoconer X6’nın Rieter sistemine entegrasyonu ile iplikhane yönetim sistemi ESSENTIAL gelecekteki yıllarda tüm işlem aşamalarında uçtan uca şeffaflık ve optimizasyon potansiyelini ortaya çıkaracaktır.

F 40 Fitil Makinası, ITMA 2019’da Pazara Tanıtılmıştı

Sadece 90 saniyelik takım değiştirme süresiyle birlikte hassas bobin oluşumu ve çekim sistemini elektronik ayarlama seçeneği, müşterileri Rieter sistemleriyle beraber bu makinaya yatırım yapmaya ikna etmektedir.  SSM kendi benzersiz sarım uzmanlığını kullanımı kolay ve yüksek performanslı tek bir makinada birleştiren NEO-YW hassas bobin makinasını sunuyor. NEO-YW ITM 2022’de Avrupa pazarına tanıtılacaktır.

Daha Yüksek Performans ve Dayanıklılık için Komponentler

Yeni eklenen Accotex ve Temco markaları, şimdi Accotex, Bräcker, Graf, Novibra, SSM, Suessen ve Temco'yu içeren komponent ailesine güç katıyor. Rieter ITM’de üç önemli yenilik sunuyor.  Accotex’in yeni üst ve alt apronları NO-79201 sıra dışı yırtılma ve aşınma direnci ile üstün sürtünme özelliklerine sahiptir. Dünya çapında uygulanabilmeleri ile hizmeti ve stoklamayı çok daha verimli hale getirirler.

Filament makinaları için Temco’nun akıllı rulman çözümü i-Bearing, online durum izlemeye olanak sağlar. Kritik durumları belirleyerek rulmanlar arıza vermeden değiştirilebilir, bu da makina duruş sürelerini en aza indirmeye yardımcı olur.

Bugün, Bräcker’ın yüzeyi iyileştirmek için kauçuk manşonları UV ışığıyla işleme tabi tutan Berkolizasyon teknolojisi bir endüstri standardı haline geldi. Bräcker ITM’de tutarlı, enerji verimli ve ayarlanabilir UV uygulaması anlamına gelen berkolizer pro teknolojisini tanıtıyor.

İplik Endüstrisindeki Fırsatlar ve Zorluklar

2021, Türk iplik eğirme endüstrisi için eşsiz bir yıldı. Pandemiden sonra pazarın iyileşmesi ve endüstrideki bölgesel değişiklikten hız alan Türk müşteriler yeni iplik makinalarına daha önce hiç yaşanmayan seviyelerde yatırım yaptı. Ve mevcut belirsizliklere rağmen, Türk müşteriler yatırım yapmaya devam ediyor. 2021 yılında Rieter için Türkiye’den yapılan 500 milyon İsviçre Frank'ının üzerinde Satın Alım, Türk müşterilerinin Rieter’e ne denli güvenliğini gösteriyor. Rieter CEO’su Dr. Norbert Klapper: “Rieter'in sistemleri, makinaları, komponentleri, parçaları ve hizmetleri, geçmişte Türk müşterilerine rekabet gücü ve sağlamıştır ve gelecekte de bunu sağlamaya devam edecektir.”

Dr. Klapper, pazar fırsatlarından yararlanan endüstriyi bekleyen zorluklar hakkında şunları söylüyor: “Pandemi henüz bitmedi ve işletmelerimiz, malzeme tedariki ve lojistik aksaklıkların yanı sıra dramatik maliyet artışlarına maruz kalmaktadır. Zor zamanlarda, normal koşullarda olduğundan daha yakın bir şekilde birlikte çalışmak önemlidir. Her şey gerçek ortaklık ve güvende biter - Rieter işletmesinin 226 yıldır temeli budur.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.