Oerlikon Neumag, Nonwoven Teknolojisini Geleceğe Taşıyor

Oerlikon Neumag meltspun spunbonddan airlaid havalı serme nonwoven ve ştapel elyaf teknolojilerini tanıttı.

  24 Kasım 2014 09:38 Pazartesi
Oerlikon Neumag, Nonwoven Teknolojisini Geleceğe Taşıyor

Tekstil makinelerinin en büyük üreticilerinden ve iplik makinelerine getirdiği yenilikçi teknolojileriyle global pazarda güçlü bir konuma sahip olan Oerlikon Neumag meltspun spunbonddan airlaid havalı serme nonwovenlarına kadar nonwoven ve ştapel elyaf teknolojilerinden oluşan kapsamlı bir portföy ile yeni kompakt ştapel elyaf serisi Staple Force S 1000’i tanıttı. Filtrasyon, çatı kaplama, jeotekstiller, otomotiv ve hijyen uygulamaları gibi özel teknik kullanımı olan teknoloji bilinen uygulamaları kökten değiştiriyor.

Kompakt yapısı ve günlük 15 tona kadar düşük üretim hacmine sahip yeni Staple Force S 1000, oldukça az atıkla daha hızlı ürün rengi değişikliklerine olanak tanıyor. Kuru çekme işleminin yapılmasından kaynaklanan enerji ve su tasarrufları işlem masraflarında azalma ve aynı zamanda çevre koruması da sağlıyor. Sistemin standart bir endüstri zeminine kurma seçeneği de yatırım maliyetlerini de en aza indirgenmesini sağlıyor.

Yeni tanıtılan teknoloji hakkında Oerlikon Manmade Fibers Satış Müdürü Michael Korobczuk "Etkin, esnek ve kompakt - bunlar müşterilerimiz için yeni ve çeşitli pazar potansiyelleri yaratan oldukça etkileyici faktörlerdir. Staple Force S 1000, sadece özel uygulamalara ve 'talepteki' satışlara odaklanan elyaf üreticilerine yönelik olmayıp nonwoven üreticilerinin elyaf üretimini kendi üretim işlemlerine etkin bir şekilde entegre etmesini de sağlamaktadır" dedi.

Teknik Spunbond Teknolojisi

Oerlikon Neumag, birim çatı kaplama membranları, örtü altı tahta membranları ve jeotekstiller için substrat üretmek üzere polimer yongalardan dönen ürünlere kadar eksiksiz uygulamalar sunuyor. Tek aşamalı spunbond teknolojisi, üretim maliyetlerini yüzde 20 oranına kadar düşürerek etkinlik ve üretkenlik kombinasyonu ile ilgi çekiyor. Geçtiğimiz yıl 3 milyon tondan fazla teknik nonwoven üretilmesi ve bu talebin hızla artması spunbond teknolojisinin önemini bir kez daha kanıtlıyor.

Meltblown Teknolojisi

Oerlikon Neumag meltblown teknolojisi yüksek kaliteli meltblown ve SMS (spunbond - meltblown - spunbond) ürünlerinin uygun maliyetlerle üretilmesini sağlıyor. Bağımsız mono ve biko meltblown tesisleri çeşitli filtrasyon, izolasyon ve sorbent uygulamaları için nonwovenlar da üretiyor.

Meltblown teknolojisi, mevcut ve harici yeni SXS tesislerindeki “Tak & Üret” kurulumları olarak çeşitli medikal ve hijyen ürünlerine uygulanıyor. Bu çözüm, yeni ya da mevcut spunbond tesislerinin uygun maliyetlerle geliştirilmesini sağlamakla beraber, nonwoven üreticilerine yüksek kaliteli taleplerin mevcut olduğu pazarlara erişme olanağı tanımasıyla öne çıkıyor.

Airlaid Teknolojisi

Oerlikon Neumag havalı serme teknolojisinin temeli olan şekillendirme başlığı oldukça ince havalı serme nonwovenlarının üretim standartlarını belirliyor. Günümüzde yüksek tekdüzelik ve homojen tülbent oluşumu, yüksek kaliteli, hafif havalı serme nonwovenlarının ekonomik açıdan etkileyici üretim hızları ve tesis hacimleriyle üretilmesini sağlıyor. Yeni şekillendirme başlığı ile sadece çok hafif havalı serme malzemelerini değil, kombinasyon nonwovenlarını da tesis kapasitesini tam anlamıyla kullanarak ve aynı zamanda ham madde tasarrufu yaparak üretebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.