Mac3000: Kompakt İplik Üretiminde Yenilikçi Teknoloji

İplik makine hatlarının dünyadaki önemli temsilcilerinden Marzoli, iplik kalitesinde daha büyük bir artış sağlayan kompakt iplik üretimi teknolojisini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

  15 Aralık 2016 10:00 Perşembe
Mac3000: Kompakt İplik Üretiminde Yenilikçi Teknoloji

Marzoli, yeni kompakt iplik çekme teknolojisi Mac 3000 ile yüksek kaliteli, inceltilmiş ring ipliklere oranla iplik kalitesinde daha büyük bir artış sağlıyor. Standart iplik çekme işlemi esnasında ön silindirden gelen elyaf demeti, iplik üçgeninden daha geniştir. Bu durum da kenardaki elyafları genellikle düzensiz bir şekilde ipliğe takılmasına neden olur. Modern kompakt teknoloji ise elyaf demeti ön silindirden çıkmadan önce onun genişliğini düşürmeye olanak tanıyarak, her bir elyafı iplik yapısına entegre etmeyi sağlıyor.

Bu da işlem azaltılmış iplik tüylülüğünü,  geliştirilmiş iplik düzgünlüğünü,  daha fazla mukavemet ve uzama değerlerini,  iplik mukavemet ve uzama değerlerinde daha az değişkenliği  iplik makinesinde daha az bükümü (daha yüksek üretimde),  dokuma ve örme operasyonlarında azaltılmış uçuntu miktarı ile  ve bunun sonucunda kumaşlarda daha az kusur ve yüksek verimlilik,  geliştirilmiş kumaş özellikleri (kumaş mukavemeti, aşınma direnci, boncuklanma davranışı, görsel ve dokunsal karakteristikler) sağlıyor. İplik çeşidi ve iplik numaralarının artışı , yüksek kaliteli ve işlem verimliğinden yarar sağlayan üretimlerde kullanılan ring makinelerini , kompakt sistemlerinin pozitif etkileri teşvik etmiştir.

Delikli Silindir ve Apron Sistemleri

Sıkıştırma işlemini gerçekleştirmenin en verimli yolu emiş işleminden geçer ve elyaf demetini emecek birçok farklı cihaz bulunmaktadır. Bunlar delikli silindire sahip olanlar ile apron kullananlar olarak ayrılır. Delikli silindirlere sahip olan sistemler, apronların değişimine gereksinim duymadıklarından avantajlıdır.  Ancak apronlar yıpranmaya maruz kalır ve bu nedenle periyodik olarak değiştirilmesi gerekir. Ayrıca, sürekli denetim altında olma ve temizlenme gibi dezavantajlara da sahiptirler. Bu işlem düzenli bir şekilde yerine getirilmediği takdirde, elyaf partikülleri delikli silindirin deliklerini tıkayabilir ve sıkıştırma performansını değiştirebilir. Hepsinde olmasa da bazı apron sistemlerinde buna gerek duyulmamaktadır. Apronun sabit gerilimi, bükülmesi ve gevşemesi, "otomatik temizleme efektini" harekete geçirerek deliklerinin ara kesitini değiştirdiği için, delikler otomatik olarak temizlenir.

Mac 3000, otomatik temizleme efektine sahip olan nadir apron sistemlerinden bir tanesi olmasının yanı sıra, sıkıştırma alanı oldukça belirgin. Bu özellik, cihazın merkez alanının kolay bir şekilde denetlenmesini sağlıyor. Sıkıştırma performansı, büyük emiş tüplerine ve kendi kendini temizleyebilen filtreye sahip bağımsız modüler emiş sistemi tarafından da temin edilir. Bu özellikler birlikte, makinenin tüm uzunluğu boyunca sabit bir emiş garanti eder. Bunlara ek olarak emiş motorunun hızı, doğru emiş miktarının, daima elyafın sayısı ve tipi ile istenen verimlik ve kaliteye göre ayarlanabilmesi için inverter aracılığıyla ayarlanabilir.

Mac 3000 apronun tasarımı, sadece üst düzey bir sıkıştırma performansı garanti etmekle birlikte, bakım masraflarını da azaltıyor. Mac 3000’in sunduğu düşük çalıştırma maliyetleri ve tüm parçalarının sağladığı uzun hizmet ömrü, Marzoli müşterilerine uzun süre yüksek performans sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.