Korteks Pet Şişeden Üretilen İpliklerini Sergiledi

Zorlu Tekstil Grubu şirketlerinden Korteks, dünyanın lider tekstil firmalarının katıldığı Hometex Fuarı’nda sergilediği pet şişeden üretilen polyester iplikleriyle dikkat çekti.

  12 Eylül 2022 08:48 Pazartesi
Korteks Pet Şişeden Üretilen İpliklerini Sergiledi

Sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarını büyütmeye devam eden Avrupa’nın önde gelen entegre ve inovatif polyester iplik üretim merkezlerinden Korteks, Hometex 2022 Fuarı'na katıldı. Hometex Fuarı’nda Korteks, pet şişeden üretilen polyester ipliklerini katılımcılara tanıttı.

Zorlu Grubu’nun sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getiren Akıllı Hayat 2030 strateji doğrultusunda 10 milyon dolar yatırımla devreye aldığı Polimer Geri Dönüşüm Tesisi ile Avrupa ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Korteks, bu tesiste %100 pet şişeden ürettiği polyester ipliklerle ziyaretçilerden büyük ilgi topladı.

Korteks Sergilediği Ürünlerle Fuarın En Çok Ziyaret Edilen Stantlarından Oldu

Toplam 17.000 m² kapalı alanda aylık 600 ton üretim kapasitesine sahip olan Polimer Geri Dönüşüm Tesisinde geri dönüştürülen şişelerden elde edilen iplik ile Korteks virgin PES iplik tesisinde sıfır fireyle üretim yapıyor. Yerli ve yabancı müşterilerine; giyimden ev tekstili ve otomotive kadar polyesterin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilen, çevreci bir üretim tekniğiyle üretilmiş, geniş bir ürün yelpazesi sunan Korteks, fuarda en çok ziyaret edilen stantlardan biri oldu.

Ayrıca Korteks, TAÇ UV Resistant, Otomotiv İplikleri, DRY TOUCH®, Recycle ve pek çok fonksiyonel özellikli farklı tuşeli ipliklerini de Hometex Fuar’ında ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Yaklaşık 2 bin 300 çalışana sahip olan konusunda Türkiye’de öncü üretim tesislerinden birisi olan Korteks’in üretim tesislerinin tamamı ‘high count’ gibi nitelikli ve özellikli filament iplikler üretebilecek yapıda tasarlanmıştır. Tekstil pazarlarında rekabet gücü yüksek olan sunulan bu ürünler; döşemelik, halı, havlu, medikal, polar, üst ve spor giyim, dış ortam ve otomotiv kumaşları gibi farklı alanlarda kullanılıyor. Teknolojiyi yenilikçilikle birleştirerek ileri seviyede müşteri memnuniyeti elde etmeyi hedefleyen Korteks, yeni ürünlerle sürekli genişlettiği ürün gamı ve ödün vermediği kalitesiyle her zaman müşterilerinin ilk tercihi olmak için çalışmalarını sürdürüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.