KordSA Global’den Endonezya’ya Yeni Yatırım

Kordsa Global, 100 milyon dolar yatırımla Endonezya'da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtı.

  30 Ocak 2015 09:07 Cuma
KordSA Global’den Endonezya’ya Yeni Yatırım

Dünyanın lider naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa Global, 100 milyon dolar yatırımla Endonezya'da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtı. 2007 yılından bu yana Endonezya'da IndoKordsa şirketiyle faaliyet gösteren Kordsa Global, yeni yatırımıyla Asya-Pasifik bölgesinde sektörünün en güçlü oyuncusu haline geldi. 

Kordsa Global'in Endonezya'daki toplam 100 milyon dolar tutarındaki yeni yatırımı kapsamında 18 kilotonluk lastik kord bezi fabrikası ve 14 kilotonluk üçüncü ve dördüncü nesil polyester HMLS iplik fabrikaları yer alıyor. Java adasının batı sahilinde yer alan Bogor-Citeureup'taki her iki fabrikada toplamda 250'den fazla yeni personel istihdam edilecek.

Yeni Bir Dönüm Noktası

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1973'ten beri yeni başarılar ve yeni açılımlarla Kordsa Global'in sadece ticari değil teknolojik olarak da sektör lideri olmasından gurur duyduklarını dile getirdi. Bu açılışın kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Sabancı, "Çünkü 'müşterilerimizin olduğu yerde bulunma' taahhüdümüz yeni bir dönüm noktasına ulaşıyor. Asya'da büyüyoruz, Asya'ya güç veriyoruz ve en önemlisi müşterilerimize güç katıyoruz. Sürdürülebilir ve karlı bir liderlik için, mevcut ve potansiyel lastik üreticisi müşterilerimizi yakından takip ediyoruz ve üretim artışının güçlü olduğu bölgelerde bulunmak istiyoruz. Her anlamıyla, üreticinin yanında olmamız başarımızın anahtarıdır" diye konuştu.

Kordsa Standartlarını Bölgeye Taşıdık

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, yapılan yatırımın firma olarak lastik endüstrisine güçlü inançlarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu yatırımın sadece kendilerinin değil müşterilerinin de Asya-Pasifik bölgesindeki konumunu güçlendireceğine işaret eden Alper, bu yeni tesislerle küresel, bölgesel ve yerel pazarlardaki müşterilerine özel çözümler geliştirerek onlara sağladıkları katma değeri artıracaklarını söyledi. Alper, "Gelişen kapasitemiz ve yetkinliklerimiz, yüksek kalite standartlarımız ve Kordsa Global'in temel değerlerini benimsemiş kararlı iş gücümüzle müşterilerimizin ihtiyaçlarına kesintisiz cevap vermeye devam edeceğiz" dedi.

Endonezya'daki organizasyonları hakkında da bilgi veren Alper, "Bugün, biri 18 bin ton lastik kord bezi tesisi ve diğeri 14 bin ton üçüncü ve dördüncü jenerasyon polyester HMLS iplik tesisi olmak üzere iki yeni tesisin açılışını yapıyoruz. Toplam yatırımın 100 milyon dolar olması, özellikle Asya-Pasifik bölgesindeki pozisyonumuzu güçlendirme isteğimizi ve lastik endüstrisine bağlılığımızı gösteriyor. 2007'de Asya-Pasifik'e yatırım yaptığımız ilk andan itibaren yerel ve global ekiplerimiz, tüm paydaşlarımıza değer katmak üzere Kordsa Global'in standartlarını bölgeye getirerek kalite, hizmet seviyesi ve maliyetlerimizi iyileştirmek için azimle çalıştılar" değerlendirmesinde bulundu.

Müşterileri için uyarlanan toplam ürün ve hizmet paketleriyle birim başına düşen maliyet hesabında "şampiyon marka" olduklarını dile getiren Alper, şöyle konuştu:  "Açılışını yaptığımız yeni polyester ve lastik kord bezi tesislerimiz bu prensibin en iyi örneğini teşkil ediyor. Yeni polyester tesisimiz, HMLS polyesterlerinin üçüncü ve dördüncü jenerasyon uzantılarını oluşturuyor. Lastik kord pazarı talebi, HMLS sektöründeki kapasite fazlasına rağmen artıyor. Yeni tesisimiz, çevre dostu ve düşük maliyetli ürün ve işlem yapma hedefiyle işlem ve mühendislik grubumuz tarafından tasarlandı. Yeni dokuma ve daldırma hatlarımızda kalite ve takip süreçlerinde hayata geçirdiğimiz gelişimler hatasız bir üretimi bize sağlıyor."


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.