Kordsa Global Başarıya Doymuyor

Kordsa Global 2015 yılının ikinci çeyreğinde karlılığını bir önceki çeyreğe göre yüzde 153 artırdı.

  15 Eylül 2015 09:03 Salı
Kordsa Global Başarıya Doymuyor

Dünyanın lider endüstriyel iplik ve kord bezi üreticisi Kordsa Global, Nisan-Mayıs-Haziran dönemini kapsayan 2015 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki döneme göre toplam satışlarında yüzde 11.4 artış elde eden Kordsa Global’in toplam satış gelirleri ilk yarı sonunda 869 milyon TL’ye ulaştı. 2015 yılı ikinci çeyrek döneminde net kar 34,2 milyon TL’ye ulaşırken aynı dönemde esas faaliyet karı 47,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sonuçları değerlendiren Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, ikinci çeyrekte, 2014 yılında yakalanan karlılık trendinin devam etmesinden duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Bütçelenen hedeflere uygun başarısını sürdüren Kordsa Global’in, 2015’e karlılığı artırarak devam edeceğini vurguladı. 2015 yılsonu için öngörülerinde değişiklik olmadığını belirten Cenk Alper; satışların yüzde 10-20, FAVÖK’ün de yüzde 25-35 bandında artış göstermesini beklediğini söyledi.

“2015 Olumlu Geçiyor”

2015 ikinci çeyrek Kordsa Global için olumlu sonuçlandığını söyleyen Alper, “Sadece finansal anlamda değil, borsaya etkimiz ve teknoloji üretimine katkımızda da gayretlerimizin karşılığını en iyi şekilde aldık. Büyüme trendi ile başlayan 2015, ikinci çeyrekte de finansal göstergeler açısından Kordsa Global’in başarısını tescilledi. Para piyasalarındaki kırılganlık seyrine rağmen, satışlarının yüzde 77’sini dolar ve yüzde 23’ünü euro ile yapan Kordsa Global, bu durumdan olumlu etkilenerek hedeflediğinin ötesinde bir performans ortaya koydu” dedi.

2015 yılının ilk yarısında Kordsa Global’in borsaya açıklık oranının yüzde 29’a ulaşması, işlem hacminin yükselmesi ve piyasa değerinin artması sonucunda Kordsa Global’in İstanbul 100 endeksine girmeye hak kazandığını da belirten Alper, ortaklarına da dönem içinde 68 milyon TL temettü dağıttıklarını açıkladı.

Kordsa, Türk Patent Ligi’nde 6. Sırada

Ayrıca, 2008 yılından beri Kordsa Global Ar-Ge Merkezi’nde sürdürdükleri inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda, patent portföylerinin 236’ya ulaştığını da sözlerine ekleyen Alper, “Geçen yıl 10’uncu sırada yer aldığımız Türk Patent Ligi’nde bu yıl dört basamak birden yükselerek 2015’in ilk yarısında 14 başvuruyla 6’ıncı sırayı almanın gururunu yaşadık. Sabancı Üniversitesi iş birliği ile 2016’da devreye alacağımız Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin yatırımına başladık. Bu yatırım ile havacılıktan otomotive kadar birçok sektörde dönüşüm yaratan, ileri kompozit malzeme teknolojilerini üretme kapasitesine erişeceğiz” dedi.

Asya’daki Konumumuz Güçlendi”

2015 başında hizmete aldıkları Endonezya’daki tesisleri sayesinde Asya’da önemli bir konuma eriştiklerini de ifade eden Alper, “HMLS Polyester iplik ve bez liginde ilk üçe girdik. Yeni jenerasyon iplik üretim yetkinliğimiz ile 18 kilo tonluk bu ek kapasitenin 3 yıl içerisinde kademeli olarak kapasitesini doldurmayı hedefliyoruz. Üretim tesislerimizin bulunduğu coğrafyaların bazılarında zor piyasa koşulları hakim. Brezilya tesisimiz ülke ekonomisinin yavaşlamasından ve para piyasalarındaki olumsuzluklardan etkileniyor. ABD’ye giren düşük kaliteli ve düşük fiyatlı Çin malları pazarın şekillenmesinde rol oynuyor. Tüm bunlara rağmen Avrupa ve Asya’daki talep artışları ve güçlü pazar dinamikleri bu olumsuz etkileri bertaraf ediyor” şekilde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.