İthalat, Türk Pamuğunun Fiyatını Düşürdü

Barış Kocagöz, tekstil sanayicisinin kontrolsüz ve plansız pamuk ithalatının Türk pamuğunun fiyatını düşürdüğünü ve 80 bin ton pamuğun elde kaldığını söyledi.

  12 Kasım 2020 13:52 Perşembe
İthalat, Türk Pamuğunun Fiyatını Düşürdü

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Barış Kocagöz, Türk pamuğunun yurtdışındaki alternatiflerine  göre yüzde 15 daha ucuza satıldığını söyledi. Bunun nedeninin çok yüksek fiyatlara ihtiyacından fazla ithalat yapan sanayici olduğuna dikkat çeken Kocagöz, “Nedense ithal pamuk olunca kaç para olduğuna bakmadan gümrüksüz ithalat yapan sanayici söz konusu Türk pamuğu olunca sanki ona ‘mümkün olduğunca ucuz alınması gereken ürün’ olarak bakıyor. Bu yüzden 70-80 bin ton kalan Türk malının fiyatı bile yerlerde sürünürken neredeyse 1 milyon ton yabancı üreticinin malı ülkemize yüzde 10 daha pahalıya ithal edildi.Hasada başlayan üreticinin morali bu nedenle sıfır. Bu yıl üretimimiz yüzde 35 düşecek. Üreticiye geri dönme şansı verseniz emin olun bir yarısı daha vazgeçerdi” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.