Her Kalite İhtiyacına Yönelik Özel Çözüm

USTER® günümüz iplik endüstrisinde hala önemli bir rol oynayan LVI ailesinin relansmanını gerçekleştirdi.

  04 Ekim 2017 01:00 Çarşamba
Her Kalite İhtiyacına Yönelik Özel Çözüm

Yaklaşık 70 yıl önce pamuk elyafları için ilk özel test ekipmanı piyasaya sunulmuştu. O dönem piyasada büyük etki yaratan Düşük Hacimli Araçlar (LVI) adı verilen bu ekipmanlar, daha sonra Yüksek Hacimli Araçlar (VI) olarak bilinen yüksek hızlı entegre sistemin geliştirilmesi için bir platform görevi gördü.

Bununla birlikte, LVI® cihazları, günümüz endüstrisinde hâlâ önemli bir rol oynamakta ve belirli elyaf parametreleri üzerine odaklanan şirketler için veya HVI® için gerekli üretim ihtiyacı veya bütçesi bulunmayan şirketler için gerekli laboratuvar test çözümleri sunuyor.  USTER, günümüzde kendisinden beklenen doğruluk ve güvenirlikle birlikte LVI® ailesini elektroniği ve tasarımı yükseltilmiş bir şekilde yeniden piyasaya sunuyor.

ABD’de 1948’te ‘Fibrograph’ ve ‘Colorimeter’ ile iki özel elyaf test aracı piyasaya sunulmuştu. Yirmi yılı aşkın bir süre sonra ise HVI® testi kullanıma sunuldu ve LVI® araçlarının elyaf uzunluğu, dayanıklılık, mikroner, renk ve çepel ölçümlerini, sınıflandırma büroları ve büyük iplikhaneler gibi büyük ölçekli işlemciler için ideal uygunlukta olan tek bir sistemde birleştirdi. Böylelikle HVI®,daha iyileştirilmiş kapasiteye sahip ürünlerin genellikle yaptığı gibi LVI®’nin yerini almadı.

Hala Hayati Öneme Sahip

Bazı endüstri bölümleri hala LVI® serisine güveniyor. Bunların arasında daha düşük bütçeye sahip pamuk üreticileri ve sadece spesifik parametrelerin test edilmesine ihtiyaç duyanlar da bulunuyor. Ayrıca her müşterinin USTER® HVI 1000 tarafından sunulan saatte 800 numunelik ölçme hızına ihtiyaç duymadığı da bir gerçek. Birçok segment için dakikada bir numune test edilmesi yeterlidir. Bu sebeple örneğin USTER® LVI 930 uzunluk test cihazı saatte 50 numunelik hızıyla hala beğeni topluyor.

Müşteriler çoğunlukla yüksek iplik kalite düzeyleri belirtmediği için düşük maliyetli üretim yapılarına sahip iplik fabrikaları için rastgele örnekleme genellikle yeterli olur. Bununla birlikte bu tür fabrikalar tarafından belirli bir kalite düzeyi istenir ve bu nedenle satın alınan pamuğun kalitesinin kontrol edilmesi gereklidir. İstenen kalite standardının karşılanmasını sağlamak ve etkili bir pamuk balya karışımı için elzem elyaf uzunluğu, renk/atık ve mikroner gibi parametrelerin kontrol edilmesi gerekir.

Birçok fabrika için USTER® LVI ailesi, her biri elyaf kalitesinin belirli bir yönünü tam güvenilirlikle kapsayan araçları içerir: USTER® LVI 390 uzunluk test cihazı, USTER® LVI 960 renk/atık test cihazı, USTER® LVI 975 mikroner test cihazı ve USTER® LVI 920 nep test cihazı bu çeşitli pamuk kalitesi parametrelerini tanımlayan ölçümler sunarken, USTER® LVI 940 kontrol sistemi ve veri yöneticisi olarak hizmet veriyor.

Farklı Ama Aynı Derecede Doğru

Temel özellikleri “küçük, yavaş ve uygun fiyatlı” olarak tanımlanabilse de tüm LVI® araçları ölçümde ana modellerle aynı doğruluğu gösteriyor. Bunun nedeni, tüm ölçümlerin USTER® HVI ve USTER® AFIS ilkelerine dayanması. Yeniden sunulan LVI® araçları, yenilenmiş elektronik parçalar ve güncellenmiş bir tasarıma sahip. USTER® LVI 940 daha da fazla yenilik sunuyor ve genişletilmiş raporlar, yeni tanılar, kalibrasyon ve veri depolama ile birlikte yeni bir yazılım paketi aracılığıyla diğer LVI® araçlarını birbirine bağlıyor. USTER Technologies Elyaf Test Ürün Müdürü David McAlister, “LVI’ler mükemmel güvenirlikle tüm temel parametreleri kapsayan pamuk kalite kontrolleri için bütçe dostu sistemler olarak kolayca savunulabilir.” sözlerine yer verdi.

Düşük Hacimli Araçlar ayrıca müşterilerin makul fiyatlarda USTER ailesine katılması için bir başlangıç noktası oluşturuyor. USTER’in “Kaliteyi Düşün” yaklaşımıyla birlikte iplik üreticileri, fabrikalarında kalite kontrolü artırmak için her bir ilave araçla verim zincirinde adım adım ilerleyebilecek ekipmanlara sahip olur.

İplik İşletmeleri İçin Büyük Avantaj

Pamuk ticaretiyle uğraşan çeşitli büyüklüklerde şirketler mevcuttur. Birçoğu yerel olmakla birlikte Hindistan, Çin, Pakistan ve Bangladeş gibi kendi pazarlarına odaklanır. Ticari işleri için kalite etiketinin öneminin farkındadırlar ve bu nedenle, USTER® LVI’ye yatırım yapmayı tercih ederler. Ancak onların ihtiyaçları USDA’nın (ABD Tarım Bakanlığı bünyesinde pamuk sınıflandırma)  ihtiyacıyla kıyaslanamayacak düzeydedir. Bu önemli pamuk ihracatı kurumunda yılda üç ila dört ay boyunca üç vardiyada saatte 800 numunelik hızla 250’den fazla USTER® HVI faaliyet göstermektedir.

Pamuk ister LVI® ister HVI® modelleri kullanılarak sınıflandırılsın, önemli olan sınıflandırmanın yapılmasıdır. Herhangi bir kalite etiketiyle pazarlanmayan pamuk düşük kaliteli olarak değerlendirilir, güvenilmez ve bu da fiyata yansır. Pamuk sınıflandırmanın faydaları tüm iplik üreticileri için aynı derecede önemlidir. İplik üreticilerinin akıllı bir pamuk karışımıyla satın alınan ham maddeden en fazla faydayı elde etmesi gerekir. Buna yönelik doğru karar için düzgün kalite parametreleri gereklidir. Ham maddenin iplik fabrikasındaki en büyük maliyet faktörü olduğu gerçeği de USTER® LVI’ye yatırım için sebebin kendisidir. David McAlister, buna ilişkin “Kalite kontrol her zaman geri döner” sözlerine yer veriyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.