63’ncü Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi (GFC) Etkinlik Programı Duyuruldu

Dornbirn GFC'nin ana temaları sektör uzmanlarının ve üniversite akademisyenlerinin katılımıyla ele alınacak ve başarılı girişler ödüllendirilecek.

  15 Mayıs 2024 16:08 Çarşamba
63’ncü Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi (GFC) Etkinlik Programı Duyuruldu

63. Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi (GFC) ve 4. İnovasyon Günleri, 11-13 Eylül tarihleri arasında Kulturhaus Dornbirn'de gerçekleşecek. Elyaf yenilikleri, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik konularındaki çığır açan ilerlemelerin yanı sıra, 2024 yılında enerji sektöründeki ileri teknolojilere odaklanılacak.

Etkinlik Programında şu başlıklar yer alacak: 125 uzman sunumu, 4. İnovasyon Günleri, Fiber İnovasyon Platformu, Ağ Platformu, Enerji Çözümleri Oturumu ve Genç Bilim İnsanı Ödülü. Her ana konu başlığı altında aşağıdaki içerikler ele alınacaktır;

Etkinlik Ana Başlıkları:

-125 uzman sunumu:

Endüstri, akademi ve araştırma enstitülerinden önde gelen uzmanlardan bakış açıları edinin.

-4. İnovasyon Günleri:

En yeni ürün ve teknolojilerini sunan 25 yenilikçiyle tanışın.

-Fiber İnovasyon Platformu:

Sektörde devrim yaratacak yeni konseptleri ve teknolojileri keşfedin.

-Ağ Platformu:

3 günlük kongre boyunca meslektaşlarınız ve sektör liderleriyle ağ kurun.

-Enerji Çözümleri Oturumu:

Sürdürülebilir enerji dönüşümü alanında yenilikçi çözümler.

-Genç Bilim İnsanı Ödülü:

Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine Lenzing Genç Bilim İnsanı Ödülü.

Ayrıca önümüzdeki bilgi alışverişi oturumlarında ana vurgu sürdürülebilir üretim, enerji tasarrufu ve elyaf yenilikleri üzerinde olacak;

Genel Derslikler

AB seçimlerinin ardından yeni siyasi iklimde şunu soruyoruz: Siyaset ne yönde bir akış izleyecek? Enerjinin geleceği nasıl şekillenecek? Verbund AG ve AB Komisyonu Üyesi tarafından sunulan etkileyici genel dersliklerde daha fazla bilgi edinin.

Teknolojik İlerlemeler ve Sürdürülebilirlik Girişimleri

Sunumlar sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve döngüsel ekonominin temel konularına yenilikçi katkılar sağlıyor. Nonwoven kumaşlar, yüzey modifikasyonu, biyopolimerler ve biyomateryaller alanlarındaki elyaf yenilikleri programı tamamlıyor. Ön program:

www.dornbirn-gfc.com

Enerji Sektöründe Çözümler

Elyaflar ve enerji arasındaki bağlantı nedir?

RWTH Aachen Üniversitesi Kurumsal Gelişim Departmanı Başkanı Bernhard Schmenk, konuyla ilgili planlı bir derslik bloğunu şöyle açıklıyor: "Endüstri ve araştırma uzmanları, enerji açısından daha verimli eritme eğirme süreçlerinden enerji hasadı ve binalar için yeni gölgeleme sistemleri için yenilikçi elyaf bazlı ürünlere kadar öncü yaklaşımlara odaklanacak.”

Son olarak Lenzing Grubu, başarılı girişleri Genç Bilim İnsanı Ödülü başlığı altında ödüllendirecek. Ayrıntılar aşağıda vurgulanmıştır;

Lenzing Genç Bilim İnsanı Ödülü

Lenzing Grubu, seçkin lisans ve yüksek lisans öğrencilerini üçüncü kez Lenzing Genç Bilim İnsanı Ödülü ile onurlandırıyor. Dornbirn GFC'nin bir parçası olarak, elyaf ve tekstil endüstrisindeki ekolojik zorluklara yönelik yenilikçi çözümler tanınmaktadır. İngilizce başvurular 1 Mayıs- 30 Haziran 2024 tarihleri arasında YSA2024@lenzing.com adresinden kabul edilecektir.

Dornbirn GFC'nin Önemli Tarihleri

-Erken Kayıt Bileti 15 Haziran 2024'e kadar ulaşılabilir

-Kombi bileti şu koşullarda mevcuttur:

Dornbirn GFC, 11-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Dornbirn'de şahsen katılımlı

Dornbirn GFC 16-30 Eylül 2024 tarihleri arasında talep üzerine çevrimiçi formatında

(Sunumlar video olarak ve sunumlar pdf dosyası olarak indirilebilir)

Daha fazla bilgi

Daha fazla ayrıntı ve kayıt için www.dornbirn-gfc.com adresindeki web sitemizi ziyaret edin.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.