Hascevher Tekstil’in Niğde İplik Tesisi Üretime Başladı

Kahramanmaraş’ta 2006 yılında kurulan Hascevher Tekstil, Niğde’nin Bor ilçesine 50 milyon Euro’luk Ring iplik fabrikası kurdu.

  05 Mart 2024 08:47 Salı
Hascevher Tekstil’in Niğde İplik Tesisi Üretime Başladı

Hascevher Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Dinçer, fabrikanın Bor ilçesine bugüne kadar yapılan en büyük sanayi tesisi olduğunu, ilk etapta 300 kişiyi istihdam edeceklerini, bu rakamı ikinci etap tamamlandığında 600 kişiye çıkaracaklarını söyledi. Hascevher Grubu olarak 1993 yılından bu yana metal mutfak eşya üretimi yaparken 2006 yılında Kahramanmaraş’ta günlük 40 ton üretim kapasiteli Open-End tesisini kurarak Hascevher Tekstil’in temellerini attıklarını belirten İsmail Dinçer, 2020’de Niğde’ye yatırım kararını aldıklarını ve bugün de bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bor ilçesindeki tesiste pamuk ipliği üretimi yapacaklarını ifade eden Hascevher Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Dinçer, şöyle devam etti; “İlk olarak araziyi aldık, hazırlıkları yaptık. Niğde’de şimdi 60 bin iğ kapasiteli bir tesis oluşturduk orada günlük yaklaşık 40 ton civarında üretim yapacağız. Niğde’nin Bor ilçesinde şu ana kadar yapılan en büyük sanayi tesisi aslında. Toplamda 492 bin metrekare alanımız var. Şu an bunun 97 bin metrekaresini kapattık, ring iplik tesisi yatırımını tamamladık, bu ay itibariyle üretime başlıyoruz. Aynı proje için de Open-End binasını da tamamladık. Bir sonraki aşamasında Open-End yatırımı da yapacağız. Arsa, makine ve inşaat giderlerini de dâhil edersek 50 milyon Euro’luk bir yatırım. Open-End alanı 50 bin metrekare, ring işletmesi de 47 bin metrekare kapalı bir alana sahip. Burada birinci etapta 300, ikinci etabı tamamladığımızda 600 kişiyi istihdam edeceğiz.”

“Tekstil Türkiye’nin Vazgeçilmezi”

Hem bölgesel hem de sektörel sebeplerden dolayı bu yatırımı gerçekleştirdiklerini, kendileri için böyle bir kompakt tesisinin kurulmasının sektörel anlamda tamamlayıcı bir özellik olduğunu kaydeden Dinçer şunları söyledi; “Çünkü Open-End ve kompakt tesislerin müşteri grubu genel anlamda örtüşüyor. ‘Dönem olarak doğru bir dönem miydi?’ diye soracak olursanız benim görüşüm bir yatırım kararı, sektörün 1-2 yıl iyi veya kötü gitmesiyle alınmamalı diye düşünüyorum. Yatırım kararını aldığımız gün tekstil sektörü çok iyi bir noktadaydı, bugün baktığımızda iyi bir noktada değil ama benim bakış açımla belki 10-15 yıllık periyotları göz önünde bulundurup ona göre baktığımızda Türkiye için tekstil hala vazgeçilebilir bir noktada değil, bizim için lokomotif sektörlerden birisi. Biz de bu sektörde zaten büyümeyi ilk kurulduğumuzdan beri amaçlıyorduk. Bizim şirketimiz açısından baktığımızda da sektör çeşitliliğini artırma noktasında önemliydi. Bu açılardan bakınca Niğde’de bu yatırımı yapma kararı aldık. Burada pamuk ipliği üretimi yapılacak. Niğde’ye geçmemizle Ar-GE için de başvuru yapıp Ar-GE tesisi de kurulacak. Fantezi iplik üretimine de 2025’in 2’nci yarısında inşallah başlarız. Yani sadece pamuk ipliği değil farklı iplikler de üreteceğiz. Çünkü pamuk ipliğinde bütün firmaların kaliteleri, fiyat aralıkları üç aşağı beş yukarı belli. Farklılaşabileceğimiz, kendimizi gösterebileceğimiz, işimizi sevdiğimizi yansıtabileceğimiz çok fazla bir boşluk yok. O boşluğu ancak farklı iplikler üretimiyle bulunur diye düşünüyorum.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.