BB ENGINEERING’DEN POLYESTER GERİ DÖNÜŞÜM HATTI

Oerlikon Barmag ve Brückner Grubu'nun ortak girişimi olan BB Engineering (BBE), neredeyse atık içermeyen bir polyester eğirme işlemi için bir çözüm sağlamayı amaçlayan VacuFil'li piyasaya sürdü.

  18 Ekim 2020 13:27 Pazar
BB ENGINEERING’DEN POLYESTER GERİ DÖNÜŞÜM HATTI

1603017142_1oerlikon665x300.jpg
VacuFil ile Polyester Geri Dönüşüm

Polyester ve uygulamaları günlük hayatımızın her alanında yer alıyor. Üstün mekanik özellikleri ve düşük maliyetli üretimi sayesinde polyester kullanımı içecek şişesi, ambalaj malzemesi, yüksek teknolojili spor tişört veya emniyet kemeri şeklinde en üst seviyededir. Oerlikon Barmag ve Brückner Grubu'nun ortak girişimi olan BB Engineering (BBE), neredeyse atık içermeyen bir polyester eğirme işlemi için bir çözüm sağlamayı amaçlayan VacuFil ile piyasada ilginç bir ürün piyasaya sürdü.BB Engineering GmbH geri dönüşüm sistemleri ürün müdürü Matthias Schmitz M.Sc. açıklamalarda bulundu. ‘’Ancak, sürekli artan talep küresel kaynakların duyarlı şekilde kullanılmasını gerektiriyor. Tüm tekstil üreticileri, gelecek için sürdürülebilir çözümler bulma baskısı altında. Bu sebeple, üretim için hammadde olarak sadece ham petrolden üretilen işlenmemiş polyester değil aynı zamanda üretim süreci sonrası ve son kullanıcı atıklarından elde edilip geri dönüşümü sağlanan polyester de kullanılıyor. Üretim süreci artıklarının işlenmesi hammadde, atık bertaraf ve nakliye harcamalarını azaltıyor ve böylece verimliliği artırıyor.Olumsuz etki olarak, CO2 emisyonları önemli ölçüde azalır.’’Dedi

Onlarca Yıllık Deneyim

BB Engineering ve Oerlikon Barmag, geçtiğimiz yılki ITMA Barselona'da, tüketici sonrası şişe pullarını işleyen halihazırda mevcut rPET eğirme hattı VarioFil R + 'ya ek olarak, üretim sonrası polyester elyaf atıklarının geri dönüşümü için VacuFil adı verilen yenilikçi bir çözüm sundu. Onlarca yıllık ekstrüzyon, filtreleme ve eğirme sistemleri alanlarındaki tecrübe, yeni ve yaratıcı bir ana bileşende bir araya geldi-vakum filtresiVisco+.

Hassas ve büyük ölçekli filtreleme ile sürekli en iyi seviyede eriyik kalitesi için güçlendirilen yapısal akışmazlık kontrolünü bir araya getiriyor. Filtrenin hemen yanına yerleştirilen 1-30mbar a kadar otomatik regülelivakum ünitesi hareketli kontaminasyonu ortadan kaldırır, kontrollü bir IV artışı sağlar ve ayrıca sonraki eğirme performansı için hayati önem taşıyan ideal bir eriyik homojenliği sağlar.  Böylelikle üreticiler, uygulamaları için ihtiyaç duydukları bu özel geri dönüştürülmüş polyesteri üretebilirler.Ayrıca, mükemmel çalışan gazdan arındırma performansı ile enerji ihtiyacı yüksek ön boyama süreci rahatlatılmış oluyor.

Modüler Yapı Sayısız Olasılık Sağlar

VacuFil serisinin modüler yapısı, atığın işlenmesinde sayısız fırsat sağlar. Şişe pulları, aglomere elyaf atıkları veya her ikisinin bir karışımı, birinci sınıf PET granülleri üretmek veya hat içi varyant olarak aşağı yönde doğrudan eğirme pozisyonlarını beslemek için kullanılabilir.

Şekil 1, üretim atığını geri dönüştürmek ve süreksiz polikondensasyondan gelen PET ana eriyik akışına geri beslemek için tipik VacuFil Visco + işlemini göstermektedir. PET atığı, çalışan 17.000'den fazla BBE ekstrüderinin vida tasarımındaki uzmanlığı sayesinde, yumuşak bir eritme işlemi için pek çok kişi arasında ilk adım olan sağlam bir tek vidalı gaz giderici ekstrüder (1) ile plastikleştirilir.

Geri dönüşüm, vakum filtresinin (5) içinde ve çevresinde akıllıca birleştirilen çoklu gaz giderme ve filtreleme adımlarıyla yapılır. Kaba parçacıklar için yaygın olarak kullanılan eriyik filtre sistemleri (3) yanı sıra, ince filtreleme için son teknoloji ürünü geniş alanlı mum tipi filtreler (6) devreye giriyor, bunlar BBE'nin onlarca yıldır temel yetkinliği olan ve gerçekten bir fark yaratacak. müşterinin eğirme performansı - bobin için bobin için bobin.

 

1603017229_oerlikoc2665x300.jpg

 

Şekil 2: 3DD mikser ve aşağı yönde eğirme ile VacuFil Visco + işlemi

BB Engineering tarafından piyasada kanıtlanmış bir karıştırma teknolojisi olan 3DD-karıştırıcı (7) ile, üreticiler eriyiğe sadece sofistike katkı maddeleri eklemekle kalmaz, aynı zamanda ana eriyik akışında rPET oranlarını% 5'ten% 50'ye kolayca değiştirebilir yasal standartlara uyum sağlamak için. Çeşitli sistem konfigürasyonları ve 300 ile 3000 kg arasında değişen saatlik iş hacmi ile müşteri gereksinimleri en uygun şekilde karşılanabilir.

Tüm süreç, alışılmış güvenilirliği garanti etmek için Oerlikon Barmag’ın GUIDE sistemi tarafından kontrol edilir ve izlenir.VacuFil, ITMA Barcelona'dan bu yana dünya çapında yapay elyaf üreticilerine büyük bir ilgi uyandırdı. O zamandan beri, Remscheid'de tam gelişmiş pilot tesiste çok sayıda müşteri denemesi gerçekleştirildi ve bu da şirketin piyasayı fethetmesini sağlayacak güvenilir sonuçların artık mevcut olması etkisiyle gerçekleştirildi. Müşteriler, VacuFil teknolojisine kendi doğal atık materyali ile meydan okudu. POY ve FDY ipliği,% 100 rPET peletlerinden başarıyla eğrilmiştir. Corona Salgını zamanlarında BB Engineering, bu teknolojiye dünya çapında bir müşteri tabanına erişim sağlamaya devam etmek için dijital video konferans sunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.