Aksa Akrilik’den Salgına Rağmen Kâr Açıkladı

Aksa Akrilik, pandemi etkisinde geçen ikinci çeyreğin ardından gelen güçlü taleple birlikte, yılın üçüncü çeyreğinde 135 milyon TL net kâra ulaşmayı başardı.

  03 Aralık 2020 15:36 Perşembe
Aksa Akrilik’den Salgına Rağmen Kâr Açıkladı

Yüzde 19’luk global, yüzde 70’lik yerel pazar payı ile dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, 2020 yılı üçüncü çeyreğine ait sonuçlarını paylaştı. Açıklanan dokuz aylık sonuçlara göre 2,7 milyar TL hasılat elde eden Aksa Akrilik, pandemi etkisinde geçen ikinci çeyreğin ardından gelen güçlü taleple birlikte, yılın üçüncü çeyreğinde 135 milyon TL net kâra ulaşmayı başardı.

Şirketin müşterek yönetime tabi ortaklığı DowAksa’nın, cirodaki artışla paralel olarak net kâr seviyesine de pozitif katkı sağlaması dikkat çekti

Dünyanın Akrilik Elyafını Üretiyor

Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “2019 yılı sonu verilerine göre dünya akrilik elyaf üretiminin beşte birini gerçekleştiriyoruz. Dünya akrilik elyaf üretim ve tüketiminin yarısına yakın kısmının Çin’de olduğunu düşündüğümüzde ve global pazar payımıza Çin hariç baktığımızda, yüzde 50’ye yakın bir paya sahip olduğumuzu görüyoruz.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.