26.4 Milyon Ton Pamuk Üretimi Bekleniyor

Büyük ekonomik öneme sahip olan lif pamuk 2019/2020 sezonu için 26.4 milyon ton üretim öngörülüyor.

  15 Temmuz 2020 13:55 Çarşamba
26.4 Milyon Ton Pamuk Üretimi Bekleniyor

Pamuk, yaygın ve zorunlu kullanım alanı nedeniyle insanlık açısından yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla da üretici ülkeler açısından büyük ekonomik öneme sahip olan bir ürün olmasıyla dikkat çekiyor. Pamuk, lifi ile tekstil sanayisinin can damarı olan bir hammadde. Bu nedenle Türkiye’de ve dünyada geniş bir kullanım alanına sahip.

Türkiye’de ve Dünyada Pamuk Üretimi

Tarım ve Orman Bakanlığının yayımladığı rapora göre; dünyada pamuk tarımına elverişli ekolojiye sahip az sayıda ülke olması nedeniyle dünya üretiminin yüzde 80’ine yakını Türkiye’nin de içinde bulunduğu 7 ülke tarafından gerçekleştiriliyor.

Türkiye Pamuk Üretiminde 6. Sırada

2019/2020 sezonunda dünyada 34,9 milyon hektar alanda pamuk ekimi yapıldığı ve bu ekimden 26.4 milyon ton lif pamuk üretimi öngörülüyor.

2019/2020 üretim sezonu için Hindistan’ın 6,4 milyon ton lif pamuk üretimiyle en büyük üretici olacağı öngörülüyor. Hindistan’ı sırayla Çin, ABD ve Brezilya izlerken Türkiye 784 bin ton lif pamuk üretimiyle dünya pamuk üretiminde 6. sırada yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.