VDMA: Yeni Durak Techtextil

Techtextil sürecinde, VDMA üyeleri “Teknik tekstiller için sürdürülebilir teknolojiler” temalı sanal VDMA açılış etkinliğinde teknik tekstil pazarı için öne çıkan yeniliklerine vurgu yaptılar.

  28 Temmuz 2022 08:43 Perşembe
VDMA: Yeni Durak Techtextil

Fuara kadar bir dizi VDMA teknolojisi Web konuşmaları ve ayrıca show sırasında Spotlight Talks etkinliği planlandı. VDMA Tekstil Makineleri Birliği Başkanı ve August Herzog Maschinenfabrik'in Genel Müdürü Dr. Janpeter Horn, şu bilgileri paylaştı: “Bu yılki Techtextil, 2019'dan bu yana Avrupa'daki tekstil endüstrisi için ilk önemli fuar ve biraraya getiren önemli bir buluşma. VDMA, 12. salonda grup standı ile yer alacak. Toplamda 40'tan fazla VDMA üyesi firma Frankfurt'ta temsil edilerek fuarın önemine vurgu yapacak” dedi.

Şirket Beyannamelerinin Sırası Tekstil Zincirindeydi:

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü'nden André Wissenberg, "Oerlikon 12.0 numaralı salonda, C60 standında teknik tekstil pazarlarındaki çeşitli bir çok uygulama için sürdürülebilir çözümlerle gelişmiş performans sunuyor: 2-uçlu antika, 4-uçlu eski moda, 8-uçlu geçmişe atıf… ve 16-uçlu Oerlikon! Zamanı geldi! Bu yeni! Bu, günümüzde yüksek mukavemetli PET ipliklerin modern üretimidir. En yüksek verimlilik ve en iyi kaliteyle, >%98 tam bobin oranı ve tek bir kesinti olmadan 72 saate kadar ve AA kalitesinde 8,5 cN/dtex @1100f192’ye kadar üretim ulaşan üretim verileriyle” diyen Wissenberg şunları paylaştı, “Oerlikon, sizi yenilikçi teknoloji çözümleriyle yüksek mukavemetli Polyester ve Polyamid iplikler için modern üretim teknolojisiyle yolculuğa davet ediyor. Ayrıca şirket, “hycuTec” adı verilen en son meltblown teknolojisini de vitrine çıkaracak. Hidro şarj çözümü, tipik FFP2 filtre ortamındaki basınç kaybını dörtte birin altına indirebilir. 35 Pa'da 35 g/m²'lik tipik filtre ortamında bile %99,99'dan fazla filtreleme verimliliğine kolayca ulaşılabilir. FFP2 yüz maskeleri üreten pilot müşterilerde yapılan testler, eşzamanlı malzeme kullanımında % 30 oranında azalma ile birlikte iyileştirilmiş filtreleme sayesinde kalite artışlarını doğrulamıştır. Son kullanıcılar için sonuç, önemli ölçüde azaltılmış solunum direncinden kaynaklanan gözle görülür şekilde iyileştirilmiş esnemedir.”

Dienes Apparatebau'dan José Canga Rodriguez şunları söyledi: “Yenilikçi ve sürdürülebilir teknik tekstillerin geliştirilmesi, verimli bir sistematik ve kısmen kendi kendini optimize eden deneysel çalışma sistemi gerektiriyor. MultiMode® ile maksimum proses esnekliği sunuyoruz. DENES tesisleri, kolayca değiştirilebilen ve yeniden düzenlenebilen yüksek zeka modüllerden oluşur. Müşterilerimize ilk laboratuvar testlerinden üretim hatlarının modüler inşasına kadar olan işlerinde destek oluyoruz.”

Herzog'dan Dennis Behnken şunları söyledi: “Bizim için Herzog'da sürdürülebilirlik bir kelimeden fazlasıdır. Onu yaşıyoruz. On yıldır çatımıza kurulan güneş panelleri ile çevre dostu enerji elde ediyoruz. Uzun ömürlü makine tasarımı ve enerji tasarruflu motorlar ile müşterilerimize sürdürülebilir örgü makineleri tedarik ediyoruz. Geri dönüştürülmüş iplikler bile makine hızından veya ürün kalitesinden ödün vermeden işlenebilir. Techtextil'de, yeni bir ısıyla fiksaj ayar cihazıyla tamamlanan, ana çekirdeksiz kaplamalı örgü teknolojimizi gösteriyoruz.”

‘’Daha fazla sürdürülebilirlik ve daha fazla şeffaflık sağlamanın akıllı yolu, bir sensör olarak tahrik ile doğrudan makineye ulaşmaktır. Bu, elde edilen verilerden doğru sonuçları çıkarmaya yönelik alan uzmanlığıyla birleştiğinde, daha az atık, daha yüksek oranda makine kullanılabilirliği ve iyileştirilmiş süreçleri destekler”, dedi Lenze'den Falk Vespermann.

Christine Wolters,Techtextil ziyaretçilerinin Karl Mayer'den neler bekleyeceğini
şöyle açıkladı:“Techtextil 2022'de Karl Mayer Group, tekstil değer zincirinde kaynak tüketimini, enerji kullanımını ve israfı azaltan entegre ve optimize edilmiş süreçler için teknolojik çözümler sunacak. Örnekler, 3D baskılı takviye yapılarının tekstillere uygulanması ve giyilebilir ürünlerin doğrudan çözgülü örme makinelerinde üretilmesi için elektroniklerin dahil edilmesini içerir. Ayrıca, daha az mikroplastik atık için bir garnitür çözümü olan 4D-KNIT ve yenilenebilir hammadde ketenden elde edilen kompozitler de dahil olmak üzere konvansiyonel tekstil ürünleri için sürdürülebilir alternatifler gösterimlenecek.”

Ontec Automation'dan Andreas Mondry sunumunu şu cümlelerle özetledi: “Ontec, 25 yıldır tekstil endüstrisine ilgili alanlarda sürdürülebilir ve en yenilikçi çözümleri sunuyor: kaplama/sarım/otomasyonlu cağlık besleme/serili-döşeme kaba kumaş üretimi , robotik ve otomasyon, IoT – SPSCOMM, Endüstri 4.0 açısından akıllı üretim için evrensel bir arayüz. Ontec şu terimi karşılar: İnsan odaklı yenilik – başarımız çalışanlarımızdır.”

“Lindauer Dornier dokuma makineleri, çok ince kumaşlardan çok kaba kumaşlara kadar bütünlükçü kumaş üretim yelpazesini kapsıyor. Çünkü su, hava, kan veya gazların filtrelenmesi fark etmeksizin: Yüksek kaliteli filtre kumaşlarına olan talep dünya çapında artıyor. Diğer hususların yanı sıra bu, her zamankinden daha kapsamlı performans parametreleri gerektiren daha katı çevresel ve sürdürülebilirlik gereksinimlerine bağlıdır. Filtre kumaşlarının sıkılığını ve kalitesini sürekli iyileştirmek için müşterilerimizle yakın işbirliği içinde makinelerimizi daha da geliştiriyoruz." dedi, Lindauer Dornier'den Wolfgang Schöffl.

Baldwin Technology'den Dr. Wesley Clements, tekstil terbiyesinde kimyasal atıkların nasıl ortadan kaldırılacağını ve enerji tüketiminin nasıl azaltılacağını şöyle açıkladı: “Dolgu ile alışılagelmiş tekstil terbiyesi, israf edici, antika bir işlemdir. Yüksek pick-up sayısı, vasatın üzerinde enerji tüketimine yol açar ve sıklıkla yapılan fular değişiklikleri, önlenebilir çok sayıda kimyasal atık üretir. Bir devrim var. Bir çözüm var. Markalar ve fabrikalar, Baldwin'in temassız hassas püskürtme sistemlerinin yardımıyla ışığı görmeye başlıyor. Bu sistemler ürün kalitesini artırıyor, işletmelerin karlılığını iyileştiriyor, ölçülebilir sürdürülebilirlik faydaları sağlıyor ve ayrıca fabrikaların ERP sistemine OPC bağlantısı aracılığıyla denetlenebilirlik sağlıyor.”

Matthias Wulbeck, Mahlo şunları söyledi: “Avrupa'daki son dönemde yaşanan olaylar ve enerji fiyatlarındaki aşırı artışa karşı, nonwoven ve tekstil üretimindeki üretim süreçlerinde çevrimiçi kalite kontrolü her zamankinden daha önemli” dedi ve meslektaşı Stephan Kehry ekledi: “Hatalı üretimlerin, kaplama sırasında çok büyük veya çok küçük bir uygulama miktarı nedeniyle gerçekleşen üretimler söz konusu olduğunda, daha da büyük bir etkiye sahip olduğu açıktır ve üretici için önemli derecede kayıplara neden olur. 75 yılı aşkın bir süredir Mahlo, kalite kontrol ve enerji tasarrufu için çok kısalan geri ödeme süreleri ve buna ilişkin kâr optimizasyonuna yansıyan optimum çözümler sunuyor.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.