“Türk Tekstil Sektörü İtalyan Üreticiler İçin Önemli Bir Ortak”

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi Türk tekstil sektörünün İtalyan tekstil makineleri üreticileri için önemli bir ortak olmaya devam edeceğini kaydetti.

  01 Mayıs 2020 10:38 Cuma
“Türk Tekstil Sektörü İtalyan Üreticiler İçin Önemli Bir Ortak”

İtalyan tekstil makineleri firmalarının çoğunu bir araya getiren özel bir ulusal kuruluş olan ACIMIT, sürdürülebilirlik projeleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda ACIMIT üyesi bu firmalar İtalyan tekstil makine üretiminin yaklaşık % 80’ini karşılıyor.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi yaptığı açıklamada İtalyan tekstil makineleri sektöründe yüzde 10’luk bir düşüş beklediklerini belirtti.

ACIMIT için bir değerlendirme yapacak olursak; 2018 ve 2019 yılları arasında nasıl bir değişim gözlemlediniz?

2019 yılında İtalyan tekstil makineleri sektörü hem üretim hem de ihracatta bir önceki yıla göre daha fazla düşüş kaydetti. Veriler ilk dokuz aya kadar güncellenmesine rağmen, ACIMIT 2019 için 2018'e göre yaklaşık% 10'luk bir düşüş bekliyor.

ACIMIT'in 2020 hedefleri neler?

Covid-19 aciliyeti, yılın ilk yarısında yapılması planlanan tanıtım faaliyetini gerçekleştirmemize izin vermiyor. 2019'un ikinci yarısında, ITMA Asya dahil olmak üzere önceden planlanmış fuarların yapılabileceğini umuyoruz. ACIMIT'in taahhüdü esas olarak, tüm İtalyan tekstil makinelerini tanıtarak üye şirketlerini uluslararasılaşma faaliyetlerinde desteklemeye yönelik olacak.

“ACIMIT Sürdürülebilir Teknolojiler Projesine Odaklanmaya Devam Edecek”

ACIMIT sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularında hangi faaliyetleri yürütmektedir?

Dernek, çabalarını ACIMIT Sürdürülebilir Teknolojiler projesine odaklamaya devam edecektir. ACIMIT Yeşil Etiket, yalnızca İtalyan üreticilerin talep edebileceği iyi bilinen bir sürdürülebilirlik sertifikasıdır. ACIMIT, Yeşil Etiket'in logosunu ve ismine dayanan birikimini 2020 boyunca daha da geliştirmeyi planlayacak.

COVID-19 salgınının ülkedeki ve İtalya'daki tekstil sektöründeki genel etkisi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

İtalya'daki Covid-19 salgınının neden olduğu durum tüm dünyada bilinmektedir. Tekstil sektörü ile ilgili olarak, birçok İtalyan şirketi, İtalyan tekstil makinesi üreticilerinin de katkısı sayesinde geleneksel üretimini DPI ve tıbbi maskelerin üretimine dönüştürdü. Birlikte salgını yenebiliriz.

“Türkiye İkinci Bir Dış Pazardır”

İtalyan makine üreticileri için Türk Tekstili ne ifade etmektedir?

Türk tekstil sektörü, İtalyan tekstil makineleri üreticileri için önemli bir ortak olmaya devam ediyor. Türkiye, İtalyan tekstil makineleri için ikinci dış pazardır. Acil durum sonrasında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da pekiştirileceğine inanıyorum.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.