Kumaş Endüstrilerinde İsviçre Tekstil Makineleri Standartları Belirledi

İsviçre çözümleri, mümkün olan en az çevresel ayak iziyle hem yenilikçi hem de sürdürülebilirdir.

  02 Ağustos 2022 09:09 Salı
Kumaş Endüstrilerinde İsviçre Tekstil Makineleri Standartları Belirledi

Uluslararası teknik tekstiller ve dokunmamış kumaş fuarı Techtextil, İsviçre Tekstil Makineleri üyelerinin yeniliklerini sunmaları için ideal bir platform. Çok geniş çeşitlilikte uygulamalar için 'teknik olarak' ideal olan tekstiller üretmek için endüstri için en son teknoloji ve mükemmel hizmeti sunarlar.

Dokunmamış Kumaşlar: Rakipsiz ve Sürdürülebilir

Dokunmamış kumaşlar; filtrasyon, jeotekstiller, otomotiv, halılar, teknik keçeler, vatka, yalıtım ve hijyen uygulamaları ve mendiller dahil olmak üzere çeşitli teknik tekstil ürünlerinde kullanılmaktadır. En iyi sonuçlar, Luwa'nın uzmanlık alanı olan fabrikalarda doğru koşullardan başlar. Nem değerleri liflerin optimal bir şekilde işlenmesi ve pnömatik nakliyesi için ideal mi? Fabrika ortamı, hijyen ürünleri için gerektiği kadar bakteriyel kontaminasyondan arındırılmış mı? Luwa hava mühendisliği, teknolojisi buhara dayalı olmadığı için yüksek enerji verimliliğine sahip hijyenik bir çözüm olan sürdürülebilir bir nemlendirme sistemi geliştirdi. Şirket ayrıca, hava kaynaklı uçucu  elyafın ve süper emici toz materyali gibi katkı maddelerinin eliminasyonu için benzersiz filtreler sunar.

Sürdürülebilir üretim, hem enerjiyi hem de hammaddeleri koruyan üretim sistemlerine odaklanan Autefa Solutions için de önemli bir hedeftir. Spunlace süreçleri nispeten yüksek enerji kullanımını gerektirebilir, ancak Autefa'nın benzersiz sui le bağlama makinesi ve tamburlu kurutucu kombinasyonu, enerji tüketimini %30'a kadar azaltabilir. Müşteriler ayrıca mevcut üretim hatlarını en yeni hidro-karıştırma teknolojisiyle modernize edebilirler. İğneleme hatlarındaki ürün kalitesi, sofistike bir kontrol sistemi ile izlenebilir ve iyileştirilebilir. Bu, çapraz katlayıcıda ve tarak beslemede doğru ayarlar aracılığıyla ağırlık dağılımını yöneterek kumaşta ideal bir uyum sağlar.

Yüksek ağ kalitesi aynı zamanda Rieter'in yan kuruluşu Graf'ın işletmesidir. Metalik tarak garnitürleri gibi ürünlerin yenilikçi ve dahiyane tasarımı, üreticilerin sürekli olarak kusursuz ağlar üretmelerine yardımcı olur. Hassas elyaf transferi sayesinde, ağ'da %20 daha az hatayla üretim mümkündür. Graf'ın üstün performansı, verimi %10'a kadar artırır ve konvansiyonel garnitürlere kıyasla daha yüksek derecede taraklama verimliliği sağlar. Bu, kimyasal, mekanik, termal veya çözülebilirler işlemleriyle bağlı hem kısa hem de uzun kesikli elyaflar için geçerlidir. Elde edilen ağlar kumaşı daha dayanıklı bir şekilde bir arada tutar.

Kumaş Yapımında Kusursuz Trendler

Teknik tekstiller, Crealet ve onun özelleştirilmiş elektronik çözgü ipliği besleme çözümleri için ideal olan yenilikçi ve hızlı ilerleme gösteren bir alandır. Bu son derece güvenilir sistemler, ayrıca sunulan özelleştirilmiş çözümlerle birlikte çeşitli dokuma makinelerine uygulanabilir. Şirketin kapsamlı bilgi birikimi makine mühendisliği, tahrik teknolojisi, elektronik, yazılım geliştirme ve tekstil teknolojisini kapsar. İplik geriliminin tam olarak doğru değerlerde temininin temeli budur. İplik gerilimi çözgü beslemede önemli bir faktördür ve Crealet, farklı çözgü leventlerinin gerilimini hızlı ve hassas bir şekilde senkronize eden ve entegre bir ağa bağlanan efektif çözümler geliştirmiştir. Amaç, müşterilerin yaratıcı fikirleri kusursuz kumaşlarla gerçekleştirmelerini sağlamaktır.

Doğru tansiyon değerleri, dokuma için ideal başlangıçtır, ancak kumaş kalitesi sonraki aşamalarda diğer faktörlere de bağlıdır. Loepfe'nin iplik ve atkı kontrol sistemleri, dokuma işlemi sırasında en küçük filamentasyon, hav ve düğümlerin yanı sıra her türlü atkı hatalarını tespit eder. Teknik tekstillerin yüksek taleplerini karşılayarak sıfır kusurlu üretime ulaşmak için kalite güvencesini yönlendirirler. Loepfe çözümleri, hava yastıkları, araba camları, koltuklar, karbon malzemeler ve lastik kordları gibi çok çeşitli araç bileşenleri için ideal ve genellikle kusursuz son ürünün vazgeçilmez olduğu otomotiv endüstrisinde özellikle başarılı bir şekilde temsil edilmektedir. Optik iplik hata tespit sensörü, hareket eden pliğin her milimetresi üzerinde tam kapsamlı kontrol sağlar.

Garantili Memnuniyet

Kumaş üreticilerinin garantili kaliteyi güvenilir bir şekilde sağlaması gerekir. Bu, sürekli olarak yüksek derecede bir kumaş kusur tespitine bağlıdır. Uster kalite güvence sistemi, ara ve son denetim sırasında otomasyonlu kontrolden yararlanarak bunu temin eder ve maliyetli manuel denetim ihtiyacını ortadan kaldırır. Sistemin herhangi bir görünür kusuru yakalama yeteneği, iddiaları önler. Son denetimden sonra, kumaş genellikle daha küçük rulolar halinde kesilecek ve daha sonra çeşitli müşterilere teslim edilecektir. Uster optimize edilmiş kesim kontrolü, önemli ölçüde daha yüksek verim sağlayan, mevcut herhangi bir debaching veya kesme hattına kurulabilen otomasyonlu kesim optimizasyonu için bir yazılım ekipmanıdır.

İsviçre Tekstil Makineleri, üretimin en başından sonuna kadar müşterilerinin makinelerinden ve bileşenlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamayı taahhüt eder. “Kalite ve sürdürülebilirlik, farklılaşma stratejisinin önemli faktörleridir ve başarı için kesinlikle gereklidir. Üyelerimizin yenilikleri, dünya çapında teknik tekstil endüstrisindeki memnun ve uzun süreli müşterileri hedefliyor.’’dedi, İsviçre Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Cornelia Buchwalder. Almanya'daki Techtextil'de 24 İsviçreli şirket, İsviçre Birliği Üyeleri Pavilyonu'nda veya bireysel stantlarda temsil edildi.

İsviçre Tekstil Makineleri Birliği, Bräcker, Crealet, Heberlein, Hunziker, Jakob Müller, Loepfe, Retech, Steiger, Willy Grob, Zeta Datatec ile Salon 12.0, B11'deki Üyeler Pavilyonu'nda ziyaretçileri ağırladı. Ayrı stantlarda, daha fazla üye Frankfurt'taki Techtextil'de ziyaretçileri karşıladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.