İtalyan Makinecilerin Satışları Hızlı Düştü

ACIMIT tarafından yayınlanan İtalyan tekstil makineleri sipariş alım endeksi, Nisan-Haziran 2020 dönemi için 2019 yılının aynı dönemine göre % 47 düştü.

  13 Ekim 2020 14:01 Salı
İtalyan Makinecilerin Satışları Hızlı Düştü

Yurtdışı pazarlarda siparişlerde % 44 düşüş gözlenirken, iç piyasa bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre % 62’e varan bir azalma yaşandı.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, “Nisan ayında üretim birimlerinin yaşadığı durgunluk sipariş alımını büyük ölçüde etkiledi ve önümüzdeki aylar için derin bir endişeye yer bıraktı.”

"Yeniden pazar açıldığında üreticilerimiz, yasaklardan önce alınan siparişleri işleme almak için gayret gösterdi." dedi. ACIMIT, mevcut garantili çalışma süresinin maksimum iki buçuk ayla sınırlandırıldığını belirtti. Zucchi, “Sektörümüz zor bir dönemle karşı karşıya kalacak. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hazır giyim tüketimindeki belirgin yavaşlama nedeniyle sektörde alımlar yavaşladı; müşterilerimizden kaynaklı yeni yatırımlara elverişli ortam yaratmayan bir durum. Dahası, önümüzdeki sonbaharda virüsün olası etkilerinin yeniden belirginleşmesinin yaratacağı belirsizlik, yeni makine satın alımlarını daha büyük ölçüde engelliyor. "

Süreci Avantaja Çevirmek İçin Çalışıyoruz

Başkan Zucchi şunları ekledi: “ Rekabet gücümüzü bütün şirketlerimizde arttırmak için bu zorlu süreci avantajlı bir şekilde değerlendirmeliyiz.” Dijitalleşme ve uluslararası konsepte odaklanmak sektörün yeniden start vermesi için önceliklidir. “ACIMIT her iki cephede de aktif halde çalışıyor” diyen Zucchi şunları paylaştı, “Milano Politecnico Üniversitesi ile ortak olarak, İtalyan tekstil makineleri için dijital bir etiket yaratımı hedefiyle iddialı bir proje başlattık. Bu, makinelerimizin son teknoloji ürünü bir teklifle küresel pazarlarda kendini ön plana çıkarmasını sağlayacaktır. Uluslararası konsepte yönelik çabalarımız söz konusu olduğunda, İtalyan Ticaret Ajansının 2020 için planlanan çok sayıda tanıtım etkinliğinin iptali ile oluşturulan boşluğu telafi ederken, uzaktan faaliyetlerle sektörümüze karşılıksız sağladığı destek kesinlikle takdir edilebilir. Şimdi bu yeni araçlardan yararlanmak üreticilerimize kalmış. ”

Acımıt Hakkında

ACIMIT,% 82'si ihraç edilen yaklaşık 2,2 milyar euro değerinde makine üreten kabaca 300 üreticiden (yaklaşık 12.000 kişi istihdam eden) oluşan bir sanayi sektörünü temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite İtalyan tekstil makinelerini dünya çapında lider yapan özelliklerdir.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.