Techtextil 2024’te Monforts ile Zirve

Bu yıl 140’ncı yılını kutlayan Monforts, teknik tekstillere yönelik terbiye ve kaplama teknolojilerinde alanında liderliğini sürdürüyor.

  15 Mayıs 2024 08:20 Çarşamba
Techtextil 2024’te Monforts ile Zirve

Monforts'un Avrupa yapımı Montex ramözleri; sağlamlıkları ve kullanım ömürleri, çok yönlülükleri, güvenilirlikleri, ekonomileri ve ekolojileri sayesinde teknik tekstil alanında kumaş terbiyesinde lider konumunu kazanmıştır.

Mevcut müşteriler arasında geotekstil, otomotiv kumaşları ve diğer fonksiyonel malzemeler üreten birçok üretici yer alırken hava yastıkları, alev geciktirici bariyer kumaşları ve ara kumaş üreticilerine de özel Montex hatları tedarik edilmiştir.

Dokuma, Örme ve Nonwoven Kumaşlar

Son kurulumlar arasında, Ontario, Kanada'daki Albarrie'ye tedarik edilen bir hat, filtre medyası ve performans kumaşları için 4 mm kalınlığa kadar uzman iğneli-delme nonwoven kumaşları uyguluyor; Kuzey Fransa'da ise Dickson-Constant, ikinci fabrikasında ısmarlama bir Montex hattını kendini ispatlamış güneşten koruma ve dış mekân döşemelik kumaş yelpazesine yönelik artan talebi karşılamak için kurdu.

Almanya, Avrupa teknik tekstilleri üretiminde hâlâ lider konumunu hala korumaktadır ve Neresheim'daki GTA, %100 polyester çözgülü örmelere dayalı dijital baskı pazarı için hatasız substratların üretimi adına şu anda üç en-genişlikli Montex hattını kullanıyor.

GTA Genel Müdürü Andreas Niess, "Monforts'un satış sonrası hizmetinin kesinlikle mükemmel olduğunu ve güvendiğimiz kalite, uzmanlık ve hizmet konusunda hiçbir aksama olmadığını söylemeliyim" dedi.

Otomotiv, havacılık, ev mobilyaları ve iş kıyafeti pazarlarına yönelik teknik tekstillerin önde gelen kontrat terbiyecisi olan Knopf's Sohn, yakın zamanda Helmbrechts'teki fabrikasına tam otomasyona sahip bir Montex ramöz makinesi kurdu.

Bu arada Baden-Württemberg'deki Dolinschek; otomotiv bileşenleri, geotekstil ve duvar kaplamalarının yanı sıra koku giderici başlıklar (davlumbazlar) için dolgular, kesilmeye karşı koruma kumaşları ve hatta rüzgâr türbinlerinde izolasyon olarak kullanılan yün keçeler gibi daha sıra dışı uygulamalara yönelik ürünler de dâhil olmak üzere çok sayıda teknik ürün üretiyor. Dolinschek kendi tescilli boyama makinelerini geliştirdi ve ticarileştirdi, ancak terbiye teknolojisi için Monforts'a güveniyor ve yedi hazneli Montex TwinAir ramöz serisini kurdu.

Montex®Coat

Dolinschek ayrıca bıçak uygulamasına, boyutsal olarak stabil örme kumaşların poliüretan veya akrilat ile kaplanmasını sağlayan, bir Montex®Coat kaplama ünitesi kurdu.

Montex®Coat, tam PVC kaplamaların, pigment boyamanın veya minimal uygulama yüzeyinin ve düşük penetrasyon uygulamalarının yanı sıra solvent kaplamaların gerçekleştirilmesine olanak sağlar. Temel teknik uygulamaları arasında çadırlar, brandalar ve tenteler, karartma stor perdeleri ve yelken kumaşları, otomotiv iç kumaşları ve tek kullanımlık medikaller yer almaktadır.

Diğer yeni Montex®Coat kurulumları arasında; Bursa, Türkiye’deki Altun Tekstil'de rulo üstü bıçak kaplama yoluyla döşemelik kumaşlara sabit ve eşit bir köpükle kaymaz ve tekstüre dokulu bir destek sağlayan bir ünitenin yanı sıra kombineli Montex®Coat ve İskoçyalı hava geçirmezlik uzmanı Halley Stevensons'un Dundee'deki fabrikasında Montex ramöz serisi yer alıyor.

Halley Stevensons Genel Müdürü James Campbell, "Monforts hattının hassas süreç kontrol işlevleri, teknisyenlerimize yeni ürünler üretme ve mevcut ürünlerin enerji gereksinimlerini hassas bir şekilde ayarlama konusunda güven veriyor" dedi ve ekledi, “Her üretim partisinde kullanılan enerjiyi kaydedebilmemiz ve bunu sürekli iyileştirmeler ve verimlilik tasarrufu için kullanabilmemiz gerçeğini seviyoruz. Dokunmatik ekran yazılımı görsel ve kullanımı kolay; işlemenin çeşitli parametrelerini kontrol etmek için bir ekrandan diğerine geçebiliyor."

Geleceğe Doğru İzlenimler

Monforts Pazarlama Müdürü Nicole Croonenbroek, "Techtextil'i bizim için her zaman bu kadar heyecan verici bir fuar haline getiren şey, teknik kumaşlara yönelik uygulamaların keskin çeşitliliğidir" dedi ve ekledi, "Gerçekten geleceğe dair bir izlenim ediniyorsunuz ve hızla genişleyen bir dizi pazarda, örneğin yeni enerji depolama ve taşımaya yönelik mevcut ihtiyaçlar göz önüne alındığında, spesifik olarak gelişmiş malzemelerin yeni gelişen zorluklara çözüm getirebileceği araçların elektrifikasyonu gibi, her zaman büyüyen fırsatlar var. Techtextil 2024'te ileri kaplamaya yönelik yeni bir gelişmeyi daha sergileyeceğiz, bunun hakkında kısa süre içinde daha fazla ayrıntı sağlayacağız."

Monforts, Techtextil 2024'te Salon 12.0'da C58 numaralı stantta yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.