Güç Birliği 214 Firmaya Ulaştı

Türk tekstil makine sektörüne hizmet vermek amacıyla 1998 yılında kurulan Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD), 214’e ulaşan üye sayısı ile çalışmalarını sürdürüyor.

  29 Nisan 2021 09:03 Perşembe
Güç Birliği 214 Firmaya Ulaştı

Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD), üyeleri 3 ana ürün grubunda faaliyetlerini sürdürüyor ;Tekstil Makineleri, Tekstil Makine Yedek Parçaları ve Tekstil Kimyasalları üreticilerinden oluşan TEMSAD üyelerinin 22 sinin  Ar-Ge merkezi 4 ünün Tasarım merkezi bulunuyor.

Sektörün %90’nını TEMSAD Temsil Ediyor

Türk tekstil makine sektörü üreticilerinin yaklaşık % 90’ı TEMSAD çatısı altında bulunmaktadır.

Türkiye’nin en büyük ithalat kalemlerinin biri olan Tekstil makinelerine  her yıl oldukça fazla para harcaması gerçeğinden hareket eden TEMSAD, ülkemizi bu bağımlılıktan kurtarmak için de yoğun faaliyetler göstermektedir. Hemen her fırsatta ve platformda, Türkiye’de yerli makinelerin kullanılması yönündeki bilincin artırılması çalışmaları gerçekleştiren dernek, bu konudaki dünya örneklerini de dikkate almaktadır. Yerli makine kullanımının artırılması konusunda, kamu kurumları nezdinde de girişimlerde bulunmuştur.

Üyelerden 750 Milyon Dolar İhracat

Tüm bu faaliyetlerin yansıması olarak TEMSAD, Türkiye ekonomisine yapmış olduğu katma değerler sayesinde, tekstil makine sektörüne, her yıl ortalama %20 artış sağlayarak, 2001 yılında 38 milyon dolar olan tekstil makineleri ihracatını, 2020 yıl sonu itibari ile 752 milyon dolara çıkarmıştır. Her geçen gün dünyada fiyat ve kalite ile daha rekabetçi olabilen tekstil makine üreticileri, yurtiçinde ve yurt dışında TEMSAD' ın sağlamış olduğu imkanlar ile daha etkin ve güçlü olarak Türkiye ekonomisine katkılar sağlayarak yoluna devam etmektedir.

Dünyadaki tekstil üretim merkezi olarak sayılan ülkelerin tekstil dernek ve kurumları ile ikili işbirliği anlaşmalarına imza atan dernek son olarak Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) ile de işbirliği çerçevesinde görüşmeleri önümüzdeki günlerde bir protokole bağlayarak anlaşma imzalayarak sektöre ve üyelerine katkı vermeyi sürdürecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.