Geleceğin Kumaşı ...

İsviçreli dokuma makinesi üreticileri, yeni uygulama gelişimlerinin ön saflarında yer alıyor.

  07 Mayıs 2021 09:46 Cuma
Geleceğin Kumaşı ...

Ayakkabılar ve elektronik hesaplayıcılar, muhtemelen insanların tekstil dokuma süreciyle ilişkilendireceği ilk ürünler değil. Ancak, alandaki en son teknolojinin her zamankinden daha geniş kapsamlı olasılıklarının iki örneği olarak, dokuma kumaşların gelecekte ulaşacağı noktayı kesinlikle belirliyorlar. Moda ve işlev, ayakkabılar için dokuma kumaşların artan popülaritesinde zaten kombine ve bu şimdiki ve gelecekteki bir trend. Kumaşlarda hesaplama? Bu, arka taraftaki "kıvrımlı alanlar" ve malzemenin ön tarafına basılmış ayırıcılar kullanılarak yapılan zekice bir gelişim hikayesidir.

Modern dokumacıların anlık öngörüsüne ilişkin bu bakış açıları, şu anda İsviçreli tekstil makine şirketleri tarafından öncülük edilen gelişmelerin en önemli noktaları arasındadır. Tüm dokuma pazarları yenilik, hız, verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik gerektirir. İsviçre Tekstil Makineleri Birliği üye firmaları, çözgüdeki ilk ipliğin gerilmesinden kumaş teslimatı için son inçlik sarım işlemine kadar sürecin her noktasında bu ihtiyaçlara cevap veriyor. Ayrıca, geleneksel dokuma endüstrisindeki lider konumunun yanı sıra yeni ve heyecan verici uygulamaları teşvik etme uzmanlığı ile ortak bir avantajı paylaşırlar.

Teknoloji ve araştırma işbirliği

"Textile Calculator" kavramı, tekstil araştırma enstitüsü Thuringen-Vogtland ile işbirliği içinde Jakob Müller Group tarafından geliştirilmiştir. Müller’in patentli MDW® çok yönlü dokuma teknolojisi, hesaplama işlevlerine bir tıkla anlık erişime izin veren ‘’kıvrımlı alanlar’’ oluşturabilir. Sınırsız genişlemeyi öneren yeni ve kullanışlı bir özellik.

Bugün, en yeni dokuma ayakkabılar, hassas ve rahat giyimi nedeniyle takdir edilmektedir. Dayanıklılıkları, etkileri ve stabiliteleri sayesinde puan alırlar, birçok spor dalında bireysel sporcuların ve günlük giyimde gereksinimlerini karşılarlar. Stäubli, dokuma hazırlama, ağızlık açma sistemleri ve yüksek hızlı tekstil makinelerinde önde gelen bir küresel uzman olarak tanınmaktadır. Jakar makineleri, her türden teknik tekstili, ince materyal destek kumaşını ve ayakkabılarını dokuyabilen çok çeşitli formatlarda büyük esneklik sunar.

Seramik gibi yeni malzemeleri dokumak, aramid, karbon ve diğerleri gibi elyafları karışımları ve değişken kalınlıklarda yenilikçi çoklu tabakalar üretmek mümkündür. Bu tür uygulamalar, Stäubli yüksek performanslı TF dokuma sistemleri tarafından karşılanan dokuma makinelerine özel talepler getirir.

Crealet'in dünya lideri elektronik çözgü besleme sistemleri sayesinde, mükemmel çözgü gerginliği olmadan harika dokuma sonuçları elde etmek imkansızdır. Günümüzde dokuma endüstrisindeki bazı pazar segmentleri, bireysel müşteri gereksinimlerini karşılayan çözgü salım sistemleri talep etmektedir. Örneğin şirket, akıllı çözgü gerginliği kontrol sistemi tarafından sağlanan jeotekstil ürünlerinin genellikle özel işleme ihtiyaç duyduğunu anlamak için uzmanlığın farkına varmıştır. Bireysel ve bağlantılı çözümler, uzak bağlantı yoluyla harici desteğe izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Crealet’in çözgü salım sistemleri, tekli veya çoklu çözgü kirişlerine ve cağlıklara uygulanan teknik tekstiller için hem şerit hem de geniş tezgah dokumasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Fonksiyonel, sürdürülebilir, otomatik

Dokuma dar kumaşlar alanındaki trendler, açıkça işlevsellik ve sürdürülebilirliğe odaklanmıştır. Jakob Müller Group, bu ilkeleri çoktan benimsemiştir - örneğin, yumuşak bir kenara sahip% 100 geri dönüştürülebilir etiketler için doğal lifler kullanmak. Ayrıca mümkün olduğunca geri dönüştürülmüş sentetik malzemelerin işlenmesine odaklanıyor. Üretimden çıkan hem PET şişeler hem de polyester atıkları geri dönüştürülüyor ve giyim endüstrisi için elastik ve sert bantlara işleniyor.

Verimli kumaş üretim ortamları için, artık otomatikleştirilmiş kalite çözümlerinin gerekli olduğu kabul edilmektedir. Kalite standartları her yerde artmaktadır ve hava yastıkları ve koruyucu giysiler gibi hassas uygulamalar için sıfır hata seviyeleri zorunludur.

Uster’in en yeni nesil tezgah üstü izleme ve denetleme sistemleri, dokumacılar için gerçek operasyonel iyileştirmeler sunar. Kumaş kalitesi izleme, israfı önler ve kalite güvence sistemi tüm uygulamalar için birinci kalite verimi önemli ölçüde artırır. Kumaş üreticilerini maliyetli öngörülerden ve itibar kaybından koruyan otomatik kumaş denetimi, yavaş, maliyetli ve güvenilmez manuel denetim ihtiyacını da ortadan kaldırarak operatörlerin daha yüksek vasıflı iş gücüne bağlı görevlere odaklanmasını sağlar.

Akıllı ve işbirliğine dayalı robotikler (cobot'lar), dokuma odalarında birçok otomasyon olanağı sunar. Stäubli’nin geleceğe yönelik robotik bölümü, çözgü ve cağlık hazırlamada ilk etkili kurulumlarla bu segmentte bir sürücüdür.

Kontrol ve üretkenlik

Willy Grob’un dokuma kumaş sarımı için özel çözümleri, gerilimin güvenilir kontrolüne odaklanır ve sürecin başlangıcından bütünlükçü kumaş rulosuna kadar gerilimi sabit tutar. Sürekli dijital kontrol, hassas kumaşlar için özellikle önemlidir, performans ve üretkenlik de kritik avantajlardır. Bu bağlamda, şirketin büyük ölçekli harmanlama birimleri, dokuma makinesine entegre edilmiş normal bir sarıcıdan on kat daha fazla sarım kapasitesi sağlayabilir.

Grob'un özelleştirilmiş konseptinin yanı sıra tasarım ve uygulama, kumaş sarım ekipmanında büyük esneklik ve işlevsellik ile sonuçlanır - yine İsviçre'nin tekstil makinelerinde yaratıcılığının bir başka örneği.

Gelecekte İsviçre Tekstil Makineleri Birliği üyelerinden dokumada - ve diğer segmentlerde - daha da fazla yenilik gelecek! Bu kendinden emin iddia, etkileyici bir istatistiğe dayanmaktadır: derneğe üye firmaların yaratıcı gücünün arkasındaki 4077 yıllık deneyim. Gelişmelerinin derin bilgilerden ve sürekli araştırmalardan kaynaklandığının kanıtı olumludur.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.