“COVID19 Salgınıyla Teknik Tekstillerin Önemi Artacak”

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir yaşam biçimlerinin COVID19 salgınıyla değişeceğini ve teknik tekstillerin öneminin artacağını söyledi.

  22 Nisan 2020 21:20 Çarşamba
“COVID19 Salgınıyla Teknik Tekstillerin Önemi Artacak”

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Başkanı Nüvit Gündemir küresel bir krize neden olan COVID19 salgınının etkilerine dair açıklamalarda bulundu. Gündemir Dünya Gazetesine yaptığı açıklamada günümüzde geliştirilen çok işlevsel elyaflar dışında çok boyutlu ve çok yönlü akıllı tekstillerin üretiminde önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti. Yaşanan COVID19 salgının köklü değişikliklere neden olduğunu belirten Gündemir, sektör olarak dünyadaki gelişmeler değerlendirildiği takdirde Türkiye’nin ihracatını artırabileceğini belirtti.

Pandemi nedeniyle tüm dünyanın derinden etkilendiğini belirten Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Başkanı Nüvit Gündemir devletten de destek beklediklerini aktardı. Aynı zamanda değişen dünya düzenine dikkat çeken Gündemir firmaların da üretim şekillerini değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Gündemir bu açıklamalarının yanı sıra 2020 yılına ilişkin 750 milyon dolar ihracat hedeflediklerini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.