Birleşme Güçtür

İsviçre Tekstil Makineleri Birliği 80 yıldır krizden uzak.

  31 Ekim 2020 07:30 Cumartesi
Birleşme Güçtür

Bir kuruluş 80. yıldönümüne ulaştığında, yıllar içerisinde birçok krizden kurtulma şansı yüksektir. İsviçre Tekstil Makineleri örneğinde, dernek aslında bir kriz durumundan doğdu. Bugün tarihi gelişimini gözden geçirmek, mevcut ve gelecekteki zorlukların eşit başarı ile karşılanacağı konusunda iyimserlik yaratmaktadır. Geçmiş tecrübe geleceğe umut veriyor ...

II.Dünya Savaşı'nın başlamasından bir yıl sonra, 1940'ta, savaş alanlarından uzak olaylar İsviçre'deki yerel makine endüstrisini etkilemeye başladı. Bir sorun, askeri hizmet bildirimleri yoluyla vasıflı çalışan azlığı ve diğeri de çoğu silah üretimine yönlendirilen hammadde sıkıntısıydı.

Çeliğe olan ihtiyaçtan ortaya çıkan dayanışma

Tekstil makineleri endüstrisinin liderleri, özellikle demir olmayan metallere ve yüksek kaliteli çeliğe olan ihtiyaç konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlardı. Durum ciddileşti ve endüstrideki bazı şirketler İsviçre Hükümeti'nden üretimi sürdürmek için gerekli olan hammaddeyi temin etmelerini istedi. “Birlikte Güçlüyüz” ilkesi, 22 şirketten temsilcilerin ilk tekstil makineleri grubunu oluşturmada güçlerini birleştirmelerine yol açtı. Bugün İsviçre Tekstil Makineleri Birliği'ne dönüşen şeyin kaynağı buydu.

Yeni İsviçre Tekstil Makine Üreticileri Birliği'nin üyeleri, Rüti, Sulzer, Rieter ve Saurer gibi tanınmış markalar da dahil olmak üzere  aslında başlangıçtan itibaren makine üretmiyorlardı ancak bu üstesinden gelinmesi gereken bir başka krizdi.

Kendi kendine yardım çözümü ekseninde makine imalatı

Tekstil imalatı 1806'dan önce İsviçre de dahil olmak üzere birçok şirket için iyi bir işti. Napolyon'un dayattığı kıta ablukasının büyük sorunlar yarattığı yıl olarak not edildi. Büyük ölçüde sanayileşmiş makine geliştirme öncülerinin evi olan İngiltere'den gelen makineler, İsviçre tekstil imalat şirketleri tarafından yüksek talep görüyordu. Ama birdenbire yaşanan bir süreçte artık stoklarda bulunmaz hale geldi ve hayati yedek parça ekipmanı da yoktu.

Birçok İsviçre tekstil şirketi, kendileri için acilen ihtiyaç duyulan makineleri ve bileşenleri üretmeye başlayarak çözüm arayışına gitti. Ve yakında, makinelerin üretimi ve ihracatının önceki tekstil üretim faaliyetlerinden çok daha kazançlı olduğu ortaya çıktı. İsviçre tekstil makineleri endüstrisi doğdu.

Yıllar boyunca, endüstri için çok sayıda büyük zorluk dönemi vardı: dünya savaşları, küresel ekonomik çöküşler ve farklı  etki derecelerinde yaşanan krizler peş peşe. Dünya tekstil endüstrisinin profili de değişti. Seri üretim uzun zamandan beri Doğu ve Güney Doğu'ya göç etti. Buna rağmen, ya da belki de tam olarak bu nedenle, İsviçre tekstil makineleri bugün yüksek kaliteli özel makineler ve en kaliteli malzemeler segmentinde lider konumdadır.

Başka bir krizden daha güçlü ortaya çıkmak

İsviçre Tekstil Makineleri Birliği’nin 80. yıldönümü, yakın zamandaki sanayi tarihinin en büyük sorununa yol açan bir salgın kriz ortamını kim tahmin ederdi? İsviçre Tekstil Makineleri Birliği Başkanı Ernesto Maurer, “Bu kriz tekstil endüstrisini zorladı ve bence tam etki ancak bu yılın sonuna doğru belirginleşecek” dedi.

Mevcut durum için gerekli beceriler öncekilerle aynıdır: uyarlanabilirlik ve esneklik. Tarih boyunca edinilen deneyim bugün İsviçreli üreticiler için bazı iyimserliklerin temelini oluşturmaktadır. “Bir yandan, yenilikçi çözümlere ve İsviçre Tekstil Makineleri üyelerinin krizden her zamankinden daha güçlü çıkacağına güveniyorum. Öte yandan, bu krizi Darwinci bir anlayışla da geçireceğimize inanıyorum  tıpkı derneğimiz kurulduğunda yaptığımız gibi ”dedi, Maurer.

“Bazı üyelerimiz yurtdışına taşınmayı seçebilirken, diğerleri daha büyük gruplara katılabilir. Belki bazı şirketler veya faaliyetler pazarda kalmayabilir. Yine de, İsviçre Tekstil Makinelerinin başarılı olacağından ve korona sonrası zamanlardaki lider konumunu koruyacağından eminim.’’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.