Autefa, Stylus İle VDMA Konferansında

Tarak makineleri, iğneleme makineleri ve çapraz sericiler üretimi konusunda lider firmalardan olan Autefa, VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep’teki konferanslarında çalışmalarını anlattı

  21 Mart 2013 01:46 Perşembe
Autefa, Stylus İle VDMA Konferansında

Autefa Solution, VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep’te gerçekleştirdiği etkinliklerde yeni teknolojileri hakkında bilgi verdi. ‘Su jetli nonwoven hatları için Injection plus tarağında son gelişmeler; yüksek hızlı sericiler ve yeni iğneleme makinesi Stylus’ başlıklı sunum  Satış Direktörü Giacomo Meucci tarafından yapıldı. Autefa hammaddeden başlayarak son ürüne kadar tam entegre üretim alanı inşa ettiğini anlatan Meucci, müşterilere yaratıcı çözümler sunduklarını dile getirdi.

Nonwoven üretiminde en başından son üretime kadar, makine sağlayan Autefa Grubu 4 şirketin bir araya geldiği bir yapıda çalışıyor. For, Octir, Autefa ve Fehrer olmak üzere 4 firmanın oluşturduğu grupta üretim açısından 3 firma öne çıkıyor. Autefa Solution Almanya, şirketin en önemli çapraz serici teknolojisi üretim noktası olarak biliniyor. Ayrıca grup bu firmayla nonwoven üretimleri için baskı, kesim ve otomasyon teknolojilerini sunuyor. Bunun dışında grubun, Avusturya ve İtalya’da üretim noktaları yer alıyor. Autefa şirketi eylül ayında yapılan anlaşma ile Çinli CHTC grup bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Üretim segmentleri arasında su jetli tarak makinesi bulunan firma, Türkiye’ye de ciddi satış rakamlarına sahip bulunuyor. Firmanın ürettiği makineler yüksek bir üretim hızıyla pratik çözümler sunuyor. Autefa’nın 1995 yılında ürettiği enjeksiyon taraklama makinesi de küresel pazarın en çok tercih edilen teknolojileri arasında yer alıyor. Yüksek üretim spunlace yatırımları için tercih edilen makine olan enjeksiyonlu tarama teknolojisi, mekanik bir ilke olarak aerodinamik prensibini kullanıyor. Makinenin üreticilere sunduğu en önemli yenilik ise işçilerin hareket halindeyken, ürünlerin çıkış noktasına ulaşmasıyla zaman kaybının azalması olarak açıklanıyor. Makine daha uzun ömürlü bileşenlerden üretilmesi nedeniyle hem bakım maliyetlerini azaltıyor hem de yüzde 20-25 arası üretim imkanı sağlıyor.

Okunma : 3931


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.