İMA; Modanın Eğitim Kapısı

İstanbul Moda Akademisi (İMA), sektörün tasarım odaklı markalaşma ve katma değeri yüksek üretime geçmesinde önemli bir kuruma dönüştü.

  15 Nisan 2012 20:04 Pazar
İMA; Modanın Eğitim Kapısı


Marka Yaratmak Türkiye İçin Çok Önemli

 

Türkiye’nin gelişimi ve rekabet avantajı yaratması için, markalaşmanın ve markalı ürünler yaratmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Seda Lafçı, moda perakendesi ve tasarımcı markaları için, markalaşma sürecinde en önemli öğelerin başında, o markanın tüketicilerde farklılık algısı ve deneyimi yaratması olduğunu savundu. Lafçı; “Bu farklılığı yaratma için baş unsurlardan biri tasarım ile fark yaratmaktır. Bu nedenle son yıllarda hem perakende markaları, hem de tekstil alanında ihracat yapan firmalar tasarım bölümlerini geliştirmişler ve fason üretici kimliğinden tasarım odaklı anlayışı benimsemişlerdir” dedi.

 

Sektörün tasarım alanındaki ihtiyacının artması ile bu alanda eğitim veren kurumların arttığını ve eğitim içeriğinin sektörün ihtiyacına gore yeniden şekillendiğine değinen Lafçı, moda tasarımının yanı sıra, sektördeki gelişmeye parallel olarak yeni eğitim konularının müfredata eklendiğini vurguladı. Lafçı, şunları dile getirdi; “Tüm İMA eğitimleri, modayı 360 derece ele alan disiplinlerden oluşur. Moda tasarımı ve teknolojisi ile ürün geliştirmeye yönelik eğitimlerin yanı sıra moda yönetimi ve pazarlaması ve moda perakendeciliği başlıkları altnda; moda yönetimi, moda perakendesinde satın alma ve merchandising, uluslararası pazarlarda moda marka yönetimi, görsel mağazacılık ve vitrin tasarımı ile moda fotoğtafçılığı ve medya başlığı altında moda fotoğrafçılığı, moda editörlüğü, styling eğitimleri ile moda tasarımında photoshop ve illustrator, moda illüstrasyonu ve yaratıcı drapaj teknikleri gibi teknik eğitimler yer almaktadır.”

Lafçı, sektörün son yıllarda moda ve tasarım odaklı ürünlere yönelmesi ve  firmaların kendi koleksiyonlarına üretmeye başlaması ile birlikte, üretim malityelerinde tasarım payının artış gösterdiğini, ancak elde edilen katma değerin daha çok öne çıktığını açıkladı. Son dönemde, endüstride tasarıma ve tasarımcıya olan yatırımın artış gösterdiğinin altını çizen Lafçı, bu konuda kesin rakamsal bilgiler verilememesinin yanı sıra, bu durumun firmadan firmaya da değişiklik gösterdiğini kaydetti.

Okunma : 3302


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.