Düğme Devi Polsan Yatırımla Büyüyor

Polyester ve doğal düğme ürünleriyle küresel çapta pazara sahip olan Polsan, 2012 yılını yeni yatırımlarla değerlendiriyor.

  15 Şubat 2012 19:47 Çarşamba
Düğme Devi Polsan Yatırımla Büyüyor


İlklere İmza Atmanın Gururunu Yaşıyoruz

Kalite ve standart konusunda birçok ilke imza attıklarını, düğme alanında halen birçok firmanın uygulamadığı birçok kalite standardını kendilerinin yürürlüğe koyduğunu hatırlatan Pardo; “Biz 1993 yılında ihracata soyunduğumuz zaman herkes ‘Türkiye’den düğme mi olur’ dedi. Bunu diyen herkese bunu başarabildiğimizi gösterdik. Açtığımız yolda rakiplerimizde ihracat yapar konuma geldi. Bunun ilk ayağını bizim yapmış olmamız bize uzun seneler mutluluk yaşattı. Ayrıca, günümüzde fitalatsız hammaddelere olan ilgi ve talep hızla büyüdü. Türkiye’de seneler önce fitalatsız ürün üreten ilk firma biz olduk. Daha sonra diğer firmalar bizi takip etti. Her alanda olduğu gibi doğa dostu üretim alanında da ilk olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Kendimizi sadece düğme üreticisi olarak görmüyoruz. Birinci önceliğimiz insanlara hizmet vermek. Ne satarsak satalım en iyisini yapmayı hayat felsefesi olarak benimsedik” diyen İsak Pardo, pazarın talebini tam ve doğru olarak karşılamaya önem verdiklerini belirtti. Pardo; “Müşterilerimizin talebi doğrultusunda çalışıyoruz. Güçlü bir üretici olarak bu çalışmalarımızı sürdürürken, ayrıca Türkiye’de üretimi olmayan düğmeleri de müşterilerimiz için ithal ediyoruz. Örneğin hakiki sedef düğme ve kokonat düğme ya ham olarak ya da işlenmiş olarak yurtdışından getirtebiliyoruz” diye konuştu.

Köklü bir geçmişe sahip olduklarını yineleyen İsak Pardo, kendileri için önemli olanın yüksek kar değil, müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmeti kapsayan marka bilinirliliği olduğunu dile getirdi. Pardo sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim için marka bilinirliği ön planda. Zaten katıldığımız fuarlar, yayınlanan reklamlarımız ve sürdürdüğümüz yatırımlar tümüyle markamızı daha ileriye taşımak ve pazarın anlık ihtiyaçlarını karşılamakla alakalıdır. Bu çalışmalardan kısa vadeli parasal bir dönüş beklemiyoruz. 55 yılı geride bırakırken, gelecek 100 yıl daha yaşayacak bir şirkete dönüşmenin temellerini atıyoruz”.

AR-GE Polsan’ı Geliştiriyor

Polsan’ın üçüncü nesil yöneticisi Cem Pardo da 2011 yılında Türkiye iç pazarında kapasite ve ciro açısından herhangi bir düşüş yaşamadıklarının altını çizdi. Cem Pardo; “Bu dönemde ciro ve kapasitemizde yüzde 8-10 arasında bir artış yakaladık. Gebze’de açılacak olan yeni tesisimiz bize güç katacak. Daha modern bir ortamda, daha düşük maliyetle üretim gerçekleştireceğiz. Yeni teknolojilerle kurulacak olan fabrikamızla piyasada daha etkin bir konumda olacağız” diye konuştu.

2011 yılında hammadde fiyatları konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Pardo, 2012 yılında bu sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi. “Stabil bir ortamda çalışabilelim bunu istiyoruz” diyen Pardo,  Dövizdeki dalgalanmaların hammadde fiyatlarını, dolayısıyla ihracatta rekabet güçlerini olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

AR-GE çalışmalarının iki yönü bulunduğunu söyleyen Cem Pardo, ya üretilmeyen bir ürünü üretmeye başlamak veya mevcut ürünlerinde farklı dizayn çalışmalarına gidilmesi anlamında AR-GE’ye sürekli yer verdiklerini dile getirdi. Pardo; “Polsan olarak daha önce üretmediğimiz metal düğmeleri 2010 yılının son çeyreğinde üretmeye başladık. Yeni ürünleri üretmeye veya pazar için ithal etmeye devam ediyoruz. Diğer yandan sürekli yeni koleksiyonlar hazırlayarak müşterilerimize değişik ve yeni seçenekler sunuyoruz.” dedi. Standart olarak yılda 2 koleksiyon hazırladıklarını, ancak müşterilerin özel talebi ile bunun 4-5 koleksiyona çıktığını dile getiren Cem Pardo, hazırladıkları özel katalogları müşterilerine sunduklarını açıkladı.

Okunma : 3814


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.