Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık

Özellikle denim sektörüne dönük teknolojileriyle Türk mümessilleri arasında farklı bir yere oturan Burteks Tekstil,

  18 Mart 2013 17:24 Pazartesi
Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık


Türkiye’de Denim kumaş tüketimi düşük

Morrison başta olmak üzere denim üretimine dönük teknolojilerin tedariğini gerçekleştirdikleri bu sektörle ilgili olarak Recep Bekdemir, Denim kumaş tüketimi diğer gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’de hala çok düşük kullanımların söz konusu olduğunu bildirerek, Türkiye’de ortalama yıllık kişi başı 1-1,5 metre Denim kumaşı tüketiliyor. Bu da yaklaşık 100 milyon metre Denim kumaş kullanımı demektir. Gelişmiş ülkelerde bu oran, 8-9 kat fazla. Denim kumaş Amerika-İngiltere gibi ülkelerde kırsal bölgelerden başlayıp büyük kentlere doğru yayılmış olmasına karşın, Türkiye’de bu tam tersi olarak kentlerden başlayıp köylere doğru yönelmiştir.

Denim sektörünün bir yatırım gerçekleştirdiğinde hedefin iç pazardan çok ihraç pazarları olduğunu dile getiren Bekdemir, bazı üreticilerin neredeyse iç pazara hiç mal vermeden, sadece dış satım için çalıştığını açıkladı. Denim sektöründe sürdürülebilirliğin ve düşük maliyet yaklaşımının öne çıkmaya başladığına dikkati çeken Bekdemir, Türkiye’nin denim terbiyesi konusunda Avrupa kadar iyi olduğunu, ancak Türkiye’nin bu alanda marka oluşturamamasının gelecek için problem oluşturacağına dikkat çekti. Firmaların AR-GE projelerine önem vermesi gerektiğinin altını çizen Bekdemir, farklılaşan ve katma değeri yüksek üretime geçen firmaların her zaman başarılı olacağını söyledi.

Burteks’in gelişimi

Kimya Mühendisi olan ve uzun yıllar değişik Kimya sektörlerinde çalıştıktan sonra Tekstille boyar madde ve kimyasal alanında ve daha sonra da rahmetli Vasıf Tuzlacı’yla tanıştıktan sonra Tekstil makinalarıyla tanıştığını dile getiren Bekdemir,kendi bilgi ve tecrübelerine Vasıf Bey’in öğrendiklerini katarak ve bunları çalışma hayatına aktararak bu günlere geldiğini belirtti.1995 yılından bu yana Burteks olarak faaliyet gösteren Burteks, Tekstil sektörüne daha uzun yıllar hizmet etmenin onurunu yaşayacağına olan inancını tekrarladı.

Okunma : 7724


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.