Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık

Özellikle denim sektörüne dönük teknolojileriyle Türk mümessilleri arasında farklı bir yere oturan Burteks Tekstil,

  18 Mart 2013 17:24 Pazartesi
Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık


SanforTrol Sistemi, Çekim değerlerini Otomatik Hesaplıyor

Günümüzde makinalardaki geliştirmeler genel olarak ana prensiplerde değil, daha çok yazılı (software) ve kontrol sistemlerinde gelişmelerin yaşandığını savunan Bekdemir, kumaşlara çekmezlik özelliği veren S8 sanfor makinalarındaki SanforTrol mekanizmasını örnek gösterdi.’’Dokuma mallarında çekmezlik veren tüm sanfor makinelerinde genel prensip aynıdır ve 1938 yılında Mr. Sanford Cluett’in kauçuk blanketli ilk makinesinin tekniğiyle prensip olarak aynıdır. Daha sonraki tüm geliştirmeler kontrol ve yazılımlarda yapılmıştır. Bizim SanforTrol dediğimiz mekanizma çekim değerlerini otomatik olarak kendi okuyor ve ayarlıyor. İnsan müdahalesini ortadan kaldırarak bütün süreci kendi yönetiyor. Bu süreç, normalde cetvel testiyle yapılan kontrolün aynısını makinanın otomatik olarak hem de her 3-4 metrede tekrarlamasıyla yapılır. Elle yapılan cetvel testi en iyimser bir ölçekle her 1000 – 1500 metrede bir yapılarak çekim değerlerini kontrol eder. SanforTrol ise bu testi her 3-4 metrede bir tekrarlayarak çıkan sonuçları rakamsal ve grafiksel olarak sisteme kaydeder ve oluşan sapmaları ortadan kaldırmak için makinanın setlenen değerlerine (hız ve baskıya) kumanda eder. Bu arada sıcaklık ve kumaş rutubetini de sürekli istenilen seviyede tutar.” dedi.

Koreli UKIL Hedef Büyütüyor

Burteks’in Mümessilliğini aldığı diğer bir markanın Kore merkezli UKIL firması olduğunu dile getiren Recep Bekdemir, firmanın Pamuk Haşıl makinaları, Sentetik Haşıl makinaları ,Seri çözgü makinaları, Konik çözgü makinaları ile sektörde öne çıktığını belirtti. UKIL’ın 1977 yılında kurulduktan sonra uluslararası pazarda büyüdüğünü dile getiren Bekdemir, UKIL’le başlayan yeni ilişkilerini hızla geliştireceklerini, Nisan ayında ITM İstanbul’da bu markayı güçlü bir şekilde lanse edeceklerini açıkladı.

Makina markalarının yanı sıra yedek parça ve aksesuarlarda da güçlü markaları temsil ettiklerini dile getiren Bekdemir örnek olarak Oerlikon Daytex Sanfor Blanket’e değindi. Doğal kauçuktan sanfor blanketleri ile Oerlikon Daytex’in şu anda pazar lideri olduğunu söyleyen Bekdemir; “Oerlikon çok büyük bir firma ve firmanın Daytex Sanfor Blanket üretimi  Amerika’da. Sanforlama işlemi kumaşların en son bitim işlemidir ve çok önemlidir. Blanketin ömrü, firmaların kumaşlarda istenilen çekmezlik değerlerine bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında değişmektedir. Geçen sene tüm olumsuzluklara rağmen çok iyi bir satış adedi yakaladık ve pazarda ürünün hakettiği bir pazar payına ulaştık.’’

Recep Bekdemir, ITM İstanbul fuarında Burteks Mümessillik standında Morrison’un yanı sıra UKIL ve Oerlikon Daytex’in de yenilikçi çözümleriyle ziyaretçilere sunulacağını açıkladı.

Okunma : 7722


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.