Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık

Özellikle denim sektörüne dönük teknolojileriyle Türk mümessilleri arasında farklı bir yere oturan Burteks Tekstil,

  18 Mart 2013 17:24 Pazartesi
Burteks Tekstil: Denim Alanında Uzmanlık


14  Markayı Temsil Ediyoruz

Küresel dünyada bilinen 14 firmayı temsil ettiklerini dile getiren Bekdemir, bunların bir kısmının makine, bir kısmının da makineleri destekleyen aksesuarlar olduğunu kaydetti. Burteks’in yoğun olarak Denim hazırlık, boyama ve terbiye teknolojileri ve Dokuma hazırlık ve aksesuarları konusunda odaklandığını söyleyen Bekdemir, “2003 yılından bu yana çalıştığımız Morrison, bizim için lokomotif görevini yerine getirmektedir. Morrison ile pazarda çok iyi durumdayız. Morrison kalite standartlarını her türlü fiyat baskısına rağmen inatla koruyarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ve üretimini Amerika- Güney Carolina’da devam ettiriyor.

2009 yılından itibaren, West Point ve Ira L. Griffin firmalarının üretimlerini durdurmalarından sonra, Denim Halat Sarma ve Halat Açma makinelerini de üretim hattına katan Morrison, böylece tek kaynaktan Indigo Halat Boya teknolojilerini sunan tek firma olmuştur. Yeni nesil Halat Sarma ve Halat Açma makineleri Türkiye’de Orta Anadolu grubunda, Colin’s grubunun Mısır yatırımı DNM Textile fabrikalarında, Bangladeş’te Envoy Textiles, Partex Denim Limited, Hindistan’da LNJ Denim, Güney Kore’de Chonbang Company ve Çin’de Mou Fun firmalarında yer aldığını hatırlattı.

Morrison İlkelerinden  Ödün Vermeden Üretiyor

Üretim maliyetleri nedeniyle üretimlerini Hindistan ve Çin’e kaydıran Avrupalı birçok markaya karşın, Morrison’un bütün üretimini Amerika’da sürdürdüğünü vurgulayan Bekdemir, markanın bu dönemde hem çevreci ve sürdürülebilir çözümlere, hem de terbiye işlemlerinde maliyet düşürücü çalışmalar yaptığını açıkladı. Bekdemir; “Genel olarak sektörde su ve çevre konusu eskisine göre daha çok önemli. Morrison’un bu yeniliğiyle terbiyede tamamen susuz, gazla yapılan bir işlemi söz konusu olacak. Gaz kullanıldığı için geri kazanımı yüksek olan bu projenin işlemleri bitti, hatta deneme uygulamaları da başladı ve başarılı sonuçlar alındığını biliyoruz.” dedi.

Makine kalitesinin yanı sıra satış sonrası hizmetleriyle de Morrison’un başarılı bir grafik sergilediğine değinen Bekdemir, markanın siparişleri makine türüne bağlı olmakla birlikte 3 ila 6 ay arasında teslim ettiğini dile getirdi. Buna karşın yedek parçaların uçakla bir günde temin edilebildiğinin altını çizen Bekdemir, zaten Morrison makinalarında yedek parçaya çok fazla ihtiyaç duyulmadığını belirtti. Bekdemir bunun nedenini şöyle açıkladı; “Morrison makinasında kalite ve sağlamlığıyla öne çıkıyor.  Örneğin, Avrupalı makinalardaki ana taşıyıcı şasi 2cm ise bizde 4cm kalınlığındadır. Avrupalı markalarda dönen silindirler krom nikel kaplama iken, bizde paslanmaz çelikten yapılıyor. Bu teknik üstünlüğü nedeniyle Avrupalı markalara göre biraz pahalı gibi görünüyor ama bakım-yedek parça ihtiyaçları göz önüne alınarak uzun vadede bakıldığında daha ekonomik kabul ediliyor.

Okunma : 7723


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.