Alman Makinacılar Verimliliğe Odaklandı

Küresel tekstil makinaları sektöründe Alman tekstil makinalarının ayrıcalıklı bir yeri genel olarak kabul ediliyor

  17 Mart 2012 01:38 Cumartesi
Alman Makinacılar Verimliliğe Odaklandı


ITMA Barselona fuarında VDMA ve 130 civarı üye şirket teknolojilerini sergiledikleri standları ile küresel pazardan gelen ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Fuara katılan Alman firmalarının temsilcilerinin yüzde 83’ü fuarı genel olarak çok iyi bulduklarını, yüzde 91’I de ziyaretçi kalitesinin mükemmel olduğunu belirtti. Fuara katılan 134 firmasının üçte ikisi fuar bitmeden satış anlaşmaları imzaladıklarını açıkladı. VDMA’ya üye şirketlerin yeni teknolojilerinin yanı sıra VDMA’nın bu fuarda lansmanını yaptığı yeni sürdürülebilirlik projesi de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı; BLUecoMPETENCE (Mavi-Eko-Yetkinlik). Yeni teknolojilerde enerji verimliliği ile bununla birlikte ele alınan hammadde, makinaların doğru kullanımı, doğru üretim süreçleri gibi diğer parametreler ziyaretçilerle paylaşıldı. Mavi-Eko-Yetkinlik çerçevesinde ITMA’da verimliliği öne çıkaran Alman Tekstil makinaları üreticileri arasında Brückner, Thies, Oerlikon Tekstil, Dornier, Trützschler, Setex, Textechno Herbert Stein, Karl Mayer ve Monforts yer aldı.

ITMA Barselona’da büyük bir başarı yakalayan Alman makina üreticiler Haziran 2012’da Çin’de gerçekleştirilecek olan ITMA ASYA CITME’ye de güçlü bir katılım sergileyecek. 2011 Ekim ayında ITMA ASYA’ya katılımı kesinleşen firma sayısı 93 olarak açıklandı. 2010 yılındaki ITMA ASYA fuarına 103 Alman firması katılmıştı. 2012’de bu sayının aşılması bekleniyor.

2011 İhracat Rakamları Almanları Mutlu Etti

VDMA’nın kesinleşen 2011 yılı verilerine göre 2011’in ilk üç çeyrek döneminde Alman makinaları ihraç pazarlarında güçlerini arttırmayı sürdürdü. İhraç kalemlerine bakıldığında, iplik makinaları yüzde 47.1’lik pay ve 983 milyon Euro’luk ciro ile önde görüldü. İplik makinalarını; yüzde 29.0’lık pay ve 778 milyon Euro gelir ile örme ve çorap makinaları, yüzde 8.5 pay ve 516 milyon Euro değer ile terbiye, yıkama, ağartma ve boyama makinaları ve son olarak yüzde 5.6 pay ve 150 milyon Euro gelirle dokuma makinaları takip etti. 2011 yılının ilk üç çeyreğinde toplam 2.427 milyon Euro ihracat geliri elde eden Alman makinacıların en büyük pazarları ise bir önceki döneme göre ihracat artışları ile birlikte şöyle sıralanıyor; yüzde 36.2 oranında artış ve 1.441 milyon Euro ile Asya, yüzde 34.7 oranında artış ve 651 milyon Euro ile Avrupa, yüzde 18.3 oranında artış ve 153 milyon Euro ile Orta ve Güney Amerika, yüzde 13.3 oranında artış ve 35 milyon Euro ile Afrika. Bu dönemde ihracat gelirlerinin gerilediği tek pazar olarak, yüzde 21.4 oranında düşüş ve 145 milyon Euro ihracat geliri ile Kuzey Amerika görüldü.

Okunma : 9667


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.