Xennia Dijital Baskıdaki Son Gelişmeleri InPrint’te Tanıtacak

20 yıllık deneyimi ile endüstriyel çözümler sunan Xennia, geliştirdiği baskı üretim çözümlerini Almanya Hannover’da 8– 10 Nisan’da düzenlenecek olan InPrint 2014’te sergilemeye hazırlanıyor.

  10 Nisan 2014 10:07 Perşembe
Xennia Dijital Baskıdaki Son Gelişmeleri InPrint’te Tanıtacak

20 yıllık deneyimi ile endüstriyel inkjet teknolojisinde üretim yapan tek seramik mürekkebi tedarikçisi de olan Xennia Teknoloji, dünyanın her yerindeki müşterilerine yüksek performanslı, tek geçişli dijital çözümler sunuyor. Almanya Hannover’da 8– 10 Nisan’da düzenlenecek olan InPrint 2014’te en son tekstil, seramik, laminant, cam ve fonksiyonel endüstriyel baskı teknolojilerinin sergilenecek.

Inprint 2014’te Xennia Pazarlama Müdürü Tim Philips, organizasyon ile birlikte eş zamanlı gerçekleştirilecek olan Fonksiyonel ve Dekoratif Endüstriyel Baskı Konferansı’nda bir sunum gerçekleştirecek. Geleceğin dijital baskıda olduğunu söyleyen Philips, InPrint 2014’te geliştirdikleri yeni teknolojileri tanıtacaklarını söyledi.

Tekstil, Dijital Baskıya Geçiyor

Dijital baskı teknolojisinin öneminin artık daha iyi anlaşıldığını söyleyen Philips, “Tekstil ve giyim dünyası hızla dijital baskıya geçiyor. Moda tasarımcıları ve sektördeki diğer üreticiler bu model sayesinde, daha önceki dijital baskı makineleri ile mümkün olmayan, farklı nitelikteki kumaşlara düşük metrajlarda parlak ve canlı renkler ile baskı imkanına sahip olacaklar. Bu imkan, pamuk, ipek, suni ipekli kumaş ve moda dünyasında kullanılan tüm popüler kumaşlar için geçerli olacak. Çevreye duyduğumuz duyarlılık ve bağlılığı, daha az boya ve su tüketip daha az atık üreten bu yeni makineler ile bir kez daha görüyoruz” dedi.

“Bilindiği üzere son yıllarda dijital tekstil baskıcılığı tekstil sektörünün en çok konuşulan konusu haline gelmiştir. Üreticinin kafasında cevap bekleyen acaba gelecek dijital tekstil baskısında mı ve bu sistem konvansiyonel baskıcılığı bitirecek mi, uygulaması kolay bir sistem mi, ne tür sakıncaları veya zorlukları var veya dijital tekstil baskıcılığına yatırım yapılmalı mı gibi birçok soru bulunuyor” şeklinde sözlerine devam eden Philips, “Öncelikle dijital tekstil baskıcılığının hassas bir iş olduğunu ve endüstriyel anlamda başarılı olunabilmesinin birçok ön koşula dayandığını belirtmek istiyorum. Boyaların, kafa üreticisi tarafından onaylanmış olması ayrıca önemlidir. Bu da şu demektir; kafa üreticisinin o boyayı kendisi ürettiği kafada denemiş ve o boyanın kullanılmasına onay vermiştir. Kafa üreticisinin onayının dışındaki boyalarla ilgili tüm sorumluluğu yazılı olarak boya üreticisi tüketiciye vermek zorundadır. Bu arada dijital baskı sistemlerinin üretilen boyalar ilk piyasaya sürüldüklerinde büyük problemler yaşadıkları bir gerçektir. O zamanlarda makine kullananlar boya üreticilerinin test mekanları olmuştur. Bu, o tecrübeleri yaşayanlar için kötü bir durum olmakla birlikte bugün boyaların kalitelerinin artmasını ve problemlerin azalmasını sağlamıştır. Artık onaylı boyalar tarafından yaşanan sıkıntılar çok azalmıştır ve boya üreticileri de artan pazarda iyi bir pozisyon alabilmek için gerekli sorumlulukları almaktadırlar” dedi.

Philips, dijital baskı alanındaki son gelişmeleri InPrint 2014’teki standlarında anlatacaklarını belirtirken Xenlnx Zircon serisi dijital seramik baskı mürekkepleri, başlıca resirkülasyonlu yazıcı kafası üreticilerinden Xaar’ın ürettiği Xaar 1001 resirkülasyonlu yazıcı kafalarının tüm modellerinde kullanım için resmi onay aldığını ifade etti. Xennia’nin dijital mürekkepleri, seramik karo üretiminin kilit pazarlarında yıllardır kullanılıyor. Xenlnx Zircon mürekkepleri, seramik karo üreticilerine hem duvar hem de yer karolarında yüksek kalitede renk yoğunluklu baskılar sağlıyor.

Tüm Dünyada Kullanılıyor

Alınan onay ile ilgili olarak Xennia satış müdürü Dave Varty, “Bu onay açıklaması, Xenlnx Zircon seramik mürekkeplerinin sahada gösterdiği performans ve dayanıklılığını doğruluyor” dedi. Sözlerine devam eden Varty “Xennia inkjet modülü ve mürekkep teknolojisi, şu anda global olarak üretim hatlarındaki 500’ü aşkın dijital seramik çözümünde kullanılıyor. Başarımızı daha üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Xaar Mürekkep Yöneticisi Duncan Gellatly ise, “Xennia, seramik karo endüstrisi için dünyanın en önemli dijital mürekkep tedarikçilerinden birisi. Biz, Xaar olarak, Xenlnx Zircon mürekkeplerine resmi onay vermekten gurur duyuyoruz. Zircon mürekkepler, zorlu test koşulları altında Xaar 1001 yazıcı kafalarında mükemmel performans göstermiştir” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.