Türkiye’nin 250. Ar- Ge Merkezi Has Group Oldu

Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veren Has Group Türkiye’nin 250. Ar-Ge Merkezi Belgesi’nin sahibi oldu.

  10 Mayıs 2016 09:00 Salı
Türkiye’nin 250. Ar- Ge Merkezi Has Group Oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge merkezlerimize bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, "250. Ar-Ge merkezi belgesi, tekstil makineleri imalat sektöründe faaliyet gösteren Has Group Makina Endüstrisi A.Ş'ye verildi." açıklamasında bulundu. Ar-Ge ve inovasyonun günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğini dile getiren Bakan Işık, etkin Ar-Ge teşvikleriyle sanayisi desteklenen ülkelerin, dünya rekabet sıralamasında en üst seviyelerde yer aldığını söyledi. Bakan Işık, “Türkiye'de son yıllarda, kamu ve diğer kaynaklar yoluyla Ar-Ge, yenilik projeleri ve inovatif fikirlerin desteklenmesine yönelik ciddi anlamda harcama yapıldı. Ülke olarak beklentimiz, yapılan harcamaların ülkemize katma değer yaratacak ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün artırılmasına katkı sağlayacak, yüksek teknoloji içeren ürünlere dönüşmek suretiyle ticarileşmesidir." dedi.

Bakanlıktan gelen açıklama ve belge üzerine duyduğu memnuniyeti ifade eden Has Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Hasbay, “Yenilikçi yönümüz, geliştirdiğiniz makine ve süreçler ile ancak piyasada rekabetçi bir güce sahip olabilirsiniz. Bu nedenle Ar-Ge merkezimizin faaliyetleri ve beklentileri içerisinde; yeni ürün geliştirmek, ihtiyaç veya gelen talep doğrultusunda prototip üretmek, pozitif ve negatif yönlerimizi tespit edebilmek, var olan ürünlerde enerji tasarrufu ve verimliliği artırma çalışmaları yapmak ve elektrik plc sistemi, software gelişimi ve modern makine ara yüzü kontrolleri yapmak bulunuyor.“ açıklamasında bulundu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.