Thies’den Müşteri Taleplerine Kişiselleştirilmiş Teknolojiler

Alman terbiye makineleri üreticisi Thies, sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesine yönelik faaliyetleri ile de dikkat çekiyor.

  11 Temmuz 2017 01:00 Salı
Thies’den Müşteri Taleplerine Kişiselleştirilmiş Teknolojiler

İplik, kumaş boya, kasar ve kurutma makineleri alanında 1892’den beri faaliyet gösteren Thies GmbH & Co KG, tüm dünyadaki tekstil firmalarına hizmet veriyor. Günümüzde Türkiye pazarında Erko Mümessillik ile birlikte faaliyetlerini sürdüren Thies GmbH & Co. KG’nin Müdürü Christiane Thies, Tekstil Dünyası Yayın Grubu’nun sorularını yanıtladı.

Thies GmbH & Co. KG’nin şirket ilerleyişi ile ilgili bize bilgi verebilir misiniz?


Thies, 1892 yılında kuruldu. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yabancı ülkelerden tekstil boyama makinelerine yönelik talep çok arttı. Bugün Thies’in yüzde 90’dan fazla ihracat kapasitesi bulunuyor. Thies, 125 yıl önce iplik boyama makinelerine odaklanmıştı, bugün ise çok çeşitli iplik ve parça boyama makineleri sunuyor. Alman aile şirketi olan Thies, yarı ve tam otomatik dozajlama ve dağıtma sistemleri sunuyor.

Müşterilerden gelen talepler üretiminizi ve ürünlerinize nasıl yansıyor?

Her Thies makinesi kişiselleştirilmiştir. Makineleri müşterilerin gereksinimlerine göre tasarlıyoruz. Teklif aşamasında makinelerin planını belirliyoruz ancak uygulama mühendisliğine ilişkin gereksinimler de dikkate alınıyor.

Mevcut pazarlara yönelik sürdürülebilirlik konusunda yatırım planlarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Yıllık esasta Thies, doğal kaynakları özenle işlemek için üretim tesislerine yatırım yapıyor. Ayrıca Thies’in mühendislik ekibi sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesini amaçlıyor. iCone iplik boyama makinesi, iMaster H2O yuvarlak tip kumaş boyama makinesi ve yumuşak TRD SIII uzun tip kumaş boyama makineleri gibi asıl ürünlerimizle müşterilerimiz su ve elektrik tüketimi verilerini çarpıcı düzeyde azaltıyor.

Başta Türkiye pazarı olmak üzere 2016 yılında hedeflerinize ulaştınız mı?

2016, Thies için başarılı bir yıldı. Bununla birlikte Türk pazarı siyasi durumdan dolayı biraz yavaşladı. Ancak gelecek ay ve yılların olumlu bir eğilim göstereceği yönünde bir izlenim edindik.

Thies GmbH & Co. KG için Türkiye pazarı nasıl bir konumda yer alıyor? Türk şirketlerinin Thies makinelerine ilgisi nasıl?

Tükiye pazarı, Thies için çok önemli. Türk müşterilerimizle uzun süreli ilişkilerimiz var ancak Türkiye pazarı, müşteri taleplerinin çeşitliliği nedeniyle her zaman zorlayıcı olmuştur. Türk müşterilerin Thies makinelerine ve güvenilir hizmete ilgi gösterdiklerini düşünüyoruz.

2017’de Türkiye için pazar odaklı ne tür faaliyetler planlıyorsunuz?

Bazı fuarlarda yer alacağız ve müşterilerimizi ziyaret etmek için sık sık Türkiye’ye seyahat edeceğiz.

Türkiye’deki faaliyetleriniz temsilcilikler aracılığıyla mı yürütülmeye devam edecek?

Mayıs 2017’den beri Erko Mümessillik ile işbirliği halindeyiz. Yeni bir yedek parça tedarik ve hizmet sistemi kurdular. Çalışmalarımız devam edecek.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.